Oskar je napisal:Torej , tema je prvenstveno namenjena pobudam manj pa debati v nedogled. Jasno?
Evo prve pobude za izboljšanje izvajanja izobraževanja. Misel se mi je utrnila, ko sem odprl temo Financiranje Sveta regije.
Namreč, vemo, da je GZS prenesla usposabljanje za vodje enot na regije, jaz pa vem, da nekatere regije en k.... naučijo, se pravi, znanja ni.
Zato predlagam, da se tečaj vrne v okrilje GZS, izobražuje pa naj se v Mariboru, na Igu in v Sežani z enakim in seveda usposobljenim predavateljskim kadrom.
S tem bi mogoče le uspeli doseči znanje, ki ga vodja enot potrebuje za vodenje intervencije, če potem naredi še tečaj za poveljnika, ni vrag, da se ne bi nekaj naučil.
Tekmovanja na nivoju regije naj se ukinejo, za tiste, ki hočejo tekmovati, naj se določijo norme na nivojih GZ in se gre direktno na državno. Kolikšen je prihranek, mi ni treba povedati, samo veste, da ne majhen.
In s tem bi razbremenili Svete regije, oziroma jih razpustili. In bi bilo več denarja, za usposabljanje v predlaganih centrih.
Malo sicer sanjam pri belem dnevu, ampak sliši se pa lepo, a ne
LP
Janez