Požar v Kosezah

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Marko je verjetno mislil, da bo kdo recimo opozoril na nepravilno parkirane avtomobile. :wink:
Uporabniški avatar
Marko Novak
moderator
moderator
Kraj: PGD Zagorje - mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Marko Novak »

Pa na kup smeti ,ki tam sredi bele Ljubljane nimajo kaj iskati. :wink:
Marko NOVAK...GSM 040 631 011
Uporabniški avatar
pgiova
Kraj: Želimlje

Odgovor Napisal/-a pgiova »

Ne vem zakaj toliko polemik o pravilnosti tega in onega. Vsaka intervencija je poglavje zase. Kot vemo se vsak vodja intervencije in gasilec odloča ne kraju samem kaj je potrebno izvesti in česa ne. Ali nismo vsi na isti strani, prostovoljci in poklicni? Avtor fotografij naj raje pove, kaj je hotel z njimi doseči.
sasolovrenc

Odgovor Napisal/-a sasolovrenc »

Še moje mnenje:
*Se popolnoma strinjam z t_time. Če bi snemalec skušal pogasiti požar, bi mu ga verjetno uspelo. (več slik- http://www.gasilci.org/modules/news/art ... oryid=3197)
Ker ga ni, so pač to opravili gasilci iz Lj.

*glede modrih luči pa pomoje sploh ni vprašanje, da jih niso uporabili. Kot sta že rekla tomaz in Franci, so to bliskavke in je snemalec verjetno slikal v tistem trenutku ko so že utripnile.

*zakaj nista imela oba IDA pa zagotovo ve vodja intervencije. In če je ta predvideval da ga pač oba ne potrebujeta. Ga pač nista uporabila.

Fantom iz GB Ljubljana pa čestitke za uspešno opravljeno intervencijo!

Lp
Uporabniški avatar
Gregc
Kraj: Ljubljana-Brdo

Odgovor Napisal/-a Gregc »

Ja kakšna tema nastane iz enega ubogega kupčka smeti. Tisti, ki gleda sem pa tja spin ve, da je v Ljubljani vsak dan takih požarov (Rakova Jelša). Kar se tiče modrih luči, so bili definitivno prižgane, tukaj ni dvomov. Zakaj IDA oz. zakaj ne, vsi vemo da gre za naše zdravje in da bi bilo smiselno vedno jih uporabiti. Čeprav mislm da tukaj ni nikakršne potrebe po njih. Kar se tiče pene, za tale majhen požarček, če jo pri avtomobilih ne uporabljamo in ga raje zalijemo z VT se tudi tukaj ne splača. Drugače pa imajo ljubljanski poklicni toliko izkušen, da že vedo kaj JA IN kaj NE.
Vedno pa me zmoti, da takoj začnete kritizirati čeprav ne veste kako in kaj je bilo.
Kar se pa tiče posnetka slik, ne razumem kako bo neki mimoidoči, ki zagleda požar kot je ta brez česar koli gasil. Vse kar je lahko naredil je, da je poklical 112 ter seveda ostal na kraju do prihoda brigade kot prijavitelj.

lp
Gasilci smo edina živa bitja,ki ne bežimo od ognja pač pa gremo vanj in se spopademo z njim.
Uporabniški avatar
MICKA
Kraj: Slovenski Javornik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MICKA »

No kar se tiče luči sem napisal namenoma (vem da jih v GBL uporabljajo).
Namesto da bi se o zadevah pogovarjali strokovno, nekateri takoj navalijo in pričnejo z raztrgovanjem enote.
Vse skupaj je provokacija že od začetka, moja opazka še pika n I in imamo dve strani prispevkov. Tudi pri vsem tem bo nekaj potrebno storiti.

Kolegom v GBL se opravičujem če so narobe razumeli.
Polovično znanje je nevarnejše od neznanja (bolivijski)

V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
MarkoŠ
Kraj: Boh. Bistrica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MarkoŠ »

Zakaj sem dal to gor to temo:

Nisem hotel nič pravocirat.
Hotel sem pokazat pravilno gašenje takšnega požara.

1. Pravilno je , da je izvozila GBL z dvemi vozili.
Ker nikoli ne veš kaj te v resnici čaka:
- lažna prijava.
- manjši požar.
- večji požar, ki ga eno vozilo ne more pogasit.

2. Če se gasilec počuti ogroženega (zdravje- zaščita dihal), potem si lahko nadane IDA, kar je nasliki razvidno.
Pravilen je tak postopek.

3. Kako je zadeva v resnici bila lahko pove samo GBL, paparaco, ki je slike poslal novinarjem in razne priče dogodka (če so bile).

Otročje, pa je, da se spotaknete v to ali so imeli prižgane modre luči in zakaj niso imeli vsi gasilci IDA.
Zgleda, da res eni prav uživajo, ko najdejo kakšno napako.
igor pečan

Odgovor Napisal/-a igor pečan »

Nevem zakaj komplicerate z uporabo IDA ,jaz še nisem videl ćloveka da bi se zastrupil zaradi par dilc ki so gorele na na enem kupu.
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Danes očitno ni bilo nobenega moderatorja na forum, pa bom v upanju na čimprejšnjo pozabo, kar sam zaklenil to temo.

Novaka bom za ušesa, ko ga vidim :lol: , GBL pa želim še naprej uspešna posredovanja in brez zamere.
Zaklenjeno