Stran 1 od 1

Tečaj za pripravnika med koronavirusom

ObjavaObjavljeno: 25. marec 2020, 22:39
bolcn
Lepo pozdravljeni.

Zanimajo me vaša mnenja o tem, da bi teoretični del tečajev opravili prek video predstavitev, kjer bi predavatelj na videoposnetku odpredaval snov, ta bi se potem poslala tečajnikom ali pa bila objavljena na kakšni strani. Da bi vedeli, da so si vsaj malo ogledali, dodamo na koncu še nekaj vprašanj na katera morajo odgovoriti.
Mogoče bi bila dobra ideja, glede na to, da nevemo koliko časa bo zadeva trajala, ne vemo koliko časa bodo imeli ljudje po končani krizi, ...
Obenem da jih še malo obdržimo pri gasilcih ...
Praktični del tečaja bi se potem opravil po končani epidemiji. Mogoče tudi tečaj za gasilca.

Re: Tečaj za pripravnika med koronavirusom

ObjavaObjavljeno: 26. marec 2020, 8:33
RomanB
Verjetno je to bolj vprašanje za GZS.
Če mene vprašaš, da naredite kvalitetne videoprestavitve, se mi ne zdi sporno. Celo šolstvo sedaj takole na daljavo deluje. Na koncu pa moraš imeti izpite. Teoretične stvari, ki se jih tečajniki naučijo na tečaju za gasilca pripravnika so zajeta tudi v vprašanjih na komisijskem izpitu na tečaju za operativnega gasilca, tako da to morajo znat.

Re: Tečaj za pripravnika med koronavirusom

ObjavaObjavljeno: 26. marec 2020, 19:28
zibko
Tehnika toliko omogoča, da to ne sme biti nikakršna ovira. Le pogumno izvedite. Gasilci smo pri informatiki še v prazgodovini.

Odg: Tečaj za pripravnika med koronavirusom

ObjavaObjavljeno: 29. marec 2020, 11:32
bolcn
Še odgovor. V društvu smo se začeli že dogovarjati in smo si razdelili teme, da pripravimo predavanja, potem skoraj sigurno tudi na video.

Je pa tečaj za praipravnika toliko teoretičen, da ga več kot 80% opraviš na predavanjih. Mogoče kakšnop predavanje opravimo tudi za tečaj za gasilca (glede na to, koliko časa bo tale situacija s koronavirusom, mislim, da se bomo morali malo organizirati).

Odg: Tečaj za pripravnika med koronavirusom

ObjavaObjavljeno: 11. april 2020, 1:15
Pomorc1
Vsekakor vrhunska ideja. Ali je kdo v sanju to idejo plasirati tudi proti GZS?