To, da je v dopisu že dve leti ista napaka, ne bi razpravljal, namreč, tam, kjer je naslov "zdravstveno zavarovanje" namreč o tem ne piše nič (saj ni treba, vemo kje smo

Ampak, dobro, to smo itak že vajeni, da se vrnem k naslovni temi. Nekdo je namreč pogruntal, da bi Svete regij financirali tudi od spodaj navzgor, se pravi, vsaka zveza bi morala plačati po 1.000,00 SIT za posamezno društvo, ki ga ima v zvezi.
Nekdo bo rekel, evo, spet Koncilija, se mu gre za tistga jurja, pa itak ga dobi od občine. Ja ga dobi, ampak s trdimi pogajanji in za preživetje PGD ne pa za regijo.
Ko se je Svet regije ustanavljal, je bila naša GZ "za" samo pod pogojem, da nas takšna organiziranost nič ne stane in to mora biti tudi zapisano. In seveda obljubljeno.
In zdaj

Vsaka zveza MORA pripevati v regijski proračun. Malo morgen ili malo sutra ili kako hočeš

Zadevo sva takoj prediskutirala z županom, ki je bil prisoten na občnem zboru in je k sreči tudi poslanec državnega zbora. In sem mu raložil, kako so nam obljubljali, kako je financiranje potekalo do sedaj, pa me je pogledal in vprašal, zakaj Svet regije pravzaprav potrebujemo.
Pa sem potem ponoči razmišljal, da ga pravzaprav ne. Uredi se naj gasilska šola, kjer bomo čahko usposabljali častniški kader, na tekmovanja pa ne bomo več hodili, pa je zadeva zaključena.
Kolikšen bi bil prihranek

Se opravičujem mojemu neznanju, ker ne vem, koliko je regij, vendar jih pomnožite z 100.000,00 SIT (okrog 1,5 miljončka verjetno bo).
Potem preštejte vse GZ, ah pardon, za te pa vem (piše) da jih je 114 in država da v Svet regije za vsako še dodatnih 20.000,00 SIT, kar znese 2.280.000,00 SIT. Za vsako PGD se potem doda še 1.000,00 SIT z "vrha"
Zdaj pa spet moje neznanje, ker ne vem, koliko je v Sloveniji PGD-jev, ampak prav malo jih ni in vsak bo moral dati (oziroma GZ) 1.000,00 SIT, da bomo skupaj "preživeli" regije.
In ker je to Dragotova rubrika in ker on bolj točno pozna ustroj naše organizacije, bi ga prosil za končni izračunček

Sam sem namreč že od nekdaj slab v matematiki, vem pa, da mi tudi 100,00 SIT ne bo nihče iz žepa vlekel za zafurane projekte.
LP
Janez