podeljevanje koncesij
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
no pa da malo obnovim tisto o izvozu v PGD Zreče. Jaz sem eden tistih ki stanjujemo v gasilskem domu, pa vam upam garantirati da je velikokrat izvoz v največ treh minutah. prvo vozilo izvozi mogoče po minuti in pol ker smo že trije gasilci v gasilskem domu in ko je intervencija takšna, da lahko izvozimo s cisterno, se že pelamo...
glede prometnih nesreč pa tudi prva dva avtomobila ( poveljniško vozilo in tehnično vozilo) imata izvoz 3-4 minute...
Na Pomoč
glede prometnih nesreč pa tudi prva dva avtomobila ( poveljniško vozilo in tehnično vozilo) imata izvoz 3-4 minute...
Na Pomoč
- gradbenik miha
- GE: poznavalec
Re: podeljevanje koncesij
Pozdravljeni!
Prosim če mi pomagate odgovoriti na moje vprašanje: Ali na spletu obstaja kakšen spisek gasilskih enot širšega pomena in njihova območja delovanja (posredovanja) po občinah?
Hvala za odgovore in informacije!
Miha
Prosim če mi pomagate odgovoriti na moje vprašanje: Ali na spletu obstaja kakšen spisek gasilskih enot širšega pomena in njihova območja delovanja (posredovanja) po občinah?
Hvala za odgovore in informacije!
Miha
- mundat
- GE: Gornja Radgona
- Kraj: PGD Gor. Radgona
Odg: podeljevanje koncesij
U R E D B O
o organiziranju, opremljanju in usposabljanju sil za zaščito, reševanje in pomoč
www.sos112.si
o organiziranju, opremljanju in usposabljanju sil za zaščito, reševanje in pomoč
www.sos112.si
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
lep pozdrav!
Zanima me kako je z koncesijami na notranjskem koncu natančneje v od brezovice do logatca.Ko gledam spin večkrat vidim da posredujejo društva iz logatca in stare vrhnike in gasilska brigada ljubljana skupaj.kdo je zdaj tukaj koncesionar?
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Zanima me kako je z koncesijami na notranjskem koncu natančneje v od brezovice do logatca.Ko gledam spin večkrat vidim da posredujejo društva iz logatca in stare vrhnike in gasilska brigada ljubljana skupaj.kdo je zdaj tukaj koncesionar?
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
- Marko Novak
- moderator
- Kraj: PGD Zagorje - mesto
- Kontakt:
Spoštovani uporabniki teme, kolega KONEX
Na željo (prošnjo) kolegov gasilcev iz enote Helios Domžale, sem pobrisal objavo KONEX-a. Zavedam se, da sem s tem posegel v svobodo izražanja saj uporabnik ni bil žaljiv ali nestrpen. Prosim vas, da s svojimi vprašanje ne posegate v trenutno situacijo v Heliosu. Zadeva ni preprosta, verjamem pa da je rešljiva v dobrobit vseh. Bodimo solidarni s fanti iz CPV in jih ne zasipajmo z vprašanji na temo njihovega obstoja.
V dogovoru z njimi bomo podali izjavo za javnost, šele ko bo situacija kristalno jasna.
Torej, KONEX-u se še enkrat oproščam, vendar sem prepričan da razumete širši pomen poročanja. Forum je v tej temi že velikokrat zanetil ogenj v strehi. Danes smo ga z vašo pomočjo preprečili.
Za vsa morebitna vprašanja me lahko pokličete na 051 444 117 po 17.00 uri.
lp moderator
Na željo (prošnjo) kolegov gasilcev iz enote Helios Domžale, sem pobrisal objavo KONEX-a. Zavedam se, da sem s tem posegel v svobodo izražanja saj uporabnik ni bil žaljiv ali nestrpen. Prosim vas, da s svojimi vprašanje ne posegate v trenutno situacijo v Heliosu. Zadeva ni preprosta, verjamem pa da je rešljiva v dobrobit vseh. Bodimo solidarni s fanti iz CPV in jih ne zasipajmo z vprašanji na temo njihovega obstoja.
