Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Vaja EU DANEX 2006

Moderator: Milan Dubravac

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objava Oskar » 24. september 2006, 23:02

Ko sem pred mnogimi leti delal tečaj za takrat izprašamega gasilca smo tri dni delali trodelca. Dobro, vsaj cevi sem se naučil zvijat pa spojke skup dajat.

Časi se spreminjajo na bolje. Letos smo na takšnem tečaju na mokro "napadli" vse dele naše požarne hiše na Ljubljanski. Fantje in dekleta so bili zadovoljni , inštruktorji še bolj.

Če je volja se da obe dejavnosti vozit sporedno, vendar ne zanemarjat taktičnih vaj na račun trodelca. Kar se marsikje dogaja.

Ker smo že v temi nevarne snovi še en primer. Posredovali smo pri prometni nesreči na regionalni cesti. Iz tovornjaka je na dvorišče kmetije ob cesti izteklo kakšnih 100 litrov nafte. Ker je bil mraz in zemlja zamrznjena je nastala je velika mlaka. Enota nekega PGD je bila pred nami tam že skoraj eno uro in nikomur ni prišlo na misel, da bi nafto posul s peskom ali celo žaganjem , ki ga je bilo tam kolikor hočeš. Da bi napravil priročno bariero.
Čakali so nas , da smo to storili. Več kot očitno , da gre tu za premalo iznajdljivosti. Bili so pa prvovrstni tekmovalci v trodelcu. Polne vitrine , olimpijada itd...

Znamo vzojiti desetino mladih zagnanih tekmovalcev, ne znamo pa te iste "tigre" vpeljat v notranji napad. Seveda to ni povsod enako, da ne bo pomote in napačnega razumevanja.

Vzgled je že lahko enota Topole , kjer spremljam njihova usposabljanja (na spletni strani) in so dobra ter kvalitetna.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabnikova podoba
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
 
Objave: 8401
Registriran: 8. november 2002, 20:59
Lokacija: Malečnik

Objava Janez Koncilija » 24. september 2006, 23:36

Milan Dubravac je napisal:Pa je tu še nekaj dejstev, ki smo jih zadnje čase slišali od tujcev tako da lepo vas prosim vse ne mešajte mi teh tekmovanj z praktičnim izobraževanjem gasilcev lepo vas prosim!!
Ne razumete verjetno tega ta moment ampak boste v prihodnje.


Milan, sem te razumel že do sedaj in nič ne mašam vendar v tej temi tega nisem začel jaz. In v nadljevanju tudi ne bom več smetil teme.

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabnikova podoba
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
 
Objave: 4623
Registriran: 21. avgust 2003, 10:38
Lokacija: Topole

Objava Milek » 25. september 2006, 10:58

Vidim, da sem spet podrezal v sršenje gnezdo.... :cry:

Moj namen ni bil ožaliti enot, katere tekmujejo in zastopajo barve Slovenije.... :wink:
Tudi sam sem 1993 zastopal barve Slovenije na "Evropskem festivalu CTIF" v Bienebitlu blizu Hannovra".... :lol: Tudi tam sem s ponosom povedal da prihajam iz Slovenije (čeprav 80% ljudi sploh ni vedelo, kje je Slovenija) :?

Poudariti sem hotel to, da zastopanje Slovenije na tovrstnih prireditvah (saj po moji oceni :twisted: ) šteje več kot tekmovanje... :twisted:
Moje mnenje je pač takšno in stojim za tem.... Tekmovanje nisem nikoli in ga tudi ne bom štel za izobraževanje.... Eno je intervencija oziroma operativa, drugo je pa hitrostne dirke....
Na intervenciji še nikoli nisem "metal" trodelnega napada (tekmovalnega) in tudi štafete še nisem izvajal na intervenciji....
Toliko glede te teme, vendar smo na strani EU Danex 2006, pod rubriko NS in nočem pomešati zadev....

Za gasilerijo se mi pa NE "jebe", ker če bi se mi, potem ne bi bil aktiven kot poklicni gasilec, prostovoljni gasilec, inštruktor, predavatelj,....
:oops: :cry
Uporabnikova podoba
Milek
 
Objave: 491
Registriran: 21. oktober 2002, 23:42
Lokacija: Celje

Objava mmmmm » 25. september 2006, 17:40

milek kar si zakuril pa zdaj se vsaj tako uspesno pogasi kot si to delal na svedskem ali danskem? svedska? danska? moj predlog za mirjenje duha - dajte kaksno fotografijo prave plavolaske gor pritisnit na forum, pod "nevarne snovi" pa bodo "trodelci" in "opeartivci" zadovoljni. :lol: :lol: :lol:
mmmmm
 

Objava Oskar » 25. september 2006, 20:07

Milan Dubravac je napisal:,
Janez teh 15-20 inštruktorjev zna narediti približno 500 različnih gasilskih realističnih posegov ,
,


V tem stavku pa je malce preveč samohvale inštruktorjev. Milan , oprosti ampak tako jaz to gledam, pa še mogoče kateri poklicni gasilec z dolgoletnim stažem in neštetimi zahtevnimi intervencijami za sabo.
:o
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabnikova podoba
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
 
Objave: 8401
Registriran: 8. november 2002, 20:59
Lokacija: Malečnik

Objava Milan Dubravac » 25. september 2006, 21:00

Se strinjam Oskar.
Saj zna veliko teh istih narediti tudi veliko ostalih operativcev v državi. Če ne pa ne bi bili uspešni s prenašanjem znanja. Ne me narobe razumeti. Hotel sem dati samo primerjavo zahtevnosti enega dela in drugega in ne enih in drugih gasilcev da se razumemo.
Oskar eno je zavezati si čevlje, eno pa naučiti se od tebe vseh vozlov. No malo čudna primerjava ampak vendar. To pa ne pomeni, da je razlika v tistih, ki delajo vozle ampak v zahtevnosti obeh del.
Ni ne bližnjice ne široke ceste do znanja (evklid)
Uporabnikova podoba
Milan Dubravac
Gasilci.org
Gasilci.org
 
Objave: 1887
Registriran: 10. julij 2002, 11:54
Lokacija: smokuč

Nazaj

Nazaj na Nevarne snovi

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron