Stran 1 od 1

Kandidatna lista za člane UO GZS

ObjavaObjavljeno: 20. april 2008, 10:59
Drago
Jah nič, nekaj se je pri vnašanju oziroma brisanju te teme "pobrkalo" :oops:. Saj ni, da bi pretiravali...pa vseeno poglejmo kdo so predlagani "modeli" (ala Oskar) :lol:. Ko sem zagledal na tem seznamu (tudi) "smrtnega hacetarja", me je zmrazilo in sem se zamislil. Pravzaprav so predlagani kandidati svojevrsten odraz stanja v prostovoljni gasileriji na določenem področju...pa če to priznamo ali ne. Veliko pa je pozitivnih sprememb in to nam daje upanje. 8)

lp DC :smoke:

Odg: Kandidatna lista za člane UO GZS

ObjavaObjavljeno: 20. april 2008, 11:51
janez
Pri tej zasedbi, bi resno premislil, če je smiselno biti zraven. Pa vsi vemo zaradi katerih kandidatov.

LP

Janez

Odg: Kandidatna lista za člane UO GZS

ObjavaObjavljeno: 20. april 2008, 18:51
Tona
Pri vseh teh ceremonijah z volitvami dobivam občutek , da bodo - oziroma bi bili - nekateri radi dosmrtni in še posmrtni - nagačeni - funkcionarji . Na mladih svet stoji - ko umremo dobite vse ostanke - žalostno pa zgleda resnično :evil:

Odg: Kandidatna lista za člane UO GZS

ObjavaObjavljeno: 20. april 2008, 23:15
Volkec
Kar zmrazilo me je, ko sem preletel ta izbor...

Odg: Kandidatna lista za člane UO GZS

ObjavaObjavljeno: 21. april 2008, 8:17
Primoz
Volkec je napisal:Kar zmrazilo me je, ko sem preletel ta izbor...


hm...ne razumem: letos bo prvič, ko bodo člani predsedstva-poveljstva (združeni v skupen organ imenovan Upravni odbor) bili postavljeni iz strani matičnih regij. Če pogledamo iz tega vidika bo bodoči predsednik lahko dobil (vsaj nekatere) nelojalne člane UO-ja. Nasprotno z prejšnjimi leti, ko si je predsednik sam izbral ekipo.

Kakšni pa so kandidati iz naslova regije pa je druga zgodba; a se ve kdo izbere kandidata regije - to so Gasilske zveze članice regije oz. člani regijskega sveta (kar so po funkciji predsednik, poveljnik in tajnik vsake GZ).

Odg: Kandidatna lista za člane UO GZS

ObjavaObjavljeno: 21. april 2008, 8:39
Drago
Primoz je napisal:Kakšni pa so kandidati iz naslova regije pa je druga zgodba;...

Primož (nooo, lepo te prosim :oops:), ne bi se čudil, če bi "ne razumel" preden si postal član predsedstva GZS, zdaj pa bi ti že bile lahko določene relacije jasne. Na nivoju regije odloča regijski svet, kjer je vpliv posameznih GZ zelo majhen. Na regijskem svetu se (običajno) tudi izključuje vpliv regijskega poveljstva...itd. Sveti in komisije pa so organi predsedstva GZS (to ti je menda jasno) in ali je sedaj še sploh čudno, če so se lahko ponovno kandidirali ljudje (seveda - sami sebe), ki so eklatantna sramota za prostovoljno gasilstvo v Sloveniji :o ?! Večina teh in takih seveda nikoli niso bili prostovoljni gasilci, pač pa so si zaslužili (in še služijo) penzije in še kaj več - na račun te naše organizacije. Zato se jih tudi ne moremo znebiti. :evil:

Nekaj se že dogovarjamo, da bi priredili (pred uradno parado v Krškem) - še "parado smrti" in na ta način opozorili na vso tragiko "uspešnosti" posameznikov, ki si to zaslužijo, ker ne znajo in ne zmorejo oditi na "časten način".

lp DC :smoke:

Odg: Kandidatna lista za člane UO GZS

ObjavaObjavljeno: 21. april 2008, 11:17
Primoz
Drago je napisal: Na nivoju regije odloča regijski svet, kjer je vpliv posameznih GZ zelo majhen. Na regijskem svetu se (običajno) tudi izključuje vpliv regijskega poveljstva...


kakor kje...bi jaz dodal. oliko vpliva pa imajo GZ v regiji pa je v veliki meri odvisno od posamezne GZ. Če prideš na sestanek regijskega sveta in pričakuješ da boš tam reševal zadeve si pač v zmoti. Sploh v času volitev se reči dogajajo že nekaj časa pred samo sejo - saj poznamo lobiranje ;) Koliko se pa izključuje vpliv reigjskega povelstva je pa tudi stvar poveljnikov, ne?

Rezultat angažiranosti določenih GZ se pač pol odseva v teh kandidatnih listah.

Je pa še ena stvar; morda pa nekateri posamezniki (katere bi določeni radi vidli na določenih vodilnih funkcijah) le te funkcije nočejo sprejet. Tudi to se dogaja...

Odg: Kandidatna lista za člane UO GZS

ObjavaObjavljeno: 21. april 2008, 12:27
Drago
Lahko je, da si pač mislim o posameznikih - kar si mislim (stvar subjektivne ocene)...ampak za "smrtnega hacetarja" (beri: Alojza Tirguška) pa je že na tem forumu zapisanega toliko, da se vsak človek, ki niti ni gasilec, lahko razjoče. Posredna odgovornost za tragedijo v Podsredi, neposredna odgovornost za "usposabljanje" operativnih gasilcev z staro_jugoslovanskimi plinskimi maskami in če že to dvoje povežeš, je tragedija v Podsredi (še bolj) razumljiva. O tem je v Gasilcu svoje povedal tudi Milan. Neposredno je odgovoren ta čebelar tudi za vso šikaniranje gasilcev na Virštanju in jaz mu pripisujem "zasluge" tudi za tragedijo na Sv. Emi, kjer je v ognju umrl otrok. Ali to ni dovolj :?: :!: :evil:

lp DC :smoke: :x