V dogovoru z njimi bomo podali izjavo za javnost, šele ko bo situacija kristalno jasna.
Torej, KONEX-u se še enkrat oproščam, vendar sem prepričan da razumete širši pomen poročanja. Forum je v tej temi že velikokrat zanetil ogenj v strehi. Danes smo ga z vašo pomočjo preprečili.
Za vsa morebitna vprašanja me lahko pokličete na 051 444 117 po 17.00 uri.
lp moderator
Marko NOVAK...GSM 040 631 011
Svoboda medijev izvira iz svobode tiska, ta pa iz svobode govora, ki izvira iz svobode mišljenja. Deklaracija o človekovih pravicah določa v 19. členu, da ima vsakdo pravico do svobode mišljenja, všteti pravico, da nihče ne sme biti nadlegovan zaradi svojega mišljenja, in pravico, da lahko vsak iša in širi informacije in ideje s kakršnimikoli sredstvi in ne glede na meje. Slovenska ustava prav tako svobodo tiska in drugih oblik javnega obveščanja in izražanja izpelje iz svobode izražanja misli in govora. Svobodo mišljenja, ki jo določa Deklaracija o človekovih pravicah, je torej treba razumeti kot svobodo izražanja misli. Svoboda mišljenja brez spoznavnega izraza in njena zaščita bo morda aktualna enkrat v bodočnosti, ko bo elektronika lahko kontrolirala tudi misli, kontrolirati na kakšen drug način in ne bodo oceni podvržene le tiste misli, ki so bile izražene.
Svoboda tiska je torej le del generalne človekove pravice svobode mišljenja. V ta sklop spada še svoboda vere in svoboda političnega ali drugega prepričanja (14. člen ustave). Navedene svoboščine so logična posledica in izpeljava svobode posameznika, kamor spada tako pravica do osebne psihične in fizične integritete kot tudi svoboda javnega nastopanja oziroma javnega izražanja "svojega mnenja) nujni atribut svobode mišljenja kot svobode vsakogar in vseh, je namenjena vsem tistim, ki v svoji "intelektualni osebnosti" čutijo potrebo po sporočanju svojih mnenj drugim. To potrebo lahko začuti vsakdo in tedaj pride do izraza svoboda izražanja. Gre zlasti za svobodo izražanja svojega mišljenja o moralnih in političnih vprašanjih, svoboda izražanja svojega mnenja o "tehničnih vprašanjih" načeloma ni in ni bila problem niti v totalitarnih režimih, v režimih kršenja človekovih svoboščin in pravic. Kot taka je svoboda izražanja prvi garant osebne (individualne) svobode.
vir: http://www.media-forum.si/slo/pravo/str ... izrazanja/
Svoboda tiska je torej le del generalne človekove pravice svobode mišljenja. V ta sklop spada še svoboda vere in svoboda političnega ali drugega prepričanja (14. člen ustave). Navedene svoboščine so logična posledica in izpeljava svobode posameznika, kamor spada tako pravica do osebne psihične in fizične integritete kot tudi svoboda javnega nastopanja oziroma javnega izražanja "svojega mnenja) nujni atribut svobode mišljenja kot svobode vsakogar in vseh, je namenjena vsem tistim, ki v svoji "intelektualni osebnosti" čutijo potrebo po sporočanju svojih mnenj drugim. To potrebo lahko začuti vsakdo in tedaj pride do izraza svoboda izražanja. Gre zlasti za svobodo izražanja svojega mišljenja o moralnih in političnih vprašanjih, svoboda izražanja svojega mnenja o "tehničnih vprašanjih" načeloma ni in ni bila problem niti v totalitarnih režimih, v režimih kršenja človekovih svoboščin in pravic. Kot taka je svoboda izražanja prvi garant osebne (individualne) svobode.
vir: http://www.media-forum.si/slo/pravo/str ... izrazanja/
Pravica je resnica če je resnica pravica. Pri nas ima pravica ima in priimek. Torej lepo prosim napišite kdo ste in kaj želite in z veseljem vam bo po pravici dan odgovor.
Pozdravljeni,
Postavil sem samo enostavno vprašanje , na katerega mi ni znal nihče odgovoriti. "Pravica" je spraševal po mojem imenu in priimku. in kaj naj bi to spremenilo dejstva? Dejstva so taka, če vam je prav ali ne. Včasih, si pač moramo postaviti vprašanje, čeprav vemo, da nam odgovor ne bo všeč. Zatiskanje oči še ni rešilo nobenega problema.
To me spominja na neke druge čase, kjer je bila omejena svoboda govora in pisanja. Nekoč, nekje se je Oskar spraševal zakaj forum stagnira. No, tudi to je ena od stvari zakaj. Postaviš neprijetno vprašanje in te potem enostavno zbrišejo...
Kakorkoli, moderator, lahko zbrišeš tudi to moje pisanje, bom vsaj vedel, zakaj ne bom prihajal več na ta forum.
Lep pozdrav
Postavil sem samo enostavno vprašanje , na katerega mi ni znal nihče odgovoriti. "Pravica" je spraševal po mojem imenu in priimku. in kaj naj bi to spremenilo dejstva? Dejstva so taka, če vam je prav ali ne. Včasih, si pač moramo postaviti vprašanje, čeprav vemo, da nam odgovor ne bo všeč. Zatiskanje oči še ni rešilo nobenega problema.
To me spominja na neke druge čase, kjer je bila omejena svoboda govora in pisanja. Nekoč, nekje se je Oskar spraševal zakaj forum stagnira. No, tudi to je ena od stvari zakaj. Postaviš neprijetno vprašanje in te potem enostavno zbrišejo...
Kakorkoli, moderator, lahko zbrišeš tudi to moje pisanje, bom vsaj vedel, zakaj ne bom prihajal več na ta forum.
Lep pozdrav
Odgovor za unca. Koncesionar je GBL se pa vse enote kliče, ker je tako v planu alarmiranja predvsem velja za Vrhniko in Doljni Logatec, ki ga je podpisal župan. Mislim pa da bo zelo kmalu dobil Doljni Logatec koncesijo če se motim pa me naj popravijo.
Sem tudi sam slišal neki na to temo, ja med ostalimi je bil omenjen tudi Doljni Logatec.notranjc112 napisal/-a:Mislim pa da bo zelo kmalu dobil Doljni Logatec koncesijo če se motim pa me naj popravijo.
Ne bo pa dobil koncesije, v eni drugi temi ali pa mogoče v tej je bilo lepo napisamo kaj pomeni termin oziroam inštitut koncesije. Bo pač z Upravo (državo) podpisal pogodbo za opravljanje širših nalog zaščite in reševanja na določenem območju in širše.
Menda da bo koncesijo dobila stara vrnika in ne logatec.Vprašanje kdo si jo bolj zasluži
Še enkrat, koncesije ne bo dobil nihče. Katerakoli enota že bo, po podpisala z državo oz. konkretno z njenim organom, URSZR, podpisala pogodbo za opravljanje nalog širšega pomena.
Večkrat je bilo na tem F že pojasnjeno kaj v pravnem smislu pomeni termin koncesija.
Kdo je pa v konkretnem primeru bolj zaslužen, Stara Vrhnika ali Logatec, pa upam da bo ravno zgoraj omenjeni organ presodil po strokovni plati.
Večkrat je bilo na tem F že pojasnjeno kaj v pravnem smislu pomeni termin koncesija.
Kdo je pa v konkretnem primeru bolj zaslužen, Stara Vrhnika ali Logatec, pa upam da bo ravno zgoraj omenjeni organ presodil po strokovni plati.
http://pozitivnaslovenija.si/novice/ite ... om-vrhnike ...tukaj piše nekaj malega okoli Vrhnike in Logatca
Sem mislil da kdo pozna bolje opremo in izobrazenost obeh drustev?
Videl sem da ima Pgd Stara vrhnika reševalni avto neke vrste
Videl sem da ima Pgd Stara vrhnika reševalni avto neke vrste