Gasilec pripravnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
kekeC, po vsem tem kar si napisu, sem dobil občutek da v vodstvu vašega društva nekaj ne štima glih normalno, ampak to je itak vaš problem ki ga boste moral rešit sami! V usakem primeru se pa ti nič ne sekiraj, da bi tebe kdo pri 18letih probal degradirat ali kako drugače zavirat. Če imaš osnovni tečaj za gasilca in si starejši od 16let si PRIPRAVNIK in to je zakonsko določeno, kar pomeni da velja za vse enako! Svetujem ti da si tudi sam malo prebereš Pravila gasilske službe in se o tem prepričaš na lastne oči, da ti ne bo potem kakšen poveljnik društva pametoval stvari ki ne držijo.
PRihajam iz PGD LAŠKO: Sem pripravnik star 16 let, in že imam eno intervencijo. Pri nas s pripravniki delajo podobno kot ste zgoraj nekateri opisali. Vsakega pripravnika lepo sprejmejo, in ni razlike med tistim ki je že 20 let gasilec, in pa tistim ki je komaj prestopil prag gasilskega doma. Tudi osebno zaščitno opremo imamo zelo solidno. Marsikateri poveljnik po ostalih društvih nima takšne osebne zaščitne opreme kot jo ima pri nas pripravnik. Pripravniki se tudi enkrat tedensko udeležujemo vaj, kjer pregledamo uso opremo, operemo avtomobile, in se vedno kaj novega naučimo. Pri nas je vsak pripravnik dobrodošel na intervencijo, saj včasih primanjkuje ljudi, za promet usmerjat pa je pripravnik čisto uredu 
Re: PRIPRAVNIKI
roman je res naš poveljnik, lahko ti pa povem da tako sposobnega in vrednu poveljnika ne najdeš daleč naokoli...Rafter napisal/-a:Kolega romero, občutek imam, da si poveljnik. In če si res, si dober poveljnik.romero napisal/-a:DOBREGA GASILCA NE DOBIMO AMPAK GA Z DOBRIM DELOM VZGOJIMO![]()
![]()
njemu (z določeno mero pomoči poveljnika GZ LAško) se lahko zahvalimo, da imamo to kar imamo in da ne hodimo okoli kot "klošarji" kot je bil to primer pri našem prejšnjem poveljniku
Odg: Gasilec PRIPRAVNIK
vse je res kar ste povedali. sam sem gasilec pripravnik in me člani in povelnik veliko vkločujejo v same akcije in vaje. sem pomočnik strojnega referenta ter letos bom imev mladince gasilske vaje. biv sem ž na intervenciji. najbol je pomembno to da se vkločujemo v same akcije ker če nekaj vidiš to pomoje tudi znaš.
Odg: Gasilec pripravnik
Tudi jaz se pripravnik in v tem mescu bom opravil tečaj za gasilca. Sem v društvu 4. kat. in smo osrednja enota, tako da sem biv že na 20 intervencijah v dveh letih. To sem počel kot ste napisali: usmerjal promet, zvijal cevi itd. na vajah pa sem tudi sodeloval kot napadalec z IDA v spremstvu izkušenega nosila IDA. Mislim, da je prav, da pripravniki hodimo na intervencije saj se privadimo na adrenalin in naberemo izkušnje. Ki nam bojo ko bomo bili prva udarna enota prišle prav. Vsekakor pa je adrenalin največji dejavnik ob intervenciji. Vendar z glavo.
Se strinjammagirus napisal/-a:To sem počel kot ste napisali: usmerjal promet, zvijal cevi itd. na vajah pa sem tudi sodeloval kot napadalec z IDA v spremstvu izkušenega nosila IDA. Mislim, da je prav, da pripravniki hodimo na intervencije saj se privadimo na adrenalin in naberemo izkušnje. Ki nam bojo ko bomo bili prva udarna enota prišle prav. Vsekakor pa je adrenalin največji dejavnik ob intervenciji. Vendar z glavo.
LP
Na mladih svet stoji!
Pozdravljeni!
Pred kratki smo v našem društvu imeli teoretični in praktični tečaj za gasilca pripravnika. Zanima me, če sem po teha nekaj obiskih tečaja že kar pripravnik(ca), zdi se mi namreč čudno, da niso nič preverjali znanja. Sedaj pa ne vem..ali se je spremenil pravilnik ali kako..?Sem prebrala par tem, ki se nanašajo na to temo, pa so vsi že starejšega datuma, mogoče se je v tem času že kaj spremnilo?Ker pri nas je kot je meni znano, je bila pomembna samo (75%) prisotnost.
Za vsakršna pojasnila, se Vam lepo zahvaljujem.
Lep pozdrav
Pred kratki smo v našem društvu imeli teoretični in praktični tečaj za gasilca pripravnika. Zanima me, če sem po teha nekaj obiskih tečaja že kar pripravnik(ca), zdi se mi namreč čudno, da niso nič preverjali znanja. Sedaj pa ne vem..ali se je spremenil pravilnik ali kako..?Sem prebrala par tem, ki se nanašajo na to temo, pa so vsi že starejšega datuma, mogoče se je v tem času že kaj spremnilo?Ker pri nas je kot je meni znano, je bila pomembna samo (75%) prisotnost.
