Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Merila za dodeljevanje dotacij PGD

Teme, ki se nanašajo na finančno poslovanje gasilskih organizacij.

Moderator: Marjetica

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Merila za dodeljevanje dotacij PGD

Objava Jaka » 4. oktober 2002, 8:31

Pri nas imamo na GZ sprejet pravilnik (točkovnik) za dodeljevanje dotacij. Vse aktivnosti se točkujejo po enotnem sistemu, denar, ki je na razpolago za dotacije pa se deli v dveh delih:
- prvi del je fiksen in odvisen od kategorije društva;
- drugi del je odvisen od aktivnosti.
Uporabnikova podoba
Jaka
 
Objave: 830
Registriran: 13. julij 2002, 23:14
Lokacija: Podhom

Objava Jaka » 4. oktober 2002, 14:17

Hotel sem napisati tudi tole: Zanima me, kako imate te stvari (dodeljevanje dotacij glede na aktivnost društva) rešeno po drugih GZ :?: Ali mogoče koga zanima vsebina pravilnika :?: :?:
Uporabnikova podoba
Jaka
 
Objave: 830
Registriran: 13. julij 2002, 23:14
Lokacija: Podhom

Objava binep » 4. oktober 2002, 15:40

Jaka! V naši GZ bomo tudi sedaj pričeli z dodeljevanjem po aktivnostih vsakega društva in tudi moje mnenje je da je to edino pravilno, sedaj bomo pa videli kdo kaj dela in kaj zasluži. Drugače pa več o tem lahko pove Metod ki si je to zadevo zamislil. Za nekatera društva je to odlično, :) :) :) za tista ki pa nič ne migajo pa itak ni nič dobr :x !

Bine
Uporabnikova podoba
binep
 
Objave: 558
Registriran: 1. september 2002, 23:55
Lokacija: Podnart

Objava metodg » 4. oktober 2002, 15:56

No, nisem si jaz zamislil. Vsa zadeva je povzeta po vašem sistemu Jaka. Da me ne bodo zopet po nepotrebnem v "ZVEZDE KOVALI" :lol: .
Je pa res. S 1.10.2002 smo pričeli z uporabo točkovnika o merilih za dodeljevaje dotacij PGD. Isto je sestavljen iz fiksnega in variabilnega dela. Variabilni del se deli glede na delo, ki ga skozi celo leto točkujemo. "SPET VEČ DELA ZA POVELJNIKA: :cry: :cry: :cry: "


Metod G. :D :D :D
Zadnjič uredil metodg - 4. oktober 2002, 16:08. Skupaj urejeno 1 krat.
Uporabnikova podoba
metodg
 
Objave: 893
Registriran: 12. julij 2002, 14:03
Lokacija: Brezje na Gorenjskem
GE: PGD Brezje na Gor.

Objava Jaka » 4. oktober 2002, 16:03

binep je napisal: Drugače pa več o tem lahko pove Metod ki si je to zadevo zamislil.
Bine

Ja, ne vem, če je to čisto tako. Pri nas zadeva teče že nekaj let. Vsako leto sicer pravilnik popravljamo in ugotavljamo, da je točka premalo vredna, vendar se iz pregleda vidi aktivnost posameznega društva.
Prvi del ocenjevanja opravimo spomladi, ob rednih letnih pregledih društva (stanje opreme, urejenost doma itd), za drugi del pa morajo društva poslati poročilo do sredine meseca novembra. Ocenjevalno leto nam namreč traja od 1.11 tekočega leta do 31.10. naslednjega leta. Podatke o vsaki vaji, preizkusu radijskih postaj in podobno preveri občinski poveljnik, saj on vodi evidence o tem.
Udeležbo na intervencijah ne točkujemo, saj ta ni odvisna od volje posameznega društva temveč imamo za opravljanje gasilske javne službe podpisane pogodbe z občino. To pa je osnova za pridobitev kakršnekoli dotacije iz občine.
Uporabnikova podoba
Jaka
 
Objave: 830
Registriran: 13. julij 2002, 23:14
Lokacija: Podhom

Objava Matej B. » 5. oktober 2002, 2:59

Pri nas je področje financiranja gasilstva malce čudno urejeno (malce je še pridiha nepoznavanja razmer in nestrokovnosti). Proračun naše GZ se suče nekje okoli 7-8 mio. let (odvisno od leta). GZ nam društvom plača vso registracijo vozil (mi samo damo za nafto in servis), prav tako zavorovanje ter VSO izobraževanje. Potem pa sledi letno financiranje. MI kot osrednja enota v lokalni skupnosti dobimo 450.000 SIT ("take it or leave it!") ostala društva dobijo 300.000 SIT (razlika je seveda če izvoziš na vsako intervencijo ali pa čepiš v garaži in poslušaš UKW). POtem pa se sprejme plan nabave opreme itd. V preteklem 4-letnem obdobju smo posodobili celoten vozni park s kombiji, kar je velik napredek za naše območje. KLjuč financiranja je bil takšen da je vsako leto eno društvo praznovalo in imelo predajo novega vozila. Za to nabavo je s strani občine dobilo 3 mio. SIT ostalo je društvo zbralo samo z donacijami (tudi celo desetletje je trajala akcija zbiranja).
Tako, avtomobili so se nabavili in povečala se je sposobnost društev. Za ostalo opremo ki presega finančne okvirje pa je vedno treba pošiljat razne prošnje da v končni fazi zbereš denar za opremo. Kolikor je meni znano bomo do konca leta mi dobili 500.000 SIT za osebno zaščitno opremo (obleke, čelade, podkape). Seveda je do tega zneska bila trnova pot, ker so pač v občinskem svetu takšni ljudje ki so alergični na gasilce!
Uporabnikova podoba
Matej B.
 
Objave: 1136
Registriran: 30. julij 2002, 23:39
Lokacija: Tržec - Ptuj
GE: Tržec


Nazaj na Finance

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost