Oskar napisal/-a: Takšnih gasilcev , ki se z špičalniki vozijo gledat situacijo na požarišču je itak vse preveč.
Tak požar pri nas pogasimo s tremi gasilci in zebro brez problemov.

Pod to izjavo se tudi jaz podpišem.Oskar napisal/-a:Nikoli in nigdar nisem vas primorcev učil gasiti gozdnih in travniških požarov , nikoli nisem imel nič proti vašim špičalnikom., nikoli nisem podvomil v vaše izkušnje. Tu smo si na jasnem.
Da se je pa po drugih delih naše države razpaslo in je moderno gašenje z špičalniki vseh požarov po vrsti pa vam je verjetno jasno. In te sem jaz mislil.
Poglej samo prvi mesec na našem koledarju pa ti bo vse jasno.

Najhuje pa je, ko nekdo ne prebere objave in modruje. Ti se kar ukvarjaj s travo, 10 m gor ali dol, pa se potem včasih malo uštejete, a ne, pol pa kakšen hektar več pogori. Pa ne me naprej za jajca vlečt, da se ne bi kregali zaradi primorske trave.matej1 napisal/-a:Vseeno pa mislim, da zaradi manjšega požara v naravi ni potrebno aktivirati 3 PGD. Mislim, da bi zadostovalo eno društvo, ki bi odšlo na intervencijo. Če bi bil požar večjega obsega, bi aktivirali še dodatne sile.
In tudi če bi v tem času, ko bi prihajali še drugi gasilci, zgorelo še 4 dodatne kvadratne metre trave nebi bilo nobene škode.
lp
Janez Koncilija napisal/-a:
Upam, da imate kakašno smreko tudi na Primorskem, da veste , kako je če zagori smrekov gozd, ki običajno tudi pogori, če ogenj preide v krošnje.
Ti je tudi ne mislim soliti in si primorskega požara tudi ne želim, hotel sem te opozoriti, da ni gorela trava, tako kot ti pišeš, seveda ponovno nisi prebral in tiščiš svoje naprej.matej1 napisal/-a: Mislim, da imamo na Krasu in Primorskem največ takšnih požarov in tudi največ izkušenj z njimi, zato mi ne bo ,,Ljubljančan,, govoril o požarih v naravnem okolju.
Pa brez zamere
lp
K sreči ne, ker so bile 100 m cevi dovolj, v zevzi pa imamo tudi vozilo GVGP 1, ki je še kako koristen takrat, ko "zagusti".matej1 napisal/-a:Še nekaj
Po mojih izkušnjah so za take požare najprimernejša vozila GVGP-1 in GVGP-2, upam da vemo zakaj, GVC pa pripelje vodo čim bližje. Pri nas je zelo razgiban teren, ceste so zelo ozke, zaraščene, včasih neprevozne, včasih pa do požara ne pelje nobena cesta ali kolovoz.
Zanima me, če ste imeli kaj problemov, da ste prišli na mesto požara z vašim vozilom in GVC-jem.
lp
Mi ne podcenjujemo in tudi ne zabušavamo pri nobenem požaru, da smo si na jasnem. Če pride do večje razsežnosti požara je to posledica vremenskih razmer(suša, veter) ali težko dostopnega terena in nikakor ne našega neprofesionalnega odnosa, saj si vendar vsi želimo da bi požar čimprej in na čim manjši površini pogasili!Janez Koncilija napisal/-a:matej1 napisal/-a: Ti se kar ukvarjaj s travo, 10 m gor ali dol, pa se potem včasih malo uštejete, a ne, pol pa kakšen hektar več pogori. Pa ne me naprej za jajca vlečt, da se ne bi kregali zaradi primorske trave.
)
Malo prebiram objave pa še vedno nevem od kod toliko pompaGlede na trenutno požarno ogroženost... tri društva aktivirat ...?