Stran 1 od 2

Zmanjšana višina proračuna za enote širšega pomena

ObjavaObjavljeno: 27. februar 2005, 12:18
PrimožTe
Pozdravljeni!

Verjetno ste nekateri, ki se ukvarjate s podajanjem poročila za leto 2004 in 2005 opazili, da so nam enotam širšega pomena zmanjšali višino dotacije za cca. do 40%.

No na srečo imamo ZSPG, kateri so imeli sestanek pri dir. Uprave za zaščito in reševanje, kateri je pojasnil, da je prišlo pri planiranju za leto 2005 do računovodske napake. Mislim da se gre tu zahvaliti Upravnemu odboru ZSPG, ker so na ta problem opozorili in izborili planirano razliko. HVALA VAM ZSPG!

V upanju za prihodnost bi enote širšega pomena pri takšnih ali drugačnih zapletih, kadar gre za skupne interese, morali pri tem nastopiti skupno tako poklicne kot prostovoljne enote.

Rešitev za skupni nastop bi lahko bila določena delovna skupina sestavljena iz poklicnih in prostovoljnih enot!

lp Primož Ternik, PGD Radlje

ObjavaObjavljeno: 28. februar 2005, 19:55
gasilec77
Se strinjam z zgoraj navedeno objavo


Lp


Dušan

ObjavaObjavljeno: 11. marec 2005, 22:29
Miran 70
Danes je bil na IG- u sestanek z Žmavcem, pa me zanima,kaj mislite o tem da se zmanjšajo sredstva za enote širšega pomena. :twisted:

ObjavaObjavljeno: 12. marec 2005, 10:37
gobi
'Varčujejo' tam kjer ni pametno in ne zdravo :x

ObjavaObjavljeno: 12. marec 2005, 13:49
mihael
Ja je treba pač šparat, no g.Žmavc jih je pa na IG-u kar pošteno slišal :oops: , predvsem od kolegov iz poklicnih enot, pa tudi prostovoljci niso bili tiho :lol: .
No ja finance že od leta 2003 vidno upadajo, tukaj o rasti z inflacijo sploh ne moremo govoriti, razen če procente računajo v minus in ne v plus.
Tudi na forumu bi bilo zanimivo slišati kakšen tak komentar kot na Ig-u, da bi se malo zamislili.

Z gasilskim pozdravom:

NA POMOČ!

ObjavaObjavljeno: 12. marec 2005, 18:46
Lovro
Kot ponavadi v naši preljubi Sloveniji, se varčuje na področjih kjer je to popolnoma nesmiselno in zelo škodljivo.

Znima me, kaj je URSZR navedla kot razlog za zmanjševanje dotacij in (ali se zavedajo) s tem posledično manj sredstev za opremljanje, vzdrževanje, izobraževanje itd. kar pripelje do slabše operativne pripravljenosti in hujših posledic nesreč pri katerih posredujemo. In če smo že pri denarju, večjih stroškov sanacije posledic.

Zanimivo bi bilo spremljati odziv slovenske javnosti na ta problem. Nenazadnje so državljani in državljanke naše "stranke", katere od nas pričakujejo strokovno in profesionalno pomoč.
Neglede na to ali smo prostovoljci ali poklicni!

Lp

ObjavaObjavljeno: 12. marec 2005, 20:47
Primozter
Govora je bilo, da ni denarja v proračunu. No sedaj naj bi se napaka za katero so rekli, da je prišlo pri izračunavanju popravila in naj bi sedaj posredovali nove izračune.

To se bo pokazalo v nekaj tednih. Vsekakor pa nasprotujem, da se namenja manj denarja za enote širšega pomena.

ObjavaObjavljeno: 14. marec 2005, 0:03
Lovro
Upajmo, da bodo sedaj računali bolj pravilno in odpravili "računovodsko napako".
Da bi le bil volk sit in koza cela.

LP

ObjavaObjavljeno: 17. marec 2005, 12:05
Marko Š.
Zakaj pa se naši šefi teh enot niso vnaprej zmenili, da bodo stopili skupaj in predlagali spremembe, ki se samo šušljajo med nami in po forumih.
Na sestanku poklicnih enot in enot širšega pomena so skoraj vsi bili tiho, ko so se poklicni gasilci združili in pritisnili na povišanje njihovega proračuna na koncu koncev v naše slabo.
Dejansko delamo isto stvar v "malenkostni" razliki v času izvoza.
Mi moramo izvoziti v 4min, poklicni pa v 2 min. Opozorite me če se motim.
Mi smo doma, v službah, na poti.........itd.
Pa še nekaj. Kdo čisti požarišča in kraje intervencij? Za milijone manj delamo enako delo v skoraj enakem času(tako je zahtevano).
Potrebno bi bilo razmisliti o dodatku za pripravljenost. Ne za vse operativce naenkrat, temveč o cca5-6 oseb na mesec(na pamet govorim).
Kdo bi bil upravičen pa je na interni ravni, vendar zato ne na manj strokovni odločitvi nekega odbora ali poveljnika, ki bi to stvar vodili na osnovi poznavanja svoje operative.

Mogoče samo kvasim norije ali pa tudi ne. Vsak naj sam premisli in da pobudo dalje. Mogoče bomo skupaj kaj več dosegli(v naslednjih letih).

p.s. nisem se uspel prijaviti.

lp

ObjavaObjavljeno: 17. marec 2005, 20:54
gasilec77
Sam sem prisostvoval na tem "debatnem krožku", pa mislim, da s strani poklicnih kolegov ŠE kar zadovoljnivo kar so povedali, in upam, da bodo to tudi upoštevali, da smo tudi prostovoljni gasilci ostali brez "lepega" kupčka denarja.... Strinjam se, da se sestavi skupina ljudi, in da spremjajo kako to poteka s strani URSZR-ja, pa tu pa tam mal "na prste" stopit. Sem pa skoraj prepričan, da rebalans ne bo šel skozi :( :( :( , in, da bomo ostali pri tej cifri kot jo imamo sedaj. :evil: :evil:

lep pozdrav

ObjavaObjavljeno: 21. marec 2005, 21:27
edvard
MarkoŠ tuki si pa usekal mimo najprej se pozanimaj za kaj se sploh gre. Tuki tvoja požarišča sploh nimajo veze, amapak se ta denar porablja za čisto druge zadeve to boš pa moral še preštudirati pol ti bo več jasno pa lepo učenje želim.

ObjavaObjavljeno: 27. marec 2005, 16:33
Urban-PGD Trebnje
Da še jaz napišem nekaj glede zmanjševanja proračuna.
Dokler bodo odgovorni gospodje, ki šparajo pri gasilscih, zato da bodo imeli oni ali kakšna (proti) korupcijska komisija več denarja je vse lepo in prav, ker se tem gospodom, oprostite na izrazu milo rečeno j**** za nas. Naj se vozijo v 25 let in več starih vozilih, saj je edino kar zanjo je gasiti, življenja pa rešujejo reševalci. To bo trajalo dokler ne bo v Sloveniji kakšne hujše nesreče v kateri bi potrebovali opremo in znanje, ki pa jih ne bi imeli.
Zakaj?
Gospodje, ki so nas prezirali so nam omejili sredstva in nismo mogli nabaviti opreme in se izobraževati v to smer.
Če se (upam da se ne bo) zgodila kaka huda nesreča in gasilci ne morejo uspešno posredovati zaradi zgoraj omenjenih gospodov, so nenadoma ti gospodje zelo začudeni, čes ''Mi bi jim morali zagotoviti sredstva??? :shock: ''
Na koncu bi tej nič krivi gospodje zvalili krivdo na koga drugega kot pa gasilce, rekoč sami so krivi, če niso gospodarno ravnali z denarjem in niso mogli kupiti kar je zahtevno za njihovo enoto. Gospodje se bodo lepo izvlekli, gasilci pa bomo po tem scenariju... Dobrota je pač sirota!

LP Urban-PGD Trebnje

ObjavaObjavljeno: 1. april 2005, 10:43
Marko Š.
edvard; skulira se
lp

ObjavaObjavljeno: 1. april 2005, 10:48
sem komu stopil na žulj?

ObjavaObjavljeno: 1. april 2005, 13:20
Drejas
Še ena od bolečih žuljev.
Društvo prejme od občine 5mio. tolarjev, v enem letu ima tri intervencije.
Naslednje leto dobi društvo zopet 5mio. in ima šest intervencij. No,kolega MŠ.izračunaj vrednost intervencije in me prepričaj, da smo poceni oziroma zastonj. :twisted: :evil:

LP.