Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

TIPIZACIJA IN FINANCIRANJE

Teme, ki se nanašajo na finančno poslovanje gasilskih organizacij.

Moderator: Marjetica

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

TIPIZACIJA IN FINANCIRANJE

Objava silvano » 12. marec 2004, 9:51

Lep pozdrav.
PGD Bohinjska Bistrica je v lanskem letu kupila novo GVC 24/50. Pričakujemo, da bo v roku meseca tudi nadgradnja gotova ter bo vozilo dobavljeno. Vozilo bo po tipizaciji GZS.
Zanima pa me, kdaj je potrebno vložiti vlogo za vračilo dela sredstev (če jih sploh še vračajo- država). Kolikšen del jih vrnejo oziroma na kakšen način določijo upravičenost do teh sredstev.
Podobno vprašanje imam tudi glede DDV, saj naj bi tudi del tega bilo vrnjenega. Prosim, če mi lahko posredujete povezave oziroma me napotite kje bi dobil odgovore na ta vprašanja.

Za pomoč se že v naprej zahvaljujem

LP Silvo

http://www.geocities.com/pgdbb
Uporabnikova podoba
silvano
 
Objave: 235
Registriran: 15. oktober 2002, 18:28
GE: PGD Boh. Bistrica

Objava Drago » 12. marec 2004, 10:15

Silvo:

Na kratko: Počakati bo potrebno, na objavo razpisa o sofinanciranju gasilske opreme, ki bo podrobno določal katera oprema se bo sofinancirala ( poglej na straneh GZS ). Zdi pa se mi, da si malo pomešal finančne vire sofinanciranja ( ker omenjaš možnost vračila DDV ). Finančna sredstva ( 300 mio sit ) so edini vir sofinanciranja s strani države, vračilo DDV pa obstoja bolj kot teoretična možnost, ki jo uveljavljajo PGD-ji - "davčni zavezanci", vendar je ta možnost tako zapletena in "rizična", da se je skoraj vsak odreče. :evil:

Aha, višina pričakovanih sredstev iz tega "žaklja" je odvisna od števila vlog....se pravi, več kot bo vlog - manjši bo procentualni delež :oops: ( pač vsakemu nekaj :lol: ).

lp DC :smoke:
Uporabnikova podoba
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
 
Objave: 5141
Registriran: 28. avgust 2002, 20:06
Lokacija: Lukavci


Nazaj na Finance

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost

cron