Janez napisal ti bom, kako je v Mestni občini Velenje. Vsa društva imajo pogodbo z občino in dobivajo sredtstva v obliki dvanajstin glede na pogodbo in kategorijo. Poleg tega ima občina načrt opremljanja enot in vzdrževanja gasilksih domov. Preko tega dobijo društva še dodaten denar. Do sedaj smo vsi dobili GVC vozila in obnovili nekaj domov. trenutno se nabavljajo orodna vozila in avtolestev za Velenje. GZ Velenje pa ima svojo pogodbo z občino in dobi sredstva za delovanje direktno na svoj račun po dvanajstinah in po pogodbi.
Društva plačujejo na GZ vse kar se tiče izobraževanj, tekmovanj in ostalih zadev. Zveza časti odlikovanja ter zavarovanje članstva. Ostanek denarja se porabi za delovanje.
Jaz sem predsednik društva in mi zelo paše tale način dela. Sami razpolagamo z denarjem in sami ga lahko porabimo, kjer ga rabimo in o tem ne odloča nihče na zvezi. Toda, če v društvu ni posluha za opremljanje ali izobraževanje pa lahko gre denar v prazno. Vendar mislim da naša društva kar dobro vedo kako ga pametno porabiti.
Kot tajniku GZ mi pa seveda ni všeč da imamo na zvezi malo sredstev, vendar se trudimo in veliko delamo. In to zastonj saj nimamo nikogar zaposlenga. Dokaz da se daveliko naredit za mali denar.
če me vpraša, deanr na zveo in potem na društva ali obratno, sem az tak način kot ga imamo sedaj. denar društvom in potem nazaj na Gz. Mogoče sem tui malo pomagal.