Sredstva "gasilske znamke"

Teme, ki se nanašajo na finančno poslovanje gasilskih organizacij.
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
icko

Sredstva "gasilske znamke"

Odgovor Napisal/-a icko »

V mesecu oktobru smo po Sloveniji lepo dodajali naše znamke na vse pošiljke. Zbralo se je okrog 40 milijonov, od tega gre nekaj za mladino in nekaj za operativo. Kdo ve koliko in kam? kdo je določil, koliko kdo dobi?

nekaj se govori...............
Uporabniški avatar
Primoz
GE: Sečovlje

Odgovor Napisal/-a Primoz »

nič še ni odločeno. vsaj uradno ne. edino kar je ziher je to da gre 55% sredstev za potrebe gasilske mladine, ostalo pa kakor zakon določa - za operativno opremlajnost slabše opremljenih enot.
Uporabniški avatar
matjaž
GE: Kostanjevica na Krki
Kraj: Kostanjevica na Krki

Odgovor Napisal/-a matjaž »

Kolikor vem je EE na sejo MS prinesel rezrez sredstev. 8)
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"

Albert E.
JERO

Nekaj na temo Znamke !

Odgovor Napisal/-a JERO »

Pozdravljeni !
Tudi sam bi rad dodal nekaj na to temo !
Govori se, da bo veliko denarja od znamk namenjen tudi za udeležence gasilske olimpiade, ki bo v letošnjem letu. Olimpijado pa bi si naj po neurednih informacijah ogledalo ali kako drugače udeležilo tudi zelo veliko funkcjonarjev ( po domače režija ) iz najrazličnejših struktur.

Moje mnenje je, da bi moral biti dener iz naslova znamk namenjen isklučno za delovanje osnovne operativne (Operativcem za opremo itd. ) enote v vsakem PGD saj smo osnovna in gonilna sila dela. Vsi vemo s kašnimi težavami se pri financiranjo znajdemo društva, in pri opremljanju le teh. Oprema je zelo draga, olajšav skoraj ni itd.

V kolikor od tega nebodo imela PGD nič ampak samo višje inštance se mi vse skupaj zdi brezvezno , ko pa se točno ve gdo kaj izvaja in kdo predpisuje.

Toliko od mene! Zanima pa me kako gledate ostali forumovci glede tega vprašanja - porabe denarja od poštnih znamk.

NE BOJ SE ZA POMOČ MI BDIMO DAN IN NOČ !
Ko odpovejo že čisto vsi, nastopimo mi gasilci operativci !
Uporabniški avatar
matjaž
GE: Kostanjevica na Krki
Kraj: Kostanjevica na Krki

Re: Nekaj na temo Znamke !

Odgovor Napisal/-a matjaž »

JERO napisal/-a:Pozdravljeni !
Tudi sam bi rad dodal nekaj na to temo !
Govori se, da bo veliko denarja od znamk namenjen tudi za udeležence gasilske olimpiade, ki bo v letošnjem letu. Olimpijado pa bi si naj po neurednih informacijah ogledalo ali kako drugače udeležilo tudi zelo veliko funkcjonarjev ( po domače režija ) iz najrazličnejših struktur.

Moje mnenje je, da bi moral biti dener iz naslova znamk namenjen isklučno za delovanje osnovne operativne (Operativcem za opremo itd. ) enote v vsakem PGD saj smo osnovna in gonilna sila dela. Vsi vemo s kašnimi težavami se pri financiranjo znajdemo društva, in pri opremljanju le teh. Oprema je zelo draga, olajšav skoraj ni itd.

V kolikor od tega nebodo imela PGD nič ampak samo višje inštance se mi vse skupaj zdi brezvezno , ko pa se točno ve gdo kaj izvaja in kdo predpisuje.

Toliko od mene! Zanima pa me kako gledate ostali forumovci glede tega vprašanja - porabe denarja od poštnih znamk.

NE BOJ SE ZA POMOČ MI BDIMO DAN IN NOČ !
Osnovni namen uvedbe znamke je bil, pridobiti sredstva za organizacijo ter izvedbo poletnih letovanj gasilske mladine, in ne za delovanje operative, sredstva za operativo mora zagotoviti lokalna skupnost. :wink:
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"

Albert E.
darko

Odgovor Napisal/-a darko »

Matjaž prečitaj si zakon o gasilstvu
darko
Odgovori