Ugled Gasilcev
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Ugled Gasilcev
Spoštovani Gasilci,
v sestavku se bom tako subjektivno, kot na podlagi realnih dejstev, opredelil do problematike ugleda Gasilcev v Sloveniji.
Vsi vemo, da je ta, žal na zelo nizkem nivoju.
Preko preteklih nekaj tednov, sem skušal poiskati čimveč javnih mnenj o Gasilcih in tako sem prišel do žalostnih spoznanj.
Spraševal sem se tudi o vzrokih za negativna ter v nekaterih primerih celo žaljiva mnenja o Gasilcih in jih posledično tudi
nekaj našel.
Da začnem z mnenji o Gasilcih. Na vprašanje:"Kakšno je vaše mnenje o Gasilcih?", sem dobil odgovore kot so:
"Ah, tudi taki norci morajo biti!"
"Brezvezen poklic, pač za tiste, ki nikjer ne dobijo službe...",
"Poklic, za ljudi, ki bi radi celo življenje lenarili."
"Srednje slab poklic, ni najslabši, je pa takoj za snežilko!",
"Tudi če jih nebi bilo, saj so reševalci in policajo dovolj!"
"To je za ljudi, ki hočejo biti heroji in so gledali preveč filmov!"
Ob večini mnenj, ki so si bili podobni v tem, da so imeli vsi negativen prizvok, me je pretreslo. Po tem, ko sem jim
povedal nekaj besed v bran in zagovor Gasilcev, sem jih s težavo povprašal zakaj imajo tako negativno mnenje. Mnenja so
si bila različna, nekatera popolnoma nesmiselna, nekatera pa so se ponovila večkrat.
Največkrat so si bila mnenja skupna v tem, da smo Gasilci prekomerni pivci alkohola (predvsem so povdarjali pivo).
Nekateri so se pritoževali nad tem, da so bili na kraju nesreče, kjer so posredovali Gasilci, pa so jih videli kaditi
cigarete. Dejali so mi tudi, da so videli gasilce, raznih prostovoljnih društev, kako kadijo in popivajo celo v
gasilskih avtomobilih in da je to daleč od vzornega vedenja. Predvsem predstavnice ženskega spola, so mi dejale, da
jih motijo pivski trebuhi Gasilcev, češ da bi Gasilci morali biti v dobri kondiciji in tudi telesno dobro pripravljeni.
Torej, tipičen Gasilec je v javnem mnenju danes: "Oseba s pivskim trebuhom, ki popije veliko alkohola in prižge tudi kako
cigareto." Groza!
Pojavlja se mi vprašanje, s čim smo si zaslužili tako predstavo v širši javnosti. Ljudje očitno podzavestno iz družbe
izločajo pivce alkohola, kadilce in ljudi s prekomerno telesno težo ali pivskim trebuhom. Je res tako?
Verjetno se posamezniki nebi ravno zamislili nad osebo, ki kadi na avtobusni postaji. Ali nad neko zbrano družbo v lokalu,
ki pije pivo.
Toda, ker smo Gasilci uniformiran sestav, se moramo zavedati dejstva, da se ljudje dejansko zamislijo, ko
vidijo Gasilce popivati, kaditi ali kakorkoli drugače se "neprimerno" obnašati.
Zavedati se moramo, da so stvari, ki so navidez tako nedolžne in tako vsakdanje, v uniformi lahko zelo neprimerne in imajo
negativen učinek na spoštovanje in ugled. Tako je lahko tudi šala, ki jo Gasilec pove drugemu, dejansko ob tem, da jo
slišijo civilisti, predmet zasmehovanja in nespoštovanja.
Spoštovani Gasilci, zavedati se moramo, da smo za 95% nizkega ugleda, krivi sami. Ne bom posebej povdarjal, kaj bi bilo
po mojem mnenju bolje, da v določenih trenutkih nebi počeli in zakaj nas ljudje kljub temu, da smo
pripravljeni tvegati življenje za varnost drugih, podcenjujejo in ne spoštujejo. Zdaj veste zakaj.
Če ima še kdo kakšen dodaten razlog, naj ga mirne vesti dopiše.
Vsak zase in Vsi skupaj, pa storimo nekaj, da izboljšamo položaj in ugled Gasilca.
