Stran 1 od 1

Kako rešiti življenje

ObjavaObjavljeno: 7. april 2009, 11:05
saxtenor3
Dajmo nekaj na preventivo in poskušajmo naučiti slovence kako pomembno je izvajanje temeljnih postopkov oživljanja. Če bomo pa posnetek razposlali po celi Sloveniji in bomo s tem rešili samo eno življenje, smo že veliko naredili. Pošljite ga čimveč prijateljem, sodelavcem, sorodnikom.... Naredimo nekaj dobrega, spremenimo nekaj na boljše !!!!

Lep pozdrav


Odg: Kako rešiti življenje

ObjavaObjavljeno: 7. april 2009, 11:09
saxtenor3
Na kakšno vprašanje v zvezi z TPO pa bom z veseljem odgovoril !!!

Lp

Odg: Kako rešiti življenje

ObjavaObjavljeno: 7. april 2009, 12:12
Peter
Napotke za oživljanje imate lahko vedno pri roki, če z mobilnikom obiščite Mobitelov mobilni portal Planet. Poleg besede in slike so vam na voljo tudi videoposnetki.

Planet > Info > Pripomočki > Postopek oživljanja

Odg: Kako rešiti življenje

ObjavaObjavljeno: 7. april 2009, 13:09
Oskar
Lepo so to naši reševalci posneli. Jaz bi edino menjal tisti stavek Tomasa: "Gospod a ste vredu ?" in ga zamenjal z : "Gospod , ali me slišite?" ali nekaj podobnega. Ker logično je, če se zgrudiš da nisi vredu.
Temo sem dal kot pripeto in lahko povezavo pošljete na čim več naslovov. Nikoli ne veste kaj vvas čaka.

Odg: Kako rešiti življenje

ObjavaObjavljeno: 7. april 2009, 14:31
rfireman
Bravo =D> =D> =D> =D> =D>
Poslal naprej na vse naslove

Odg: Kako rešiti življenje

ObjavaObjavljeno: 7. april 2009, 14:38
Jaka
Oskar, Oskar. V bistvu je čisto vseeno kaj boš rekel. Če ima probleme, te tako ali tako ne bo slišal. Bistveno je, da znaš ugotoviti njegovo odzivnost in da čimprej pričneš z oživljanjem, če je to potrebno. Če pa lahko nekdo prinese še defibrilator, si pa skoraj zagotovo zmagal. Tudi tega se nekateri bojijo uporabiti.
V našem koncu smo ravno letos nabavili defibrilator. Čez poletje bo nameščen pred vhodom v sotesko Vintgar, čez zimo pa v našem vozilu (PGD Podhom). Vsako leto (letos že drugič) imamo tudi usposabljanje o TPO pod strokovnim vodstvom zdravnika in vadimo na Ančki ali Kenu.

Odg: Kako rešiti življenje

ObjavaObjavljeno: 6. maj 2009, 16:14
GB Suke
Pri tem filmu me moti samo ena stvar. Pred pristopom k poškodovancu in nudenjem NMP bi moralo biti jasno in glasno objavljeno tudi "PREPRIČAJ SE ALI JE VARNO !!!" Premalo se da na preverjanje varnosti in zavarovanje kraja nezgode da ne pride do še večjih katastrof.

Odg: Kako rešiti življenje

ObjavaObjavljeno: 7. maj 2009, 11:00
Nabavni
GB Suke

ali si v bližnji preteklosti opravil tečaj za nudenje prve in nujne medicinske pomoči pri Posavcu ? :D

se strinja, da je potrebno paziti prvo na lastno varnost, toda v tem filmu bi to težko dodali v kontekst, prav tako je to mišljeno za laike in ne polprofesionalne skupine.

--
LP

Odg: Kako rešiti življenje

ObjavaObjavljeno: 7. maj 2009, 12:58
Lojtra
Nabavni tudi jaz sem laik pa so me na prvi pomoči učili da se moreš prepričat o varnosti. :D Se pa strinjam s tabo, da v tem filmčku nebi prišlo v kontekst, da bi dodali da se moreš prepričat o varnosti. :)
Drgač pa čim več takšnih filmov, tem boljše =D> :!:

Lp, Uroš

Odg: Kako rešiti življenje

ObjavaObjavljeno: 22. december 2009, 9:55
firestar
Andreju se je zahvalil tudi župan
Kako zelo pomembni človeški lastnosti sta srčnost in pogum, je pred kratkim dokazal mladi Ločan Andrej Gumzej. Poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Loče je pred dvema mesecema rešil življenje loškemu osnovnošolcu, ko so učenci in učitelji osnovne šole Loče obiskali srednjo šolo v Zrečah. Enemu izmed otrok je v sapnik zdrsnil žvečilni gumi in se je pričel dušiti. Andrej, ki je na osnovni šoli Loče zaposlen kot profesor športne vzgoje, je tudi zdravstveni tehnik, zato je dečku hitro priskočil na pomoč in mu spretno odstranil tujek ter tako rešil življenje. Za srčnost in pogum se je Andreju v sredo, 11. novembra, na sprejemu v prostorih Občine Slovenske Konjice zahvalil tudi župan Miran Gorinšek.



Občina Slovenske Konjice
Urad Župana

Odg: Kako rešiti življenje

ObjavaObjavljeno: 6. december 2010, 20:21
13-PGD CERKLJE
Zgleda, da se za nekatere smernice še vedno niso spremenile :banging: :banging: :bang: :bang:

http://www.sos112.si/slo/page.php?src=np27.htm

Odg: Kako rešiti življenje

ObjavaObjavljeno: 3. januar 2011, 20:28
boštjančk
Niso edini. Še bolj bode v oči to, da se nekateri zelo silijo v ospredje na vseh mogočih področjih, se predstavljajo z nevem kakšnim izobraževalnim centrom, specializiranimi za določene kadre :shock: Pogledate si lahko pa tukaj:


http://pacient.si/notranja.asp?cid=24&l ... esteid=8#8

Če vam slučajno ne odpre:

Je po zastoju srca najpomembneje vzdrževati krvi tlak z masažo srca. To delamo tako, da pritiskamo na sprednjem delu prsnega koša v višini žličke za globino dveh prstov. To delamo v kombinaciji z vpihovanjem zraka na usta s frekvenco cca. 60 masaž na minuto. Na vsakih 30 masaž izvedemo dva vpiha. S tem vzdržujemo prisotnost kisika v možganih. To ponavljamo vse do prihoda ekipe Nujne medicinske pomoči, ki jo pokličemo na 112.

Se pa ne čudim, glede na to, da je njihov vodja izobraževanja :shock: še nedolgo nazaj učil da je pri MONA, A - adrenalin =D> #-o
Res velika verjetnost za kvalitetno reševanje :evil:

Odg: Kako rešiti življenje

ObjavaObjavljeno: 3. januar 2011, 21:26
J.Č.
In tazga pol dobiš v službo #-o

Odg: Kako rešiti življenje

ObjavaObjavljeno: 3. januar 2011, 22:44
13-PGD CERKLJE
J.Č. je napisal:In tazga pol dobiš v službo #-o


Moje sožalje, tak je že v službi :banging: