Stran 1 od 1

Neznana Snov?

ObjavaObjavljeno: 17. julij 2012, 21:55
JanN
ONESNAŽENJA, NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI
17.07.2012 17:47

Nesreče z nevarnimi snovmi - druga onesnaženja okolja in posegi v okolje
Ob 17.47 so na Cesti na jezero v Velenju mimoidoči opazili onesnaženje potoka, ki se izteka iz Škalskega v Velenjsko jezero. Gasilci PGD Velenje, policisti in predstavniki Ribiške družine Velenje so ugotovili, da iz betonske cevi izteka neznana snov, voda pa se močno belo peni. Vira onesnaženja niso odkrili. O dogodku so bile obveščene pristojne inšpekcijske službe. Pogina rib ni bilo opaziti.

Ima kdo kakršne koli informacije, kaj naj bi bila ta snov?

Odg: Neznana Snov?

ObjavaObjavljeno: 17. julij 2012, 22:54
Športnik
Verjetno so vzeli vzorec in ga poslali na analizo, rezultati bodo pa znani v nekaj dneh.

Odg: Neznana Snov?

ObjavaObjavljeno: 6. januar 2013, 12:38
domzale
5.1.2013 13:50

Nesreče z nevarnimi snovmi - druga onesnaženja okolja in posegi v okolje
Ob 13.50 so se na Viru v občini Domžale na odpadni vodi iz papirnice Količevo, ki se izliva Kamniško Bistrico, pojavile pene. Gasilce CPV Domžale so ugotovili, da se voda peni zaradi celuloze v vodi. Vzeli so vzorce, onesnaženja okolja pa niso opazili.

6.1.2013 9:29

Nesreče z nevarnimi snovmi - druga onesnaženja okolja in posegi v okolje
Ob 9.29 so opazili onesnaženjein manjši pogin rib v Kamniški Bistrici v Zgornjih Jaršah v občini Domžale. Po prvih podatkih naj bi zaradi napake v proizvodnem procesu mimo filtrov v reko iztekla neznana količina detergenta iz papirnice Količevo. Intervenirali so poklicni gasilci CPV Domžale in vzeli vzorce vode za analizo, onesnaženje pa so si ogledali tudi člani ribiške družine in policija.

Bi skoraj rekel da je en dogodek vplival na drugega...gasilci ugotavljajo celuloza ?

Odg: Neznana Snov?

ObjavaObjavljeno: 7. januar 2013, 11:00
domžale2
Če se bo ugotovilo, da sta dogodka povezana, bodo verjetno šli sobotni posredovalci v preiskavo, zakaj niso nič posebnega ugotovili, naslednji dan pa mrtve ribe. Mi je pa čudno, da gasilci analizirajo. Bi bilo lepo, če bi se kdo od CPV oglasil, ali imajo res oni laboratorij za analizo ali so po naročilu koga to naredili in predali naprej.

Odg: Neznana Snov?

ObjavaObjavljeno: 8. januar 2013, 23:28
domžalčan
Saj nikjer ne piše, da so gasilci opravljali analizo snovi. Najbrž so vzorce samo zajeli, analizo pa opravlja nekdo, ki ima usposobljene strakovnjake in laboratorij. Kako hitro se opravi takšna analiza pa tudi lahko samo ugibamo.Kakp sp prišli do ugotovitve, da gre za celulozo vedo damo gasilci. Zato se mi zdi primerno sklepati o nekih preiskavah.
Vsekakor bi bilo primerno objaviti rezultate obeh preiskav. Pa strožji nadzor nad tovarnami, da do takšnih izpustov nebi več prišlo!

Lp,
Jaka