Lep pozdrav
Star pregovor pravi ,če vprašaš takoj si nevednež 5min ,če ne vprašaš nikoli si nevednež celo življenje. 
Tečaj za pripravnika?bronchi napisal/-a:Pozdravljeni!
Lep pozdrav
Verjetno ste opravljali osnovni tečaj za gasilca. Sedaj sledi nadaljevalni tečaj za gasilca, na koncu tega pa bo preverjanje znanja.
Sicer pa v PGS piše takole:
2.3. Gasilec pripravnik
Gasilec pripravnik je član prostovoljnega gasilskega društva v starosti od 16. do 18. leta oziroma nad 18 let v času strokovnega usposabljanja in priprave za prostovoljnega gasilca.
Pripravnik lahko prostovoljno sodeluje v gasilskih intervencijah pri delih, ki so v skladu s programom pripravništva in niso življenjsko in zdravju nevarna. Dela opravlja pod nadzorom.
2.3.1.
Mladoletnik lahko opravlja naloge gasilskega pripravnika le po predhodnem pisnem dovoljenju staršev ali skrbnikov.
Lp.
Flying isn't dangerous. Crashing is what's dangerous.
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
56 ur je predvidenih na osnovnem tečaju, tak da upam, da nisi iz PGD kjer dobi čin gasilca vsak, ki je na tečaju en torek in dva dni.bronchi napisal/-a:Pozdravljeni!
Lep pozdrav
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
alc33 hvala za obrazložitev!
Oskar saj ravno to me muči
niti približno to ni bilo 56 ur
no mogoče pa še bo kaj hehe. Tudi jaz upam, da se ne bo naše društvo izkazalo za tako oz. si tega ne želim. Potem je bolje, da grem v drug PGD kjer so bolj resni
hvala za ekspresne obrazložitve!
p.s. pisalo je da bomo imeli praktični del tečaja za gasilca pripravnika. To je verjetno bilo mišljeno za osnovnega gasilca...(men res ni nič jasno
...sem bolj "frišna" pa upam, da me ne boste dol vrgli ker tako kompliciram
)
Oskar saj ravno to me muči
hvala za ekspresne obrazložitve!
p.s. pisalo je da bomo imeli praktični del tečaja za gasilca pripravnika. To je verjetno bilo mišljeno za osnovnega gasilca...(men res ni nič jasno
Star pregovor pravi ,če vprašaš takoj si nevednež 5min ,če ne vprašaš nikoli si nevednež celo življenje. 
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kontakt:
Ma kaki kompliciraš, to je prav , zato smo tu. je pa prav da se najprej obrneš na svojega poveljnika ki ti je dolžan obrazložiti tvojo pot gasilskega izobraževanja.
Re: Gasilec pripravnik
kot ti je že oskar napisal.mi smo tud zdaj začeli z tečajem.nekje okoli 63 ur bi naj blo,od tega je 40 ur teorije in 63 ur prakse.pri nas mamo lepo to organizirano.jeseni pa še nadaljevalni,tako da upam,da bom pol končno le dobil čin
pri svojih 22 letih 
lp
lp
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kontakt:
robert, nekaj ne štima z urami
- osnovni je skupaj 56 ur
- nadaljevalni je skupaj 99 ur
mogoče boste tečaje združili, kar pa naj ne bi bila več praksa, saj tako podpiramo društvene poveljnike, ki svoje pripravnike priključijo drugam raje kot bi organizirali v svoji enoti 56 ur predavanja. Žal pa je tudi veliko takih, ki pripravnikom kar vpišejo osnovni tečaj že po nekaj vajah v gasilskem domu.

- osnovni je skupaj 56 ur
- nadaljevalni je skupaj 99 ur
mogoče boste tečaje združili, kar pa naj ne bi bila več praksa, saj tako podpiramo društvene poveljnike, ki svoje pripravnike priključijo drugam raje kot bi organizirali v svoji enoti 56 ur predavanja. Žal pa je tudi veliko takih, ki pripravnikom kar vpišejo osnovni tečaj že po nekaj vajah v gasilskem domu.
Re: Gasilec pripravnik
res ne štimajo ure ja
20 ur je prakse,predvsem gasilske taktike.je že bil skrajni čas,da se že spravim delat tečaj.no ja po vse letih neresnosti mi je zdaj uspelo.
nadaljevalniga pa mamo v okviru zveze z pgd starše.nevem če poznaš,ampak naš poveljnik je dokaj strog,kar se tiče prisotnosti.pa tud v društvu so pripravljeni nas učit,tak da tud to ni problem.
pa lp
nadaljevalniga pa mamo v okviru zveze z pgd starše.nevem če poznaš,ampak naš poveljnik je dokaj strog,kar se tiče prisotnosti.pa tud v društvu so pripravljeni nas učit,tak da tud to ni problem.
pa lp
Programi tečajev so na spletni strani GZ Slovenije in veljajo od 2007.leta.
Po teh programih trajajo tečaji:
-osnovni tečaj 62 ur
-nadaljevalni tečaj 99
-vodja skupine 56 ur
in tako naprej
Po teh programih trajajo tečaji:
-osnovni tečaj 62 ur
-nadaljevalni tečaj 99
-vodja skupine 56 ur
in tako naprej