Prometne nesreče na Štajerskem

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Rok Ušen
GE: Savinjska

Kot zanimivost ...

Odgovor Napisal/-a Rok Ušen »

Mogoče bi še tole dodal ...
Na omenjeni prometni nesreči, je (baje - nisem bil tam) posredovala samo PGE Celje. Zanimivo - udeleženih 6 avtomobilov. Ne vem kako se je lahko spet zgodilo, da ni bilo aktivirano društvo PGD Žalec, kateremu mimogrede v alarmnem načrtu piše, da je na prometno nesrečo aktivirano v prvem alarmu.

Bi bilo zanimivo slišati koga od PGE kako je izgledalo delo na mestu intervencije. Verjetno jim ekipa z eno hidravliko ne bi škodovala. Čudno se mi zdi, da ob tako razsežni prometni nesreči ne pomislijo, da bo mogoče potrebno rezati več kot samo en avto.

Se je mogoče zgodila napaka na ReCo ali samovolja operativca-dispečerja? :oops:
Rok Ušen, GČ I. st.
Uporabniški avatar
Marko Novak
moderator
moderator
Kraj: PGD Zagorje - mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Marko Novak »

V vozilih ni bilo nobenega ukleščenega. Razen mrtvega voznika ki, je bil zunaj vozila. Vodja gasilske izmene iz PGE Celje je sam podal izjavo za 24ur kjer je omenil da so delali bolj na pa preprečevanjih razlitja tekočin, odklopov akkumulatorjev.

Drugi del vprašanja je pa poglavje zase. Kako in kdo bi aktiviral pomoč ob dvojnem ali pa trojnem vkleščenju ? Ali ta načrt sploh obstaja na Celjskem je pa že druga zgodba in prosim ne jo pogrevat na tem mestu.
Ko na kraj prispejo tri enote s tremi orodji je cela Slovenija v zraku. Če je pa na kraju eno TRV vozilo pa kup zmečkanih vozil smo spet v "luftu".
Enkrat se pljuva da nas je preveč drugič spet premalo. NIHČE pa ni in ne more biti sam sebi zadosti.

Lp moderator
Marko NOVAK...GSM 040 631 011
Uporabniški avatar
eustace

Odgovor Napisal/-a eustace »

Vsi, ki smo aktivirani z ReCo Celje vemo, da velikokrat operater ne proži po alarmnih načrtih, ki jih poseduje, ampak ne vem ravno po kakšnem ključu alarmira, vendar mnogokrat nasprotno.

Zato se sprašujem ali je smotrno, da jim vsakih 6 mesecov pošiljamo alarmni načrt, ki bi naj bil ažuriran, katerega se potem sploh ne držijo.

Bolje bi blo da mu pošljemo le seznam tehnike po društvih....potem se pa fant naj odloča. Koga, od kod in s čim kam poslati?
Blag ogenj hitro ugasne; če pa ga pustite, ga reke ne bi pogasile. (Shakespeare William)
Aljaž
Kraj: Šempeter v Sav. dol.
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Aljaž »

Ja blondi prav imaš aktivirani so bili samo poklicni gasilci iz Celja. V pripravljenosti pa smo bili tudi gasilci iz Šempetra, vendar izvoz ni bil potreben, tako so nam sporočili.
Lp. Aljaž Kotnik
Kjer je dim je tudi ogenj! Je blo, je in vedno bo!
Uporabniški avatar
Milek
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a Milek »

Na intervencijo so ob sprejemu obvestila izvozila HTV ter predorsko vozilo. Ob prihodu na kraj dogodka je vodja izmene zahteval še TV-2D.
Tako, da so bili na intervenciji z tremi tehničnimi vozili skupaj 6 gasilcev. V enoti je bilo pripravljenih še dodatnih 6 gasilcev, kateri bi izvozili takoj v kolikor bi vodja izmene presodil, da potrebuje njihovo pomoč.

Tehničnih posegov ni bilo, razen odklop akumulatorjev, preprečevanje iztekanja goriv in maziv ter opravljali so razsvetljevanje kraja dogodka.

V kolikor bi bilo potrebno, bi pa gotovo zahtevali tudi pomoč PGD iz tega območja!

LP
Rok Ušen
GE: Savinjska

Hvala bogu

Odgovor Napisal/-a Rok Ušen »

No lepo Milek, da si se oglasil.

Upam, da ni moja objava izpadla kot napad na PGE Celje (spet ) :oops: ampak čudno se mi je pač zdelo, da se zaradi obsežnosti nesreče ni aktiviralo še teritorialno društvo. Iz izkušenj je bilo verjetno prvo obvestilo o dogodku skopo in se ni vedelo kaj in kako. Ali je vedno v praksi tako, da najprej pride PGE na kraj šele potem se aktivira dodatno enoto?
Rok Ušen, GČ I. st.
Luka19

Odgovor Napisal/-a Luka19 »

Mene pa zanima zakaj je vodja zahteval še TV 2D?
Uporabniški avatar
Milek

TV-2D je bilo zahtevano zaradi pomoči pri razsvetljavi kraja dogodka, da so lahko policisti ter dežurni preiskovalni sodnik opravili svoje delo.
Uporabniški avatar
Zbiljc
GE: Medvode
Kraj: Bojna linija

Odgovor Napisal/-a Zbiljc »

No, danes še ena nesreča, tokrat šofer tovornjaka. Gre za nesrečo pri Vranskem. Zanima me kaj pomeni v Novicah tisto o nedostopnosti gasilcev in reševalcev? Zaradi osebnih avtomobilov niso mogli na kraj nesreče. Je kdo izmed vas bil na kraju nesreče? Neodgovorno se mi zdi, da preprečijo dostop do nesreče, čeprav verjetno nenamenoma.
Šoferja sem osebno poznal. Iskreno sožalje njegovi družini in ostalim žalujočim.
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
Uporabniški avatar
matjaž
GE: Kostanjevica na Krki
Kraj: Kostanjevica na Krki

Odgovor Napisal/-a matjaž »

Med potjo od Trojan proti CE sem pred Vranskim srečal 2 policijska avtomobila ter vozilo DARS-a ki so se prebijala mimo kolone vozil iz smeri CE proti Vranskem. Očitno je bil pri Šentrupertu promet, iz smeri CE proti LJ, preusmerjen iz AC na magistralno cesto, zato so nastaje kolone.
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"

Albert E.
Uporabniški avatar
rok.b
GE: Ločica ob Savinji
Kraj: GZ Žalec

Odgovor Napisal/-a rok.b »

Bil sem prisoten na sami intervenciji.

Ob 14:40 smo dobili poziv da gori tovorno vozilo pri cestninski postaji Vransko, Izvozila sva dva z GVC 16/50 po avtocesti proti Vranskem. Po nekaj kilometrih so naju prehiteli policisti približno kilometer pred krajem nesreče pa so ljudje z osebnimi avtomobili zablokirali vse tri pasove. Pri prebijanju skozi gnečo so naju dohiteli Celjski poklicni gasilci z dvema tehničnima voziloma (kasneje so prišli še s cisterno), ter pa rešilec. Ko smo se prebili do kraja nesreče je bilo za voznika žal že prepozno saj se je vkleščen v kabini zadušil. Po povelju vodje intervencije sva ohlajala kabino poklicni pa so začeli z rezanjem in razpiranjem kabine. Po cca. 20-30min smo voznika izvlekli iz vozila. Do konca sva pogasila oz. zalila kabino in intervencija je bila za nas končana. Žal se je tukaj pokazala slovenska kultura. Gre se za človeško življenje pa se neki voznik bmw-ja (na odstavnem pasu!!!) ko mu rečem naj hitro umakne avtomobil jezi na mene da je ruknil v sprednje vozečega in da ne bo umikal avtomobila.

Res žalostno.