Vedno delujmo kot kolektiv, skrbno, enotno, vzorno. Popravimo vtise javnosti in naj ta plemeniti poklic zavzame vrh,
najbolj spoštovanih poklicov v Sloveniji, naj tabloidi izberejo ta poklic, za najbolj "sexy" poklic, tudi pri nas,
naj bomo Gasilci vzor vsej ostali populaciji da bodo ljudje končno spoznali, da smo Gasilci plemeniti ljudje.
Srečno!
Gašper Bizjak
P.S.
Gasilci sem v izraz spoštovanja namenoma pisal z veliko.
Bilo je nekaj malega pozitivnih mnenj, o reševanju ljudi iz avtomobilov in zgradb, ter o splošni pripravljenosti Gasilcev za pomoč.
Naj bodo taka mnenja vsa!
v sestavku se bom tako subjektivno, kot na podlagi realnih dejstev, opredelil do problematike ugleda Gasilcev v Sloveniji.
Vsi vemo, da je ta, žal na zelo nizkem nivoju.
Preko preteklih nekaj tednov, sem skušal poiskati čimveč javnih mnenj o Gasilcih in tako sem prišel do žalostnih spoznanj.
Spraševal sem se tudi o vzrokih za negativna ter v nekaterih primerih celo žaljiva mnenja o Gasilcih in jih posledično tudi
nekaj našel.
Da začnem z mnenji o Gasilcih. Na vprašanje:"Kakšno je vaše mnenje o Gasilcih?", sem dobil odgovore kot so:
"Ah, tudi taki norci morajo biti!"
"Brezvezen poklic, pač za tiste, ki nikjer ne dobijo službe...",
"Poklic, za ljudi, ki bi radi celo življenje lenarili."
"Srednje slab poklic, ni najslabši, je pa takoj za snežilko!",
"Tudi če jih nebi bilo, saj so reševalci in policajo dovolj!"
"To je za ljudi, ki hočejo biti heroji in so gledali preveč filmov!"
Ob večini mnenj, ki so si bili podobni v tem, da so imeli vsi negativen prizvok, me je pretreslo. Po tem, ko sem jim
povedal nekaj besed v bran in zagovor Gasilcev, sem jih s težavo povprašal zakaj imajo tako negativno mnenje. Mnenja so
si bila različna, nekatera popolnoma nesmiselna, nekatera pa so se ponovila večkrat.
Največkrat so si bila mnenja skupna v tem, da smo Gasilci prekomerni pivci alkohola (predvsem so povdarjali pivo).
Nekateri so se pritoževali nad tem, da so bili na kraju nesreče, kjer so posredovali Gasilci, pa so jih videli kaditi
cigarete. Dejali so mi tudi, da so videli gasilce, raznih prostovoljnih društev, kako kadijo in popivajo celo v
gasilskih avtomobilih in da je to daleč od vzornega vedenja. Predvsem predstavnice ženskega spola, so mi dejale, da
jih motijo pivski trebuhi Gasilcev, češ da bi Gasilci morali biti v dobri kondiciji in tudi telesno dobro pripravljeni.
Torej, tipičen Gasilec je v javnem mnenju danes: "Oseba s pivskim trebuhom, ki popije veliko alkohola in prižge tudi kako
cigareto." Groza!
Pojavlja se mi vprašanje, s čim smo si zaslužili tako predstavo v širši javnosti. Ljudje očitno podzavestno iz družbe
izločajo pivce alkohola, kadilce in ljudi s prekomerno telesno težo ali pivskim trebuhom. Je res tako?
Verjetno se posamezniki nebi ravno zamislili nad osebo, ki kadi na avtobusni postaji. Ali nad neko zbrano družbo v lokalu,
ki pije pivo.
Toda, ker smo Gasilci uniformiran sestav, se moramo zavedati dejstva, da se ljudje dejansko zamislijo, ko
vidijo Gasilce popivati, kaditi ali kakorkoli drugače se "neprimerno" obnašati.
