Stran 1 od 4

Dotacija GZ Bled-Bohinj iz strani občine

ObjavaObjavljeno: 28. julij 2004, 19:52
Marko C.
Mene pa zanima, če je res kar se govori, da blejska občina še ni nakazala dotacij prostovoljnim gasilskim društvom v Občini Bled za gorivo njihovih interventninih vozil. Poleg tega pa je občinski poveljnik naročil še opremo ( baje da okoli 4 miljone tolarjev ).

Kako se bodo gasilci peljali na intervencijo oziroma da jim zmanka nafte na poti na intervencijo???

!!! KDO BO ODGOVOREN ZA TO, ČE NEKOMU POGORI HIŠA ?!

Ali kdo ve kaj več o tem naj prosim poroča.

LP Marko C.

ObjavaObjavljeno: 28. julij 2004, 20:47
Tona
Ne vem če je to res,vendar pa si ne znam predstavljati da bi nekdo rekel,da ne more izvozit iz garaže,ker mu občina ni dala denarja za gorivo.Mislim da se o čem takem ne sme niti razmišljat,kaj še da bi se zgodilo,kajti za "kesl" nafte bo se pa bržkone povsod našlo :shock:

ObjavaObjavljeno: 28. julij 2004, 22:33
Peter
Če bo kriza, vam bomo pa sosedje par kant posodili. 8)

Re: Dotacija GZ Bled-Bohinj iz strani občine

ObjavaObjavljeno: 29. julij 2004, 15:35
Grega
Marko C. je napisal:Mene pa zanima, če je res kar se govori, da blejska občina še ni nakazala dotacij prostovoljnim gasilskim društvom v Občini Bled za gorivo njihovih interventninih vozil. Poleg tega pa je občinski poveljnik naročil še opremo ( baje da okoli 4 miljone tolarjev ).

Kako se bodo gasilci peljali na intervencijo oziroma da jim zmanka nafte na poti na intervencijo???

!!! KDO BO ODGOVOREN ZA TO, ČE NEKOMU POGORI HIŠA ?!

Ali kdo ve kaj več o tem naj prosim poroča.

LP Marko C.


Ja Marko C. točno tako je kot si povedal. Na Občini Bled so od predsednika in poveljnika PGD Bled prejeli pošto v kateri so jim obrazložili da nimamo denarja za gorivo da bi lahko nemoteno delovali in izvajali požarno preventivo. Ne upam si zamislit da nam bo med vožnjo na intervencijo zmankalo goriva in bomo lahko le mirno oziroma nemirno gledali kako nekomu nekej gori oziroma mu bo nekaj pogorelo.

Res nevem kaj mislijo na Občini in nevem če se ŽUPAN OBČINE BLED sploh zaveda, da je on odgovoren za požarno preventivo v občini.

lp Grega

ObjavaObjavljeno: 29. julij 2004, 17:10
Drago
No, sicer vaš trenutni problem ni nobena posebnost, marsikje je situacija podobna. Vseeno me pa zanima, kako imate financiranje opredeljeno v pogodbi o izvajanju javne gasilske službe :?. (nakazila po dvanajstinah, dvakrat na leto, enkratno nakazilo :?:). Navedeno pogodbo je moral župan podpisati in ..... :wink:.

lp DC :smoke:

dotacija

ObjavaObjavljeno: 30. julij 2004, 8:11
Grega
Ja pogodbo je župan podpisal in sicer da dobimo nakazano dvakrat na leto vendar pa ta prvi obrok že močno zamuja.

ObjavaObjavljeno: 30. julij 2004, 8:52
Miško
Tona

Potem predlagaš, da naj člani dajo denar za nafto, da ne bo treba občini plačati to, kar morajo. Je pa kot kaže slabš, ko ni bilo politike v gasilstvu.

SRAMOTA OD TAKE OBČINE, KI SE POVSOD NA VSE PRETEGE HVALI?

ObjavaObjavljeno: 30. julij 2004, 9:16
Drago
Jah no, očitno vas vaš župan zelo dobro pozna (še posebej pa vašo finančno stanje :oops:) in tudi dobro ve, kje so meje vašega potrpljenja. Če je pogodba podpisana - jo je potrebno izvajati :o, pritisnite še na poveljnika CZ v vaši občini, svetnike občinskega sveta, predsednika NO v vaši občini, ker njih župan mora poslušati - saj so soodgovorni za nemoteno izvajanje javne gasilske službe :wink:.

Ta izkušnja pa naj vam bo v poduk, da v naslednjem letu vaš predsednik ne bo podpisal take pogodbe, ki "dovoljuje" samo dve dotaciji letno. Naj vam nakazujejo po dvanajstinah :o. Tako boste zmanjšali tozadevni "manevrski prostor" župana in skrajšali rok (nerazumnega) kreditiranja občine. 8)

lp DC :smoke:

dotacija

ObjavaObjavljeno: 30. julij 2004, 9:20
Grega
ah sej je škoda vsakaršne besede za take bebce, ki sedijo dol za mizo, še stranko smo ustanovil da imamo predstavnika oziroma svetnika pa zgleda da ni za nobeno rabo če se tud za take stvari ne more zavzet.

ObjavaObjavljeno: 30. julij 2004, 9:29
Peter
Zdaj bi pa lahko še Jaka prispeval kakšno objavo. :wink:

dotacija

ObjavaObjavljeno: 30. julij 2004, 9:31
Grega
Točno tako rad bi slišov še njegove mnenje

ObjavaObjavljeno: 30. julij 2004, 14:52
Tona
Miško ! Ne predlagam, da sami kupijo gorivo, jaz samo pravim, da se ne bi smelo zgoditi da društvo ne bi šlo na intervencijo zaradi tega, ker ni goriva v vozilih. Da je pa to sramota za GZ in občino - ne samo za občino, tudi za GZ, ki ni sposobna izterjati tega denarja - se pa tudi jaz strinjam.

ObjavaObjavljeno: 31. julij 2004, 8:47
Miško
Blejci imate pa še dve varianti.

1.Posadite oljno repico za bio nafto
2.Prosite Petrol, da podari nafto

ObjavaObjavljeno: 31. julij 2004, 12:51
matjaž
V preteklosti smo imeli tudi pri nas težave s sredstvi (likvidnost), ampak ne zaradi tega ker nebi dobili dotacije od občine (do sedaj so bile hvala bogu redne!) ampak zaradi lastnih investicij. Takrat smo z enim od naših članov sklenili pogodbo o kratkoročni posoji določenega zneska in tako rešili nastalo situacijo. Ko je društvo dobilo nakazilo, so bila sredstva članu vrnjena.

Vendar to ni način, je pa rešitev v skrajni sili!

dotacija

ObjavaObjavljeno: 31. julij 2004, 13:36
Grega
Matjaž sej se da rešiti sam lej nekej pa mi vender ne gre v glavo in sicer občina ne izplača dotacij društvom obenem pa je občinski povelnik naročil opremo za približno 5 do 6 miljonov tolarjev.