Stran 1 od 1

Refundacijo - kdo to plača?

ObjavaObjavljeno: 11. avgust 2003, 12:37
Janez Tratnik
Država ali lokalna skupnost

ObjavaObjavljeno: 11. avgust 2003, 12:48
Simona
lokalna skupnost

ObjavaObjavljeno: 11. avgust 2003, 13:02
Janez Tratnik
Simona je napisal:lokalna skupnost


Se mi je zdelo. Hvala simona.

Zelo žalostno. Zopet ena zadeva za našo vrhovno oblast. Se pravi občina z veliko požari je udarjena še tukaj. Dobro so to naredili.

ObjavaObjavljeno: 11. avgust 2003, 21:26
lipe
LP!

Kdo pa izplača refundacijo v primeru, da enota priskoči na pomoč enoti iz druge lokalne skupnosti - oz. celo druge regije?
Kakor se je to zgodilo npr. letos na krasu?

ObjavaObjavljeno: 12. avgust 2003, 2:32
Mitja Gregorič
praviloma lokalno...oz. če se ne dogovorijo med seboj (katastrofe itd...)


....hudo če udari ...ko udari udari 2 x :cry:

ObjavaObjavljeno: 12. avgust 2003, 9:07
Jožef L.
Praviloma je naročnik storitve tudi njen plačnik. Normalno z izntervencijami znotraj lokalne skupnosti ni problemov, ker imamo sklenjene pogodbe za opravljanje obvezne javne gasilske službe. Intervencije izven lokalne skupnosti praviloma odobri župan.
V tvojem primeru je plačnik verjetno Uprava za zaščito in reševanje RS (če vas je ta alarmirala) – pri nas je bila v primeru Log pod Mangartom.
Vsekakor pa je vedno potrebno imeti dokument o sklicu (fax, dopis, napis na pozivniku i.p.d), kajti niso problem samo direktni stroški, ki jih ima enota z intervencijo. Problem lahko nastane ob, Bog ne daj, poškodbah gasilcev. Tu gre v prvi vrsti za objektivno odgovornost naročnika. In če ga ne boš uspel pokazati (dokazati), boš to ti, ki si enoto »odpeljal« na drugo območje. Na sodišču pri odškodninskih tožbah pa prijateljstvo največkrat odpade.
:roll: