Poplave v Škofji Loki, Železnikih, Cerkljanskem ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Ja fino, potem pa naj tudi gasilci, hodimo na intervencije z Tamčki, in IMV-jčki. Ne pa z Mređoti, Mani Scaniami...itd. Takih avtov je po Sloveniji mnogo več, kot bo Patrij, kadar koli! Tako se da tudi prišparatJanez Tratnik napisal/-a:Naj nam ministrstvo za obrambo kupi toliko kombinezonov koliko jih pripada društvu po kategorizaciji. Kupiti bi bilo nekaj čez 25000 kosov po recimo 50 € za kos. To znaša reci in piši 1,25 mio €. Ena patria stane okoli 1,9 mio. Se pravi, če bi bila ena patria manj bi bili gasilci v Železniki enako oblečeni. Pa še za 3250 pozivnikov bi ostalo.
Sedaj pa hitro k Erjavcu s tem predlogom..
Normalno je, da vsak zase hoče najboljše in tako je tudi prav! Vojaka ne moreš v iraq poslat v Puchu, tako kot ne moreš gasilca poslat v Železnike v kratkih hlačah!
- _strojnik_
- Kontakt:
CAO!
Se en komentar iz moje strani. V soboto sem bila tudi jaz v Železnikih in moram reči, da se je tisti dan precej naredilo. Vsaj meni je bila razlika precej očitna med našim prihodom in odhodom, da me ne bo kdo preveč "šimfov".
Domačini so zelo prijazni, strežejo te odspredaj in odzadaj, ni slabe volje... skratka vsi so veseli, da smo prišli na pomoč. Pa tudi kar se tiče hrane - sem dobila občutek, da smo več jedli kot delali. Res vsaka čast domačinom!
Pohvalila bi tudi vodjo našega konca (stari center Železnikov), imena se žal ne spomnim, je bil pa res skozi v opreativni obleki s čelado na glavi in nenehno na zvezi
. Vsaka mu čast, da je zdržal tak tempo. Vsekakor pa je naša ekipa našla odlične sodelavce v PGD Movraž, s katerimi smo postali odličen team in skupaj nadaljevali delo še na drugi lokaciji.
Trenj nisem gledala, je pa padlo par komentarjev glede une bjon šjore tekom dneva. Njenih besed nebi komentirala, vendar jo je narava očitno še premalo "ušlatala" po prstkih!
Da pa ne bodo samo slikce katastrofe in nejnih posledic, prilagam gasilsko sliko našega teama ob zaklučku delovnega dneva. No pa prilagam mojo sliko z lopato v roki, da se razblinijo dvomi une bjontne gospe, da ženske "ne znamo" držat lopate v roki
papa
Jerneja
Se en komentar iz moje strani. V soboto sem bila tudi jaz v Železnikih in moram reči, da se je tisti dan precej naredilo. Vsaj meni je bila razlika precej očitna med našim prihodom in odhodom, da me ne bo kdo preveč "šimfov".
Domačini so zelo prijazni, strežejo te odspredaj in odzadaj, ni slabe volje... skratka vsi so veseli, da smo prišli na pomoč. Pa tudi kar se tiče hrane - sem dobila občutek, da smo več jedli kot delali. Res vsaka čast domačinom!
Pohvalila bi tudi vodjo našega konca (stari center Železnikov), imena se žal ne spomnim, je bil pa res skozi v opreativni obleki s čelado na glavi in nenehno na zvezi
Trenj nisem gledala, je pa padlo par komentarjev glede une bjon šjore tekom dneva. Njenih besed nebi komentirala, vendar jo je narava očitno še premalo "ušlatala" po prstkih!
Da pa ne bodo samo slikce katastrofe in nejnih posledic, prilagam gasilsko sliko našega teama ob zaklučku delovnega dneva. No pa prilagam mojo sliko z lopato v roki, da se razblinijo dvomi une bjontne gospe, da ženske "ne znamo" držat lopate v roki
papa
Jerneja
Vse naše sanje se lahko uresničijo, če imamo dovolj poguma, da jim sledimo!
Walt Disney
Walt Disney
-
Matjaž Kavšek
Janez Tratnik napisal/-a:Racovnik in ne Bucovnik Matjaž.
Matjaž Mohorič je fant, ki je vodil sanacijo predela Racovnik. Fant je star 18 let in je zadevo vodil v dani situaciji maximalno dobro. Z njim sem na vezi vsak dan. V soboto sem si z njim ogledal koliko je narejenega. Rečem lahko samo kapo dol. Pravi vodja.
Še vedno se slišiva vsak dan. Baje se nekateri nekaj pritožujejo čez njega. Rečem lahko Matjaž samo naprej delaj tako, kot si dosedaj. Kritike pa bodo vedno.
Za napačno imenovanje kraja se opravičujem.Takih vodij kot je Matjaž pri teh njegovih letih si lahko želi svako pgd.Vsem enotam pa še naprej želim uspešno delo.
Crni bo držalo! To smo bili mi in vicrni napisal/-a:Aha nekky.
Potem pa smo se videli. Še smo skupaj na enmu posestvi bli. Vi ste drva tam reševali mi pa pod kozolcem mivko.
A je tako?
Ampak veš, da mi ni uspelo ujeti iz kej ste bli? Sem govorila z vašima šjoroma, ma tega nism uspela zvedet - a mi poveš, prosim
LP
Jerneja
Vse naše sanje se lahko uresničijo, če imamo dovolj poguma, da jim sledimo!
Walt Disney
Walt Disney
Peter vem da delovni kombinezoni ne spadajo med uniforme, mi smo pa uniformirane reševalne sile z imenom in svojo organizacijo, ki ima pravila ter barvo vozil in uniform, kombinezon je emitacija zaščitne obleke in naj bo gasilska.
Poglejte si samo Jernejo in njeno ekipo ali niso lepi in od daleč veš, da to niso neke reševalne ekipe ampak Gasilci z veliko začetnico.
Poglejte si samo Jernejo in njeno ekipo ali niso lepi in od daleč veš, da to niso neke reševalne ekipe ampak Gasilci z veliko začetnico.
Če bi prebral malo postov nazaj pa do konca bi videl, da je prehrana organizirana tako, da nihče ne zapusti Železnikov lačen, še zvečer prosijo vse po zvezah, naj pridejo jest, da ne bodo razočarani tisti, ki so pripravljali, ker jim ostane.flashover napisal/-a:a gdo ve kako je gor s prehrano gasilcev a je kj organizirano al se mormo sami znajt
Tako je bilo že v četrtek pa verjetno tudi prej in je sedaj.
(aha, citiran post je čudežno izginil, verjetno, ker je bilo vprašanje neumestno....)
- gasilec 45
- Kraj: MARIBOR
- Marko Novak
- moderator

- Kraj: PGD Zagorje - mesto
- Kontakt:
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
Jaz sem videl MK-ja v štabu. Kakšno vlogo je imel pa ne vem. Nisem pa imel občutek, da vodi zadevo.
Si je pa baje po pripovedovanju ogledal center zvez GZLJ.
Si je pa baje po pripovedovanju ogledal center zvez GZLJ.
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
- MarkoSimšič
- Kraj: Planina
V nedeljo so kolegi iz Škofje Loke skušali MK-ja odpeljati v Davčo. Na poti do tja se je ustavil pri nas. Odprl šipo in vprašal če imamo delo. Ta dan bo za vedno ostal v mojem spominu...Marko Novak napisal/-a:Mene pa zanima kolikokrat sta se pojavila MK in EE v Železnikih med "svojimi" fanti in dekleti? Ker ju nihče ne omenja nič. Mogoče ju je pa le kdo kaj videl.
lp marko
Audiatur et altera pars! (Naj sišimo še drugo mnenje!) latinski