Deklica za vse ?
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
- Marko Novak
- moderator

- Kraj: PGD Zagorje - mesto
- Kontakt:
Odg: Deklica za vse ?
No no, malce umirite strasti . Preberite še enkrat vse poste.... pa se poiščite v njih. Važna je lokalna organiziranost enot in služb. Grem še enkrat na hitro čez "mojo" dolino. V njej ima "domovanje" del MERP-a mobilna enota reševalnih psov in enkraten poligon za urjenje imajo!! Sodelovanje GE in njimi je odlično. Policija ;srečujemo se zgolj ob "dogodkih" vendar je naš odnos zelo profesionalen ,predvsem pa človeški saj razumemo "pomanjkanje kadra" v tej državni instituciji ,ter jim z VESELJEM držimo, pridržujemo, usmerjamo ,osvetljujemo...dokler pač potrebujejo. Reševalna služba NMP ; primer zelo korektnega sodelovanja tako na zelo širokem spektru posredovanj, kot tudi na izobraževalnem področju.
Fantje to je sistem ,ki mora biti lokalno urejen saj eni brez drugih ne moremo , enotno predstavljamo sistem nacionalnega varnostnega ustroja (dobro manjka še SV) in ni mi jasno kako se lahko nekdo zmrduje ob pomisli da rabi policija pomoč, da se reševalci jebajo iz sedmega "štuka" spravit v enem kosu osebo ki meri toliko kot odprtina v reševalnem vozilu?? Verjetno nekateri za svoja dejanja prejemate kakšne "subvencije" , mi jih ne in verjetno smo zato manj obremenjeni s tem.
No pa smo končali še eno lepo decembersko pisarijo. Nedelja je in ravno sem prišel iz hribov....teren je spolzek in zelo mehak...zna bit da se kdo polomi kje ob sestopu, da komu spodrsne na stopnišču.... ali pa da policiji zmanjka "metra"....
Lepo se imejte te dni , in pazite nase ter druge.
Marko NOVAK
Fantje to je sistem ,ki mora biti lokalno urejen saj eni brez drugih ne moremo , enotno predstavljamo sistem nacionalnega varnostnega ustroja (dobro manjka še SV) in ni mi jasno kako se lahko nekdo zmrduje ob pomisli da rabi policija pomoč, da se reševalci jebajo iz sedmega "štuka" spravit v enem kosu osebo ki meri toliko kot odprtina v reševalnem vozilu?? Verjetno nekateri za svoja dejanja prejemate kakšne "subvencije" , mi jih ne in verjetno smo zato manj obremenjeni s tem.
No pa smo končali še eno lepo decembersko pisarijo. Nedelja je in ravno sem prišel iz hribov....teren je spolzek in zelo mehak...zna bit da se kdo polomi kje ob sestopu, da komu spodrsne na stopnišču.... ali pa da policiji zmanjka "metra"....
Lepo se imejte te dni , in pazite nase ter druge.
Marko NOVAK
Marko NOVAK...GSM 040 631 011
In zato nalepka "PGD Zagorje" na vetrobranskem steklu tudi nekaj pomeni, če te slučajno ustavijo. Tisti, ki se pa pritožujejo čez policijo, pa se naj vprašajo, zakaj.Marko Novak napisal/-a:Policija ;srečujemo se zgolj ob "dogodkih" vendar je naš odnos zelo profesionalen ,predvsem pa človeški saj razumemo "pomanjkanje kadra" v tej državni instituciji ,ter jim z VESELJEM držimo, pridržujemo, usmerjamo ,osvetljujemo...dokler pač potrebujejo.
Rafter in Marko Novak

"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
In takole smo začeli temo kot sem prekopiral zgoraj. Iz tega smo naredili celo študijo, kar je konc koncev tudi prav, le teme se nismo preveč držali. Vključili ste še medicinsko pomoč itd.. Ugotovili smo da je sodelovanje reševalnih služb sila različno skoraj v vsaki občini posebej.Oskar napisal/-a:Ob 0.57 je voznik osebnega vozila povozil pešca na regionalni cesti Radlje ob Dravi - Vuhred v naselju Spodnja Vižiniga v občini Radlje ob Dravi. Posredovali so gasilci PGD Vuhred in razsvetlili kraj nesreče. Pešec je zaradi poškodb umrl na kraju dogodka.
Tole sem zasledil. Kaj menite je to delo gasilcev ? Kolikor poznam policijske kombije za takšno posredovanje imajo reflektor zraven. Ali se motim.
Ali tudi to država pokrije gasilski enoti ?
Ali smo pač gasilci deklica za vse ?![]()
Čeprav sem odprl temo z namenom opozoriti, da smo gasilci deklica za vse in da zato dobimo premalo sredstev, je izpadlo ob koncu da sem v najboljši meri nehuman, ker se ne strinjam z aktiviranjem gasilske enote za razsvetljavo in "držanje metra"
Pa ne pozabite, da gre za to denar tudi iz požarnega varstva, ki pa to ni.
Pa vesele praznike vsem, tudi policajem!
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Pozdravljeni
denar gre res iz sredstev za požarno varnost...včasih smo res deklice za vse od usmerjanja prometa, pometanja cestišča, do merjenja...pa vendar menim da še noben vodja intervencije ni odklonil pomoči saj konec koncu vemo vsi zakaj smo se odločili biti gasilci in gasilke
pa lepe praznike
gasilka Greta
PS tudi sodelovanje z drugimi službami nekaj šteje, ker nikoli se ne ve kdaj bomo mi rabili njih
denar gre res iz sredstev za požarno varnost...včasih smo res deklice za vse od usmerjanja prometa, pometanja cestišča, do merjenja...pa vendar menim da še noben vodja intervencije ni odklonil pomoči saj konec koncu vemo vsi zakaj smo se odločili biti gasilci in gasilke
pa lepe praznike
gasilka Greta
PS tudi sodelovanje z drugimi službami nekaj šteje, ker nikoli se ne ve kdaj bomo mi rabili njih
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Pa saj to ni res. Pa kaj nihče ne zna brati ali kaj ?
Tu sploh ne govorimo o tem, da bi kaj odklonili ali da kaj ne bi naredili ali da ne bi sodelovali !Še vedno smo in bomo !
Vprašanje je če je prav, da nas aktivirajo samo zato da bi svetili in "držali" meter policajem. Torej v primeru, ki ga navajam pri odpiranju teme !
Tu sploh ne govorimo o tem, da bi kaj odklonili ali da kaj ne bi naredili ali da ne bi sodelovali !Še vedno smo in bomo !
Vprašanje je če je prav, da nas aktivirajo samo zato da bi svetili in "držali" meter policajem. Torej v primeru, ki ga navajam pri odpiranju teme !
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Ni prav da se nas aktivira za ˝držanje metra˝ policistom, v primeru, ki si ga napisal Oskar. Če pa so razlite tekočine, ... -potem se pa začne naš posel.
Če pa že svetimo policistom bi nas moralo financirati še kako drugo ministrstvo.
Lep pozdrav, Gregor
Če pa že svetimo policistom bi nas moralo financirati še kako drugo ministrstvo.
Lep pozdrav, Gregor
Sam sem mnenja, da je pomoč policiji in reševalcem (državnim intervencijskim službam) v kakršnikoli obliki, katero zmoremo in je izvedljiva, potrebna! Pa tudi če osvetljujemo kraj dogodka, če nima policija svoje osvetlitve, sam ne vidim nobenega problema, zakaj jim ne bi nudli pomoč.
Mi je pa malo hecno tole:
Datum in ura:
27.09.2008, 6:50
Opis:
Poziv Mobitel: ZAMENJAVA GUME TER VŽIG NA KABLE NA VOZILU, TESTENOVA ULICA
Danes zjutraj ob 6:50 smo bili preko telefona od občana obveščeni, da na Testenovi ulici za glavno cesto proti Trzinu stoji za cesto osebno vozilo znamke Renault Twingo ter ima težave. Avtomobil je imel preluknjano gumo in prazen akumulator, lastnica pa je bila brez kakršne koli opreme. Na kraj sva izvozila 2 člana z GVGP-1. Najprej sva zavarovala kraj dogodka, nato pa z dvigalko dvignila avto, opravila zamenjavo gume, s kabli napolnila akumulator in s tem usposobila avtomobil za nadaljnjo vožnjo. Intervencija je bila zaključena ob 7:30.
Sodelujoče enote: PGD Loka pri Mengšu
Št. gasilcev PGD Loka in vozila:
2 gasilca; GVGP-1
(http://www.pgd-loka.si)
Mislim, da bodo fante iz Loke kmalu začeli postrani gledati razne avtovleke in mehaniki
Lepo jim zaslužek izpod nosu jemljejo s prostovoljnim delom. 
Mi je pa malo hecno tole:
Datum in ura:
27.09.2008, 6:50
Opis:
Poziv Mobitel: ZAMENJAVA GUME TER VŽIG NA KABLE NA VOZILU, TESTENOVA ULICA
Danes zjutraj ob 6:50 smo bili preko telefona od občana obveščeni, da na Testenovi ulici za glavno cesto proti Trzinu stoji za cesto osebno vozilo znamke Renault Twingo ter ima težave. Avtomobil je imel preluknjano gumo in prazen akumulator, lastnica pa je bila brez kakršne koli opreme. Na kraj sva izvozila 2 člana z GVGP-1. Najprej sva zavarovala kraj dogodka, nato pa z dvigalko dvignila avto, opravila zamenjavo gume, s kabli napolnila akumulator in s tem usposobila avtomobil za nadaljnjo vožnjo. Intervencija je bila zaključena ob 7:30.
Sodelujoče enote: PGD Loka pri Mengšu
Št. gasilcev PGD Loka in vozila:
2 gasilca; GVGP-1
(http://www.pgd-loka.si)
Mislim, da bodo fante iz Loke kmalu začeli postrani gledati razne avtovleke in mehaniki
Če je bila voznica tega vozila članica društva, potem OK. Če pa ne, pa je to delo AMZS oz. asistence na cesti. 
No, vse kar je prav. Zamenjati počeno gumo!
To pa je v stilu tega: "deklica za vse".
Naj me vlačijo po zobeh ali medijih kolikor me hočejo, ampak na takšno neumnost nebi izvozili!
Naj me vlačijo po zobeh ali medijih kolikor me hočejo, ampak na takšno neumnost nebi izvozili!
LP iz Celja
Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

He he he, no, tota pa je dobra, po novem smo gasilci tudi vulkanizerji . . . upam da sta storitev zaračunala in si privoščila vsaj kaki čaj . . .
No, podobna štorija se je zgodila včeraj našima članoma, ki sta se vračala s Pohorja iz raznosa koledarjev:
50m pred avtobusnim obračališčem (Polana) je stari avtobus (TAM) izpustil dušo (mašina šla, cesta pa zaradi olja postala pravo drsališče), na šoferjevo srečo, sta se člana z Mico (GVGP-1) vračala iz Pohorja in se odločila, da mu pomagata, zavarovala sta kraj "nesreče" in obvestila ReCO, da so na kraj poslali CP, CP je oljni madež počistil, stara rdeča TATRA, pa je avtobus odvlekla do delavnic v Maribor.
No, podobna štorija se je zgodila včeraj našima članoma, ki sta se vračala s Pohorja iz raznosa koledarjev:
50m pred avtobusnim obračališčem (Polana) je stari avtobus (TAM) izpustil dušo (mašina šla, cesta pa zaradi olja postala pravo drsališče), na šoferjevo srečo, sta se člana z Mico (GVGP-1) vračala iz Pohorja in se odločila, da mu pomagata, zavarovala sta kraj "nesreče" in obvestila ReCO, da so na kraj poslali CP, CP je oljni madež počistil, stara rdeča TATRA, pa je avtobus odvlekla do delavnic v Maribor.
PGD Hoče - since 1888
http://www.gasilci-hoce.si/
http://www.gasilci-hoce.si/
Đuro, tvoja zgodba je po mojem mnenju nekaj čisto drugega.
Vaša gasilca sta slučajno prišla na kraj, recimo temu, izrednega dogodka - kar razlito olje na cesti sigurno je in sta v interesu varnosti ostalih udeležencev v cestnem prometu zavarovala kraj ter poskrbela za sanacijo (ali sta sama pometala ali pač poklicala strkovno službo tu že ne igra takšne vloge).
S tem sta mogoče obvarovala koga pred nesrečo in morda tudi poškodbami. Normalno, da sta po svojim močeh posredovala.
Ampak še enkrat pravim, da me pa dvignejo, da grem zamenjat gumo je pa kriminal.
Vaša gasilca sta slučajno prišla na kraj, recimo temu, izrednega dogodka - kar razlito olje na cesti sigurno je in sta v interesu varnosti ostalih udeležencev v cestnem prometu zavarovala kraj ter poskrbela za sanacijo (ali sta sama pometala ali pač poklicala strkovno službo tu že ne igra takšne vloge).
S tem sta mogoče obvarovala koga pred nesrečo in morda tudi poškodbami. Normalno, da sta po svojim močeh posredovala.
Ampak še enkrat pravim, da me pa dvignejo, da grem zamenjat gumo je pa kriminal.
LP iz Celja
Tomaž K.

Za take stvari bi bilo pametno imeti s seboj delovni nalog, katerega po taki zadevi izpolniš, jim je treba pač vse zaračunat. Ko ga podpiše pa se začne delat. Jebi ga, če nisi imel za avto-vleko boš pač plačal nam.Tomkat napisal/-a:No, vse kar je prav. Zamenjati počeno gumo!To pa je v stilu tega: "deklica za vse".
Seveda se zadeva običajno obrne če so v igiri razne takšne in drugačne veze.
Po mojem je treba začet zaračunavat na začetku - operativcu na ReCO ki si je sploh dovolil aktivirat ekipo za takšno stvar. Po eni strani se aktivira PGD za menjavo gume in gredo, drugim pa je že pomoč ekpi NMP odveč...pes napisal/-a:Za take stvari bi bilo pametno imeti s seboj delovni nalog, katerega po taki zadevi izpolniš, jim je treba pač vse zaračunat. Ko ga podpiše pa se začne delat. Jebi ga, če nisi imel za avto-vleko boš pač plačal nam.
Ni lepšega občutka kot da nekomu rešiš življenje......