podeljevanje koncesij

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
mundat
GE: Gornja Radgona
Kraj: PGD Gor. Radgona

Odg: podeljevanje koncesij

Odgovor Napisal/-a mundat »

gapi napisal/-a:Še enkrat, koncesije ne bo dobil nihče. Katerakoli enota že bo, po podpisala z državo oz. konkretno z njenim organom, URSZR, podpisala pogodbo za opravljanje nalog širšega pomena.
Večkrat je bilo na tem F že pojasnjeno kaj v pravnem smislu pomeni termin koncesija.

Kdo je pa v konkretnem primeru bolj zaslužen, Stara Vrhnika ali Logatec, pa upam da bo ravno zgoraj omenjeni organ presodil po strokovni plati.
dosadni ste že s to besedo "koncesija"!!! Pa kaj mamo tu izpit iz Toporišiča ali kaj? Stokrat sem že napisal, da to besedo uporabljamo mi KONCESIONARJI sami v pogovorih z URSZR. Vsi točno vemo kaj beseda KONCESIJA pomeni in ne pametovat spet.
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
koncesionar

Odgovor Napisal/-a koncesionar »

Munda "dosadni" ste tisti, ki uporabljate napačen izraz za GEŠP. Ne gremo se Toporišiča, vedar ročnik je ročnik in ne rogovila, čeprav mu nekateri morda tako pravite. Forum je vseslovenski in ne " koncesionarski ". Morda se vam nekoč zjasni. :wink:
Uporabniški avatar
mundat

koncesionar napisal/-a:Munda "dosadni" ste tisti, ki uporabljate napačen izraz za GEŠP. Ne gremo se Toporišiča, vedar ročnik je ročnik in ne rogovila, čeprav mu nekateri morda tako pravite. Forum je vseslovenski in ne " koncesionarski ". Morda se vam nekoč zjasni. :wink:
še eden pameten
predsednik društva
Uporabniški avatar
gubina
Kraj: LJ-okolica

Odgovor Napisal/-a gubina »

KONCESIJA:. nav. mn. kar kdo komu da, odstopi; korist, ugodnost: vlada je dala stranki precej koncesij; dobili, dosegli so delne
koncesije; izsiliti, zahtevati koncesijo / v zameno so dobili teritorialne koncesije na otoku pravico do ozemlja // (delno)
popuščanje, odstopanje: pripravljen je tudi na koncesije; pristati na koncesije; koncesija nasprotnemu stališču /
njegov načrt je koncesija nasprotnikom / pisateljeva koncesija malomeščanskemu okusu, tradiciji

2. star., s prilastkom dokument, (javna) listina, zlasti za opravljanje kake dejavnosti: dodeliti, odvzeti gostilniško
koncesijo; tiskarska koncesija

3. v kapitalistični ekonomiki dovoljenje države tuji trgovski ali industrijski družbi za opravljanje gospodarske dejavnosti
na njenem področju: dati, dobiti koncesijo; koncesija za iskanje in črpanje nafte

malo za možgančke kravžljati :wink:
di-du-di-du
Luka90
GE: JGS Škofja Loka

Odgovor Napisal/-a Luka90 »

Še otroci v vrtcu razumejo pojem Gasilska enota širšega pomena ali gasilska enota s koncesijo. eno in isto!!
Ali je res potrebno tako komplicirat glede tega izraza! bolj važno je da vemo za kaj se gre in da take enote vsakodnevno pomagajo in rešujejo!!!
Uporabniški avatar
gapi
GE: Lukovica
Kraj: Lukovica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapi »

Se oproščam ker sem v svojih prejšnjih objavah bil "težaven" zaradi uporabe pavilne terminologije. Pač včasih se zgodi da si tisti trenutek ko se odločiš da napišeš kaj podobnega kot sem jaz, razdražen zaradi kakšne druge stvari.
Napisal sem pa zato ker je bilo že večkrat na tem F pojasnjena razlika in ti pač včasih dvigne pritisk. Podobno se pri meni zgodi če kdo napiše svečane uniforma :D Jaz za GEŠP-e razumem oba termina, ljubše mi je pa GEŠP kot pa koncesionar, slednji so dimnikarji, plinaši, tisti s črnimi vozili in še kdo...

Lep pozdrav!

Gašper Mav
http://www.gasilci-lukovica.si
koncesionar

Odgovor Napisal/-a koncesionar »

Luka, nikakor ni eno in isto. Koncesija pomeni, da se nekomu nekaj dovoljuje, večinoma proti plačilu. S pogodbo se pa obvezuje. In nobeni enoti ni sodelovanje na intervencijah v prometu prepovedano, za nekatere enote ja pa obvezujoče. Razlika je ogromna. Ampak nekateri boste še naprej kvasili neumnosti in gasilsko dejavnost enačili z lepljenjem plakatov ali dimnikarsko službo. No, s slednjimi smo si podobni vsaj v tem, da se kregamo, kdo je za določen rajon pristojen in bog ne daj, da bi to opravljal še kdo razen posvečenih.
113

Odgovor Napisal/-a 113 »

koncesionar napisal/-a:Luka, nikakor ni eno in isto. Koncesija pomeni, da se nekomu nekaj dovoljuje, večinoma proti plačilu. S pogodbo se pa obvezuje. In nobeni enoti ni sodelovanje na intervencijah v prometu prepovedano, za nekatere enote ja pa obvezujoče. Razlika je ogromna. Ampak nekateri boste še naprej kvasili neumnosti in gasilsko dejavnost enačili z lepljenjem plakatov ali dimnikarsko službo. No, s slednjimi smo si podobni vsaj v tem, da se kregamo, kdo je za določen rajon pristojen in bog ne daj, da bi to opravljal še kdo razen posvečenih.

