Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Dimne bombe

Tečaji, vaje, šola ...

Moderator: Oskar

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Odg: Dimne bombe

Objava aleks97 » 26. avgust 2012, 12:56

oskar najlepša ti hvala za informacijo, ko bo vaja končana pa objavim še kaj fotk :wink:
aleks97
 

Odg: Dimne bombe

Objava Mačk » 27. oktober 2012, 5:09

Glede tega:
Jernej123 je napisal:No če te zanimajo dimne bombe lahko uporabiš

Soliter + sladkor
1.Način za izdelavo : Potrebujete 60% solitra in 40% sladkorja. Oboje zmešajte in dajte v kovinsko posodo in na štedilnik. Na najmanjšem ognju počasi segrevajte in ves čas mešajte. Če se začnejo delati mehurji in se kadi ste segrevali prehitro in zato dajte takoj proč iz ognja, sicer se bo vžgalo. Ko se vse stali(stali se samo sladkor in ne tudi soliter) vlijte v primerno obliko in se preden se shladi zapičite noter vžigalno vrvico. Ko se shladi je primerno za uporabo.
2.Način za izdelavo : Potrebujete 60% solitra in 40% sladkorja. Vsako snov posebej zmlejte v prah in obe snovi zmešajte skupaj. Snov je že primerna za uporabo, vendar ima proti prvi eno slabost-ni trda kot prva in jo je zato treba dati v primerno posodo(kartonasto škatlo, tulec,...) in tudi namestitev vžigalne vrvice je težja.


Soliter + sladkor + vosek
Če dodamo solitru in sladkorju še vosek lahko to snov bolje oblikujemo, pa še kadi se bolj. Najprej zmešamo soliter in sladkor v razmerju 1 : 1. Manjšo posodo damo v večjo posodo s vrelo vodo. V manjšo posodo damo čebelji vosek ali parafin(umetni vosek), ter ga raztalimo. V 6 delov voska damo 25 delov mešanice solitra in sladkorja, ter dobro premešamo. Ko se mešanica ohladi je primerna za uporabo.drugače pa malo poglej na forume o pirotehniki pa boš vse zvedu :wink:


bi omenil samo tole, da je treba pri tej izdelavi biti zelo pazljiv, ker kaj hitro lahko uide izpod nadzora vse skupaj!!!

Sam sem to delal v popolni gasilski obleki z čelado in vizirjem na prostem in mi je še kako prišlo prav!!! Sekunda nepazljivosti pri mešanju je postala burna reakcija in vse skup je dobesedno razneslo!!! Zato pri tem poizkusu se ne igrajte z veliko količino!!! Jaz sem delal z 1Kg solitra + ostala mešanica kar pride zraven.
Mačk
 
Objave: 1
Registriran: 6. marec 2009, 17:19

Nazaj

Nazaj na Izobraževanje

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron