Stran 1 od 5

Izpit C

ObjavaObjavljeno: 28. februar 2008, 12:20
ogenj
pozdravljeni!
zanima me kako je kaj po drugih društvih s financiranjem izita za C kategorijo? a dajo članom denar in oni pol opravljajo ali kar društvo plača avtošolo? pa še tudi me zanima kakšne pogoje kaj postavijo društva za kandidate ki jim financirajo izpit.

lp ogenj

Odg: izpit C

ObjavaObjavljeno: 28. februar 2008, 12:55
Vrsho
V naši zvezi je skoraj vsako leto organiziran izpit za opravljanje C kategorije. Sklene se pogodba med članom, društvom ter zvezo, kjer je opredeljeno kakšni so pogoji. Zveza plača 10 ur in mislim da CPP, potem pa je odvisno od društva do društva, kako se odloči. V našem društvu smo sklenili, da kandidatom plačamo še 10 ur, morebitno razliko pa plača kandidat sam.

Kandidate za opravljanje C kategorije predlaga poveljnik, član pa se v pogodbi obveže, da še (nevem točno koliko let) ne bo izstopil iz društva ter se aktivno udeleževal vseh dejavnosti v društvu.

Odg: Izpit C

ObjavaObjavljeno: 28. februar 2008, 13:34
gobi
Vrsho kaj pa, če kandidat po opravljenem izpitu ne izpovnjuje več pogoje (npr. ni več aktiven pri društvenih aktivnostih) :?: :!:

Odg: Izpit C

ObjavaObjavljeno: 28. februar 2008, 14:06
Rok Ušen
Pri nas je tako, da društvo plača izpit CPP in 10 ur vožnje. Ostalo plača kandidat sam. Tudi pri nas se podpiše pogodba med posameznikom in društvom, da bo v obdobju 7 let "služil" društvu (prevozi vode, etc)

Odg: Izpit C

ObjavaObjavljeno: 28. februar 2008, 14:10
Gost
še eno vprašanje. koliko ur v povprečju naberejo kandidati do glavne vožnje?

Odg: Izpit C

ObjavaObjavljeno: 28. februar 2008, 14:37
GoGo
Pri nas so opravljali izpit za C kategorijo pred par meseci in so se ure vožnje sukale okrog 16 :wink:

Odg: Izpit C

ObjavaObjavljeno: 28. februar 2008, 15:09
Vrsho
gobi je napisal:Vrsho kaj pa, če kandidat po opravljenem izpitu ne izpovnjuje več pogoje (npr. ni več aktiven pri društvenih aktivnostih) :?: :!:


Skrbimo, da izberemo take kandidate, ki so resni in zanesljivi. Do sedaj nam je to še vedno uspelo, upam, da tudi v prihodnje. Bom pa pogledal v pogodbo za točne podatke.

Odg: Izpit C

ObjavaObjavljeno: 28. februar 2008, 17:09
LESCE2
Pri nas je društvo bilo pripravljeno plačati komplet izpit dvema članoma. Pa sta oba na sredini scagala in zapravila kup denarja in nič iz tega. No zato so naslednjič sestavili pogodbo preko katere sem tudi sam prišel do izpita C kat. V pogodbi je bilo zapisano, da se bo kandidatu za izpit plačalo minimalno zahtevano število ur in enkratno opravljanje testa. Član pa se zavezuje, da bo vsaj še tri leta po opravljenem izpitu aktiven član društva. V kolikor pa izpita nebi opravil, pa bi moral vrniti denar.No pri meni te bojazni ni bilo, da bi jo popihal iz društva, pa še ker sem vedel, da mi bodo izpit plačali samo prvič, drugič pa ne več, če bom padel...sem se prav potrudil, da je šlo vse gladko skozi. In tako me je izpit C kategorije stal celih 0,00 takratnih SIT. Jah se mi vidi da sem Gorenjc! :)

Odg: Izpit C

ObjavaObjavljeno: 28. februar 2008, 17:25
hec
Ali mora potem kandidat, ki opravi izpi C, pridobiti še licenco za poklicnega voznika??? Nekje sem slišal, da naj bi v prihodnosti tudi v gasilska vozila vstavili tahografe??
Ali kdo kaj ve o tem??

Odg: Izpit C

ObjavaObjavljeno: 28. februar 2008, 19:05
LESCE2
Ne. Zakaj pa bi gasilec potreboval licenco za poklicnega voznika??? Tahograf v gasilskih vozilih je pa totalen nesmisel. Prvič se nihče ne bo brigal zanj in drugič za tistih par 100km na leto. :roll: Mi smo ga imeli v starem dojcu in smo ga zribali do kraja, ker je bil en listek noter pomoje vseh 30 let. :lol: :lol: :lol:

Odg: Izpit C

ObjavaObjavljeno: 28. februar 2008, 20:14
Franci
Licence za poklicnega voznika pa ne rabiš. Pri nas v društvu je pa zaenkrat dovolj voznikov s C kategorijo (mislim da 17), tako da nam ni potrebno razmišljat o kakšnem sofinanciranju (zaenkrat). Tudi sam sem ga naredil v lastni režiji-nisem gorenjc. :mrgreen:
Ne vem točno, mislim pa da od leta 2001 niso več obvezni v gasilskih kamionih, je pa zelo priporočljivo da so.
O tahografih pa smo se že nekaj pogovarjali tu: viewtopic.php?f=9&t=6417

Odg: Izpit C

ObjavaObjavljeno: 28. februar 2008, 20:27
gapi
Pri nas ne poznamo nobene oblika sofinancirana opravljanaja izpita C kat.

Po drugi strani pa vsi stokajo, da je voznikov premalo. Mnenja sem tudi, da bi se denar našel, vendar mislom da bi bili potem malo nevošljivi tisti, ki so si do sedaj marali izpit plačati sami, tako da ....

Odg: Izpit C

ObjavaObjavljeno: 28. februar 2008, 22:03
matjaž
Pri nas smo z kandidati sklenili pogodbo o 50% sofinanciranju, če ne izpolnjuje pogodbenih oveznosti, mora društvu vrniti vsa sredstva.

Odg: izpit C

ObjavaObjavljeno: 29. februar 2008, 8:08
SuZaNcA
Vrsho je napisal:V naši zvezi je skoraj vsako leto organiziran izpit za opravljanje C kategorije. Sklene se pogodba med članom, društvom ter zvezo, kjer je opredeljeno kakšni so pogoji. Zveza plača 10 ur in mislim da CPP, potem pa je odvisno od društva do društva, kako se odloči. V našem društvu smo sklenili, da kandidatom plačamo še 10 ur, morebitno razliko pa plača kandidat sam.

Kandidate za opravljanje C kategorije predlaga poveljnik, član pa se v pogodbi obveže, da še (nevem točno koliko let) ne bo izstopil iz društva ter se aktivno udeleževal vseh dejavnosti v društvu.


Ker sem trenutno udeležena v sami situaciji, lahko navedem par podrobnosti...
Par preteklih let je v Gasilski zvezi Ljubljana že kar tradicija, da sama zveza sofinancira opravljanje vozniškega izpita za C kategorijo dvema šoferjema iz posameznega društva. Sklene se tripartirna pogodba med društvom, gasilsko zvezo in avtošolo. S tem se kandidat zaveže, da bo vse obveznosti povezane z izpitom opravil v roku enega leta (v GZL se ravno 31. marca izteče rok za mojo generacijo izpitnikov). Do navedenega datuma v pogodbi je potrebno na GZL dostaviti kopijo vozniškega izpita, katera potrjuje da je kandidat uspešno opravil izpit. V kolikor kandidat izpitnih obveznosti ne zaključi do določenega datuma, GZ trga vrednost 10 ur vožnje z računa gasilskega društva.

Ravno tako se kandidat s pogodbo zaveže, da bo po opravljenem izpitu ostal član gasilskega društva še najmanj 5 let (kaj se zgodi v primeru, če član iz društva izstopi prej, mi ni znano-zaenkrat še ni bilo takega primera).

Kot je že zapisal Vrsho, v našem primeru GZ financira CPP na ravni avtošole ter 10 ur vožnje. Ostale stroške nosi bodisi kandidat sam ali društvo (zadeva je stvar internega dogovora).

Nekatera društva se nato še domenijo (polek obveznega 5 letnega članstva), da kandidat v določenem obdobju ne bo nastopil službe šoferja v špediciji ipd. , kajti s sprejetjem take službe društvu kot šofer ne bi prav veliko koristil (vsi vemo koliko časa so špediterji dejansko doma :) ).

No toliko jaz vem o tej zadevi :D

Lp
Suzi

Odg: izpit C

ObjavaObjavljeno: 29. februar 2008, 10:13
Fireman
SuZaNcA je napisal:Sklene se tripartirna pogodba med društvom, gasilsko zvezo in avtošolo. Lp
Suzi


Malenkost te moram popraviti: Sklene se tripartirna pogodba med društvom, gasilsko zvezo in kandidatom za voznika. :wink:
Pogodbo z avtošolo pa sklene gasilska zveza.

LP
Iztok