Zavedati se moramo, da so stvari, ki so navidez tako nedolžne in tako vsakdanje, v uniformi lahko zelo neprimerne in imajo
negativen učinek na spoštovanje in ugled. Tako je lahko tudi šala, ki jo Gasilec pove drugemu, dejansko ob tem, da jo
slišijo civilisti, predmet zasmehovanja in nespoštovanja.
Spoštovani Gasilci, zavedati se moramo, da smo za 95% nizkega ugleda, krivi sami. Ne bom posebej povdarjal, kaj bi bilo
po mojem mnenju bolje, da v določenih trenutkih nebi počeli in zakaj nas ljudje kljub temu, da smo
pripravljeni tvegati življenje za varnost drugih, podcenjujejo in ne spoštujejo. Zdaj veste zakaj.
Če ima še kdo kakšen dodaten razlog, naj ga mirne vesti dopiše.
Vsak zase in Vsi skupaj, pa storimo nekaj, da izboljšamo položaj in ugled Gasilca.
Vedno delujmo kot kolektiv, skrbno, enotno, vzorno. Popravimo vtise javnosti in naj ta plemeniti poklic zavzame vrh,
najbolj spoštovanih poklicov v Sloveniji, naj tabloidi izberejo ta poklic, za najbolj "sexy" poklic, tudi pri nas,
naj bomo Gasilci vzor vsej ostali populaciji da bodo ljudje končno spoznali, da smo Gasilci plemeniti ljudje.
Srečno!
Gašper Bizjak
P.S.
Gasilci sem v izraz spoštovanja namenoma pisal z veliko.
Bilo je nekaj malega pozitivnih mnenj, o reševanju ljudi iz avtomobilov in zgradb, ter o splošni pripravljenosti Gasilcev za pomoč.
Naj bodo taka mnenja vsa!
- Jure Čokl
- Piranja
- GE: Lukovica
- Kraj: Trnjava
- Kontakt:
Nekaj podobnega smo na forumu že nekoč obdelovali in skoraj bi prišlo do državljanske vojne. Nekaj nas je mnenja, da uniforma prinaša določeno odgovornost in da v nobenem primeru ne sodi skupaj s pijačo, spet drugi da kakšen kozarček ni nič hudega, tretji pa so se celo slikali v nočnih lokalih v uniformi. Osebno sem nekajkrat poudaril, da me čisto nič ne moti, če ljudje zasebno počnejo in pijejo kar jih je volja in kolikor jih je volja, zaradi našega renomeja pijančkov in vaških posebnežev pa sem mnenja da v uniformi alkoholnih pijač piti ne smemo. Tudi reševalci in policisti tega ne počnejo in posledično ne veljajo za pijančke. No in zaradi tega mnenja je bilo potem zelo živahno, eni pa te zadeve celo še vedno pogrevajo (moj prijatelj Johan na primer me ima za Ruglja) in mislijo kako strašno duhoviti so, pri tem pa ne pomislijo, kako slab zgled dajejo mlajšim. Ljudje žal ne ločijo, ali imate v roki prvega ali petnajsti kozarček in gasilec v uniformi s pijačo v roki je avtomatsko pijanec. Žal. Po mojem mnenju srednje poti žal ni - torej zmernega pitja v uniformi. Seveda pa ne mislimo vsi tako in dokler so nekateri pripravljeni zaradi enega pirčka skoraj na vojno, ne moremo upati na izboljšanje. In strinjam se da je naš ugled v 95% primerov posledica vedenja nas samih. Še zdaleč pa alkohol ni edina težava. Je pa ena izmed najbolj motečih, vsaj kar se mene tiče.
Mislim da boš po naslednjih objavah kmalu tudi sam ugotovil, kakšno je stanje duha med gasilci.
Hik!
Mislim da boš po naslednjih objavah kmalu tudi sam ugotovil, kakšno je stanje duha med gasilci.
Hik!
"Čoklu kot ponavadi goflja prehiteva pamet. P.S.: Puno priča, malo radi!" Anonimni gost, 30. oktober 2005
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Pa smo spet tam. Res škoda, da ni več Kebra, da bi se dokončno uvedla proghibicija in bi gasilci potem lahko v miru pili
. Kajti praksa je pokazala, da se je takrat popilo največ alkohola, sicer varno skrito za zidovi in "prikrito" službeni javnosti, pa vendarle.