AMEN!!!
Nomen est omen

Odgovor Napisal/-a Nomen est omen »

koncesionar napisal/-a: Koncesija pomeni, da se nekomu nekaj dovoljuje, večinoma proti plačilu.
V lažje razumevanje, tako se nekateri držijo izraza predvsem zaradi tega, ker se drugače bojijo, da bi ostala le obveznost, tako kot v pogodbi je (tistih nekaj fičnikov bi pa odbrzelo). Zato jim je edino upanje, da se nazivajo koncesionarji, predvsem v kontaktih z upravo!
grgr

Odgovor Napisal/-a grgr »

Fantje kaj ko bi se nehali prerekati i slovničnih pravilih in bi nekdo odgovoril na moje vprašanje? hvala
Uporabniški avatar
Jacksy
GE: Mozirje
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a Jacksy »

Odprite zadnjo revijo Gasilec, rubrika Gasilske enote širšega pomena, pa je pri opisu društva v prvi ali drugi povedi lepo uporabljena beseda..... :)

Zdej pa res nehite "srat" in iskat dlake v jajcu, vsi vemo kaj je eno in kaj drugo. Tudi "ljudsko" ime kombinirka se je lepo primilo za vozila GVC 16/25 pa vsi vemo za kaj gre.
Uporabniški avatar
ivotrade
Kraj: Gornja Radgona

Odgovor Napisal/-a ivotrade »

Jacksy napisal/-a:Odprite zadnjo revijo Gasilec, rubrika Gasilske enote širšega pomena, pa je pri opisu društva v prvi ali drugi povedi lepo uporabljena beseda..... :)

Zdej pa res nehite "srat" in iskat dlake v jajcu, vsi vemo kaj je eno in kaj drugo. Tudi "ljudsko" ime kombinirka se je lepo primilo za vozila GVC 16/25 pa vsi vemo za kaj gre.
V navedenem prispevku je besedna zveza, ki se navezuje na koncesijo uporabljena pet krat in je preživela avtorja, lektorja, predsednika društva, urednika revije Gasilec, lektorja revije Gasilec in bralce revije Gasilec, razen nekaj pozlačenih glav in ramen na tem forumu, ki jemljejo amatersko gasilstvo preveč skozi prizmo profesionalcev.

Amaterji smo bili, amaterji smo in amaterji bomo tudi v prihodnje. Sline pa se bodo še naprej cedile tistim, ki koncesij nimajo ali do njih niso opravičeni, to pa že leti na drugo temo.

Tudi pogovorno se bom še naprej pogovarjal o kombinirki, tunelcu, cisterni, svečani uniformi, trodelcu, brentači, koncesija, ne glede na dejstvo, da pač izrazi niso slovnično pravilni. Enako kot vas večina, policiste imenuje policaji.
IGE Magna Steyr
Uporabniški avatar
mundat

ivotrade napisal/-a:
Jacksy napisal/-a:Odprite zadnjo revijo Gasilec, rubrika Gasilske enote širšega pomena, pa je pri opisu društva v prvi ali drugi povedi lepo uporabljena beseda..... :)

V navedenem prispevku je besedna zveza, ki se navezuje na koncesijo uporabljena pet krat in je preživela avtorja, lektorja, predsednika društva, urednika revije Gasilec, lektorja revije Gasilec in bralce revije Gasilec, razen nekaj pozlačenih glav in ramen na tem forumu, ki jemljejo amatersko gasilstvo preveč skozi prizmo profesionalcev.

Amaterji smo bili, amaterji smo in amaterji bomo tudi v prihodnje. Sline pa se bodo še naprej cedile tistim, ki koncesij nimajo ali do njih niso opravičeni, to pa že leti na drugo temo.

Tudi pogovorno se bom še naprej pogovarjal o kombinirki, tunelcu, cisterni, svečani uniformi, trodelcu, brentači, koncesija, ne glede na dejstvo, da pač izrazi niso slovnično pravilni. Enako kot vas večina, policiste imenuje policaji.
=D> =D> =D>
predsednik društva
Uporabniški avatar
gapi
GE: Lukovica
Kraj: Lukovica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapi »

grgr napisal/-a:Fantje kaj ko bi se nehali prerekati i slovničnih pravilih in bi nekdo odgovoril na moje vprašanje? hvala
grgr napisal/-a:Sem mislil da kdo pozna bolje opremo in izobrazenost obeh drustev?
Videl sem da ima Pgd Stara vrhnika reševalni avto neke vrste
Bom probal jaz, čeprav sem bil že skor odločen da se v tej temi ne oglašam več.
O izobraženosti ne morem govorit, lahko samo sklepam da je tu v prednosti Logatec (bom uporabljal ta naziv, čeprav vemo da gre za Dolnji Logatec).
Kar se pa tiče opreme za prometne nesreče, hidravliko imajo oboji. Ja Stara Vrhnika je že dolgo tega za te namene predelala rabljen rešilni avto. Logatec je pa hidravliko preje imel v GVV-1, sedaj pa mislim da so jo preselili v GVC, dopuščam pa tudi možnost da imajo dva kompleta??

Še enkrat pa naj poudarim, upam da bo na koncu odločitev strokovna, da se ne bo spet v odločitev mešala politika kot povsod drugje.

Lep pozdrav!

Gašper Mav
http://www.gasilci-lukovica.si
Uporabniški avatar
Aleks97

Odgovor Napisal/-a Aleks97 »

Logatec je pa hidravliko preje imel v GVV-1, sedaj pa mislim da so jo preselili v GVC, dopuščam pa tudi možnost da imajo dva kompleta??
Po slikah in opisu sledeč imajo 2 kompleta hidravličnega orodja.
Odgovori