Žal slik nimam, vem pa, da so slikali reševalci.
Gasilci 112
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rfireman »

Danes zjutraj ( ob 05:53 prožen prvi poziv na pozivnikih ) pa se je zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom :cry: v Velenju na glavni cesti Velenje - Celje v križišču z Goriško cesto, kjer zdaj delajo krožno križišče. Voznik osebnega vozila je pripeljal iz Goriške ceste proti križišču ter zavijal levo na glavno cesto za smer Celje in pri tem izsilil prednost tovornemu vozilu, ki je pripeljal iz smeri Celja. Tovorni avto je zadel osebnega v voznikova vrata. Voznik osebnega vozila je zaradi hudih ran umrl na kraju nesreče. Voznika smo s tehničnim posegom takoj dali ven iz vozila saj so ga reševalci kjub temu, da ni dajal znakov življenja oživljali vendar žal ni bilo uspeha :!:
Na koncu še naj povem, da je spet ugasnilo mlado življenje in morija na Slovenskih cestah se spet nadaljuje :(
Na kraju nesreče nas je bilo 8 gasilcev in dve vozili PGD Velenje.

Na kraj smo prispeli za policisti in pred reševalci.
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
Uporabniški avatar
Milek

Ja ko ima hudič mlade jih ima več.... :cry: :cry:

Kot je vsem znano je ta teden noro v Celju in bližnji okolici kar se tiče dela ob neurju (kot tudi drugod po skoraj vsej SLO :cry: )..... Ob sprejemu obvestila o prometni nesreči (prometna nesreča udeleženih več tovornih vozil), smo iz PGE izvozili z HTV, TV-2D, GVC 24/40 ter z HTV (terensko vozilo). Ker sva bila dva gasilca na obhodu črpališč na terenu sva ob sprejemu poziva krenila na kraj dogodka direktno z terenskim vozilom - HTV.

Ko sva prispela na kraj dogodka oziroma v bližino kraja dogodka je bila tam nepopisna gneča :twisted: . Vozila so bila razporejena po obeh voznih ter po odstavnem pasu. Pred nama sta bila kolega z GVC in sta obstala, zato sem se odločil, da zadnji kilometer premagam peš in sem po vozišču poskušal voznike pripraviti do tega, da so se odmikali in naredili prostor za vsa intervencijska vozila...

Nekako se nam je uspelo prebiti do nesreče, kjer nas je pričakala grozna slika... Goreče tovorno vozilo z ukleščenim voznikom. Ker smo bili prve minute (3-5 minut) na kraju dogodka samo 4 gasilci (2 prostovoljna in 2 poklicna) sem se odločil, da nemudoma pričnemo z gašenjem notranjosti kabine ter z tehničnim posegom.

Opomba: Zakaj smo bili 3 do 5 minut sami na kraju dogodka? Zato ker so se vozniki po tem ko smo se prebili GVC in HTV mimo njih, svoja vozila postavili nazaj v upanju da se bo promet sprostil in da bodo normalno odpeljali naprej.... :twisted: :twisted: :twisted:

Požara zaradi razsežnosti ni bilo mogoče pogasiti, druga težava se je pojavila zaradi konstrukcije tovornega vozila in pa deformacije kabine. Ko so prispela še ostala vozila PGE smo sočasno izvajali tehnični poseg in pa gašenje vozila.... V upanju, da je voznik mogoče še živ smo poskušali vse mogoče, vendar smo ga žal rešili iz vozila mrtvega.

Težave ki so se pojavile so bile seveda dostop do kraja dogodka, saj smo se prebijali v dolžini 1 kilometra več kot 8 minut.... ter pa seveda sama konstrukcija tovornega vozila.
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Pogovarjal sem se z enim od reševalcev. Saj skoraj ne moreš verjet. Doktor je prosil voznike naj se vendar umaknejo in naredijo prostor reševalnim vozilom. Nek ljubljanski voznik osebnega vozila jim je celo zabrusil naj ugasnejo sirene, ker ga to moti !!! :shock: :evil: :evil:
Češ , kaj boš tulil saj ne moreš dalje !!
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Oskar napisal/-a:Pogovarjal sem se z enim od reševalcev. Saj skoraj ne moreš verjet. Doktor je prosil voznike naj se vendar umaknejo in naredijo prostor reševalnim vozilom.
Z Jernejem? :wink:
To, da je bila frka, vem. Prvo obvestilo o zastoju sem slišal že pred tretjo uro popoldne. Malo pred šesto sem se želel peljati mimo (via Brnik), pa je bila cesta še vedno zaprta, izvoza Šempeter in Šentrupert.
Odgovori