Se mi zdi, da je nekdo malo pomešal poklic gasilca in lik prostovoljnega gasilca po merilih kodeksa
Zato je pisanje v to smer bolj lajanje v polno luno, kajti, tisti, ki imajo takšne in drugačne trebuhe tega foruma najbrž ne berejo, tisti, ki pa to slučajno počnejo, ga pa pri tem branju še enega za povrh, da potrdijo pisanje.
In tako, mimogrede, potem so tudi vsi poslanci in polsanke pijanci, ker so si ponovno uvedli pravico do točenja alkohola v prostorih državnega zbora. A te poslance in poslanke smo vendarle izvolili mi, ljudstvo.
In potem bo držalo, da kakršna vlada, takšno ljudstvo.
In zakaj bi bilo potem gasilci izjeme
LP
Janez
(pa ne Rugljev)
Se mi zdi, da je nekdo malo pomešal poklic gasilca in lik prostovoljnega gasilca po merilih kodeksa
Pa tudi vzorca anketirancev pišoči ne navaja, niti števila, zato takšno splošno mnenje, ki je bilo že ničkolikokrat objavljeno tudi na tem forumu, ni nič novega.Popravimo vtise javnosti in naj ta plemeniti poklic zavzame vrh,
najbolj spoštovanih poklicov v Sloveniji
Zato je pisanje v to smer bolj lajanje v polno luno, kajti, tisti, ki imajo takšne in drugačne trebuhe tega foruma najbrž ne berejo, tisti, ki pa to slučajno počnejo, ga pa pri tem branju še enega za povrh, da potrdijo pisanje.
In tako, mimogrede, potem so tudi vsi poslanci in polsanke pijanci, ker so si ponovno uvedli pravico do točenja alkohola v prostorih državnega zbora. A te poslance in poslanke smo vendarle izvolili mi, ljudstvo.
In potem bo držalo, da kakršna vlada, takšno ljudstvo.
In zakaj bi bilo potem gasilci izjeme
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Hja jest bi pa takole rekel!
Policisti in reševalci so profesionalci in jih je v primerjavi s prostovoljci skoraj nič. Pa ne da zagovarjam. Ampak tudi poklicnega gasilca ne boš videl s pivom (v uniformi). Ker se ve da so sankcije.
Prostovoljce pa med drugim (vsaj nekatere) ravno to druži. Da lahko enega (več) zvrnejo-mo v družbi.
In če poslušam starejše generacije. "Aja če pa nau zakuske pa pira me pa tut na vajo nau." Na žalost je to tako. In mislim da ni nič narobe, če se PO vaji (ali čemer koli že) kakšnega zvrne. Mislim da si včasih zaslužimo kakšnega. Konec koncev delamo brezplačno in za varnost drugih ljudi.
Tisti ki trenutno govori čez gasilce nas bo prav vesel, ko nas bo potreboval.
Seveda smo pa sami krivi za tako mišljenje.
Jaz sem striktno proti alkoholu na resnih zadevah. Če pa je veselica in kaj drugega ga pa tudi sam zvrnem (tudi če sem v gvantu-uniformi). Konec koncev je lepo če se pride na gasilsko veselico v uniformi (kot izraz pripadnosti). Je pa seveda drugo, če se zvrne preveč ali celo dedec!
Mislim da na žalost iz te moke ne bo nič.
Že na požarnih varovanjih je TEŽKO določene odvrnit od prepovedanega!
Je tako?

Policisti in reševalci so profesionalci in jih je v primerjavi s prostovoljci skoraj nič. Pa ne da zagovarjam. Ampak tudi poklicnega gasilca ne boš videl s pivom (v uniformi). Ker se ve da so sankcije.
Prostovoljce pa med drugim (vsaj nekatere) ravno to druži. Da lahko enega (več) zvrnejo-mo v družbi.
In če poslušam starejše generacije. "Aja če pa nau zakuske pa pira me pa tut na vajo nau." Na žalost je to tako. In mislim da ni nič narobe, če se PO vaji (ali čemer koli že) kakšnega zvrne. Mislim da si včasih zaslužimo kakšnega. Konec koncev delamo brezplačno in za varnost drugih ljudi.
Tisti ki trenutno govori čez gasilce nas bo prav vesel, ko nas bo potreboval.
Seveda smo pa sami krivi za tako mišljenje.
Jaz sem striktno proti alkoholu na resnih zadevah. Če pa je veselica in kaj drugega ga pa tudi sam zvrnem (tudi če sem v gvantu-uniformi). Konec koncev je lepo če se pride na gasilsko veselico v uniformi (kot izraz pripadnosti). Je pa seveda drugo, če se zvrne preveč ali celo dedec!
Mislim da na žalost iz te moke ne bo nič.
Že na požarnih varovanjih je TEŽKO določene odvrnit od prepovedanega!
Je tako?
Gasilci smo čudne žvali! Ko drugi spijo mi na pomoč hitimo!
Mislim, da gre tukaj za podobno vprašanje, kot je vprašanje članstva na papirju oziroma manj aktivnega članstva. Na osrednji oktoberski vaji v naši GZ sem po končani vaji na kostanjevem pikniku ,opazil da se problema popivanja v uniformi zaveda le malo gasilcev (osrednja enota in še nas nekaj posameznikov iz manjših društev).
Za svoj ugled smo odgovorni sami ter naši poveljujoči. Če bi poveljnik GZ opozoril prisotne v zgoraj navedeni vaji, do pokušine mošta nebi prišlo. Kar se pa veselic tiče-opozarjanje, kaj je primerno in kaj ni.
Lep pozdrav, Gregor
Za svoj ugled smo odgovorni sami ter naši poveljujoči. Če bi poveljnik GZ opozoril prisotne v zgoraj navedeni vaji, do pokušine mošta nebi prišlo. Kar se pa veselic tiče-opozarjanje, kaj je primerno in kaj ni.
Lep pozdrav, Gregor
Odkar je Jure začel ustanavljati strelski vod
za naše člane, ki so bili v letu 2005 ob nepravem času na nepravem mestu, jaz kadar sem v gasilski uniformi, pijem še samo gosti sok, ker tudi ledenega čaja, jabolčnega ali ribezovega soka ne upam piti, da nebi slučajno zaradi barve pijače omajal ugled gasilcem
.
Na zdravje !!!
BAČO
za naše člane, ki so bili v letu 2005 ob nepravem času na nepravem mestu, jaz kadar sem v gasilski uniformi, pijem še samo gosti sok, ker tudi ledenega čaja, jabolčnega ali ribezovega soka ne upam piti, da nebi slučajno zaradi barve pijače omajal ugled gasilcem Na zdravje !!!
BAČO
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Gašper Bizjak , mene moti , da uporabljaš termin "poklic" . Članstvo v PGD ni poklic. Je tako ?
Imaš pa vsekakor prav in vsi se moramo zavedati , tako poklicni in prostovoljni gasilci , da za naš ugled ne bi nihče nič storil , če tega ne bomo storili sami.
Imaš pa vsekakor prav in vsi se moramo zavedati , tako poklicni in prostovoljni gasilci , da za naš ugled ne bi nihče nič storil , če tega ne bomo storili sami.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
ALKOHOL IN UNIFORMA NE GRESTA NITI POD NAJMANJŠIM POGOJEM SKUPAJ, PA MI LAHKO KDO MILJON BREZVEZNIH RAZLOGOV NAPIŠE!!!!!!
Če si po intervenciji, občnem zboru ali čem podobnem žejen pij vodo ( že med temi lahko zbiramo ) oz. kaj drugega nealkoholnega ali pa se preobleci!
Pa še to; "grunta ni še noben zakadiu, zapiu pa že marsi kdo"! ( pa nisem kadilec )
LP, Tine!
Če si po intervenciji, občnem zboru ali čem podobnem žejen pij vodo ( že med temi lahko zbiramo ) oz. kaj drugega nealkoholnega ali pa se preobleci!
Pa še to; "grunta ni še noben zakadiu, zapiu pa že marsi kdo"! ( pa nisem kadilec )
LP, Tine!
Takle mamo!!
-
Matjaž Zupan
Strinjam se, da prekomerno popivanje ni primerno, predvsem ne v gasilski delovni ali svečani obleki, saj je nekdo v delovni obleki ali uniformi precej opazen.
Samo v praksi se marsikje še vedno vidi gasilce, ki pregloboko pogledajo v kozarec in potrebno bo še kar nekaj časa, da se bodo zadeve nekoliko umirile. Konec koncev neprimerno vedenje nekaj posameznikov škoduje celotnemu društvu, kar se potem včasih odraža pri pobiranju prostovoljnih prispevkov ali zgoraj omenjenih mnenjih o gasilcih.
Samo v praksi se marsikje še vedno vidi gasilce, ki pregloboko pogledajo v kozarec in potrebno bo še kar nekaj časa, da se bodo zadeve nekoliko umirile. Konec koncev neprimerno vedenje nekaj posameznikov škoduje celotnemu društvu, kar se potem včasih odraža pri pobiranju prostovoljnih prispevkov ali zgoraj omenjenih mnenjih o gasilcih.
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kontakt:
Veš Tinčk, pri nas je pa tako, da se recimo po gasilsko reševalni vaji zveze lepo vsedemo, vsak dobi pol klobase (če je lačen, tudi celo), pa toliko kosov kruha, kolikor ga potrebuje, zraven pa še napitek. In ta je v obliki soka, vode ali piva. Vina ob takih primerih nimamo.tinčk napisal/-a: PA MI LAHKO KDO MILJON BREZVEZNIH RAZLOGOV NAPIŠE!!!!!!
LP, Tine!
In zdaj mi ti reci, da pri vas ni tako
Kajti vsak normalen človek (razen tisti, ki mu zdravje tega ne dovoljuje) po uspešno zaključeni vaji rad popije pivo, če ga tudi sicer pije. In v tem ni čisto nič grdega in pregrešnega, vendar je nekaterim glavam tu to zelo težko dopovedati.
Zakaj?
Zato, ker ne razlikujejo med pijancem in gasilcem.
Pa še ena slikca, kolk velike klobase imamo, pa sok in pivo se tudi vidi

LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kontakt:
Lepo pozdravljeni
Vrnimo se k temi:
bil sem presenečen, ker nobena od alinej ni bila približno takšna:
-"SAMI PIJANČKI,"
in sem si že mislil, da mi je prihranjen še en post, ker pa ste takoj začeli z pivom, vinom,... se moram, kot 2. najnatančnejši strelec Čoklovega voda, vmešati tudi jaz.
Kot je rekel Jure; uniforma si zasluži vsekakor veliko mero spoštovanja,...Sramota za nekatere "starešine" sodobnega gasilstva, da uniforme ne spoštujejo(to pokaže že hvaljenje s slikami tukaj po internetu).
To je isto, kot da si okoli vratu nabiješ tablo, na kateri je na veliko zapisano TVOJE IME IN PRIIMEK in greš naprimer v "BAR 2" v Ljubljano in se ga tam nacediš do konca;je to sramota za tvoje ime ali ne??Je a ne?Torej zakaj po mnenju nekaterih ni sramotno če se ga nacejajo v uniformah?(pa pustimo zdaj samo pivo po vaji, ker vsi vemo koliko je ura)!
LP pa srečno
Vrnimo se k temi:
bil sem presenečen, ker nobena od alinej ni bila približno takšna:
-"SAMI PIJANČKI,"
in sem si že mislil, da mi je prihranjen še en post, ker pa ste takoj začeli z pivom, vinom,... se moram, kot 2. najnatančnejši strelec Čoklovega voda, vmešati tudi jaz.
Kot je rekel Jure; uniforma si zasluži vsekakor veliko mero spoštovanja,...Sramota za nekatere "starešine" sodobnega gasilstva, da uniforme ne spoštujejo(to pokaže že hvaljenje s slikami tukaj po internetu).
To je isto, kot da si okoli vratu nabiješ tablo, na kateri je na veliko zapisano TVOJE IME IN PRIIMEK in greš naprimer v "BAR 2" v Ljubljano in se ga tam nacediš do konca;je to sramota za tvoje ime ali ne??Je a ne?Torej zakaj po mnenju nekaterih ni sramotno če se ga nacejajo v uniformah?(pa pustimo zdaj samo pivo po vaji, ker vsi vemo koliko je ura)!
LP pa srečno
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kontakt: