Spoštovani!
Pred časom sem v tej temi zapisal:
Naj vam zaupam še to. V GZ Kranjska Gora, so se pričele pojavljati celo težnje k temu, da bi znesek mesečnih dotacij izoblikovali sorazmerno z udeležbo na tekmovanjih!
Pa vi meni povejte, ali je bolj pomembno, da se vedno uvrstiš na vrh in na tekmovanje sedemkrat na leto pelješ še veterane, izvoz imaš pa komaj kaj prej kot v desetih minutah, ali pa se na tekmovanjih uvrstiš tik pod vrh, veteranov nimaš, izvoziš pa v dveh ali maksimalno treh minutah?
Sprevidel sem, da je bilo moje mišljenje zmotno in da sem navedel nekatera dejstva, ki vsekakor ne držijo!
Končno sem dojel, kako pomembna so tekmovanja za opravljanje gasilske službe, predvsem trodelni napad! Osebno bom poskrbel, da bo v društvenem proračunu za prihodnje leto, namenjenih bistveno več sredstev za tekmovanja.
Zmotno sem bil tudi prepričan, da udeležba na tekmovanjih, pogrebih in slovesnostih, ne more vplivati na višino sredstev, ki jih gasilska enota prejme in so namenjena izvajanju javne gasilske službe. Zatorej, spoštovani tovariši iz sosednjh PGD, nečloveško bi vas bilo prosit, naj vas prihodnje leto čimveč umre, prosim pa vas, priredite čimveč proslav, ki se jih bomo z veseljem udeležili.
Močno sem pretiraval tudi, ko sem napisal, da v veliki večini alarmov, izvozimo v roku treh minut, saj takega časa zagotovo ne more doseči prav nobeno prostovoljno gasilsko društvo v Sloveniji!
Vsem prizadetim se globoko opravičujem in upam, da se bom lahko od sedaj naprej mirno sprehajal po svojem kraju, ne da bi mi vsaj kdo očital moja zmotna mišljenja!
lp Jani