Požar na deponiji gum v bližini Lovrenca na Dr. polju
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
-
opazovalec1
Odg: Požar na deponiji gum v bližini Lovrenca na Dr. polju
Zelo zanimivo je, da v teh časih v okviru požarne straže deponijo stražijo člani civilne iniciative s sklopu gasilskih enot. Sama dnevna cena pa se menda giblje okoli 1200€/dan.
- Milan Dubravac
- Gasilci.org

- Kraj: smokuč
No danes je bil v Markovcih še enkrat predstavljen potek intervencije požara.
Predstavitev je bila korektna, do analize manjka še nekaj predlogov za izboljšave.
Požar je predstavil g.Leskovar.
Vprašanj regijskih poveljnikov ni bilo, ker so bili po moje preveč pod vtisom prejšnje točke kjer so nas nekateri na dolgo učili kaj je primarna naloga Gasilske zveze Slovenije in gasilstva nasploh.
Predstavitev je bila korektna, do analize manjka še nekaj predlogov za izboljšave.
Požar je predstavil g.Leskovar.
Vprašanj regijskih poveljnikov ni bilo, ker so bili po moje preveč pod vtisom prejšnje točke kjer so nas nekateri na dolgo učili kaj je primarna naloga Gasilske zveze Slovenije in gasilstva nasploh.
Ni ne bližnjice ne široke ceste do znanja (evklid)
Požar na deponiji gum v bližini Lovrenca na Dr. polju
Zgleda, da nekateri še vedno niso zaključili z debatiranjem okoli gašenja.
Albin Brencl (lastnik Albin Promotion) pravi:
http://www.siol.net/Slovenija/Znanost_i ... a_nic.aspx
Albin Brencl (lastnik Albin Promotion) pravi:
vir SiOL:Pojasnil je tudi, da izvedenska mnenja strokovnjakov dokazujejo, da je bilo pri gašenju lanskega požara, pri katerem je nastalo za 126.000 evrov škode, nekaj hudo narobe, saj bi moral biti požar pogašen v štirih in ne v 24 urah.
http://www.siol.net/Slovenija/Znanost_i ... a_nic.aspx
Pozdravljeni !
Tomaser najprej bi te vprašal ,če si bil na požaru ? Če si bil potem veš kakšen obseg je gorel !
Mi smo bili na požaru od 1.00 ure skozi in vem kako je gorelo in kakšna vročina je bila v prvi liniji za gašenje. Res pa je ,ko vodiš požar je vse v redu po požaru pa so vsi heroji in pametni .
Lep pozdrav !
Tomaser najprej bi te vprašal ,če si bil na požaru ? Če si bil potem veš kakšen obseg je gorel !
Mi smo bili na požaru od 1.00 ure skozi in vem kako je gorelo in kakšna vročina je bila v prvi liniji za gašenje. Res pa je ,ko vodiš požar je vse v redu po požaru pa so vsi heroji in pametni .
Lep pozdrav !
@Pesek:
Zakaj mi polagaš besede na usta?
Preberi kaj sem jaz napisal in kaj so drugi rekli
Zakaj mi polagaš besede na usta?
Preberi kaj sem jaz napisal in kaj so drugi rekli
Pozdravljeni!
In kje je resnica?
Lep dan še naprej!
Martin
In kje je resnica?
Lep dan še naprej!
Martin
Albin Brencl trdi, da ima izvedenska mnenja. Naj jih pokaže!
Kdo je izdelal mnenja? Gasilec? Strokovnjak na področju okolja ali varstva pred požarom?
Razne analize , ki jih izdelujejo "generali po bitki", so po mojem zelo nepoštene do vodij intervencij.
"Izvedenec" ima čas, da vsako sekundo akcije in odločanja VI v svoji pisarni premišljuje nekaj minut ali pa celo ur.
VI so pri odločanju vedno soočajo s pomanjkljivimi in včasih tudi netočnimi informacijami. Izvedensko mnenje upošteva tudi to?
Na vsak tak napad na našo strokovnost je treba odgovoriti.
Pošteno odgovoriti.
Le na ta način se bo ugled gasilcev izboljšal.
Če bomo pustili, da take obtožbe obvisijo v zraku brez odgovora, zgleda kot da se strinjamo ali pa da nam za naš ugled kar dol visi.
Kdo je izdelal mnenja? Gasilec? Strokovnjak na področju okolja ali varstva pred požarom?
Razne analize , ki jih izdelujejo "generali po bitki", so po mojem zelo nepoštene do vodij intervencij.
"Izvedenec" ima čas, da vsako sekundo akcije in odločanja VI v svoji pisarni premišljuje nekaj minut ali pa celo ur.
VI so pri odločanju vedno soočajo s pomanjkljivimi in včasih tudi netočnimi informacijami. Izvedensko mnenje upošteva tudi to?
Na vsak tak napad na našo strokovnost je treba odgovoriti.
Pošteno odgovoriti.
Le na ta način se bo ugled gasilcev izboljšal.
Če bomo pustili, da take obtožbe obvisijo v zraku brez odgovora, zgleda kot da se strinjamo ali pa da nam za naš ugled kar dol visi.
moje mnenje:
če bi se to zgodilo meni (kot vodji intervencije, v tem primeru kot enemu izmed njih) bi takoj vložil zasebno tožbo zaradi blatenja dobrega imena, prav tako bi od naše krovne organizacije (saj zato jo pa imamo če ne za kaj drugega) zahteval da me brani.
Predlagam, da GZ v kateri je bil požar vloži tožbo proti ljudem, ki izjavljajo takšne domneve.
Tega nam manjka v Sloveniji, vsak "klošar" gostilniški pametnjakovič bo govoril kako naj se gasi oz bi se moralo, pa verjetno ne zna pogasiti prižgane vžigalice.j
GZS bi moralo biti v interesu, da brani gasilerijo, no ja to je samo v teoriji, v praksi je pa verjetno to študijo naredil kdo .....
Bomo videli če bo GZS kaj spesnila v zvezi s tem (vsaj kakšno izjavo za javnost). Drugače pa prav nam je kaj smo pa izvolili to ekipo (se mi zdi da ravno z pomočjo štajerskega konca ??? ali se motim)
--
LP
če bi se to zgodilo meni (kot vodji intervencije, v tem primeru kot enemu izmed njih) bi takoj vložil zasebno tožbo zaradi blatenja dobrega imena, prav tako bi od naše krovne organizacije (saj zato jo pa imamo če ne za kaj drugega) zahteval da me brani.
Predlagam, da GZ v kateri je bil požar vloži tožbo proti ljudem, ki izjavljajo takšne domneve.
Tega nam manjka v Sloveniji, vsak "klošar" gostilniški pametnjakovič bo govoril kako naj se gasi oz bi se moralo, pa verjetno ne zna pogasiti prižgane vžigalice.j
GZS bi moralo biti v interesu, da brani gasilerijo, no ja to je samo v teoriji, v praksi je pa verjetno to študijo naredil kdo .....
Bomo videli če bo GZS kaj spesnila v zvezi s tem (vsaj kakšno izjavo za javnost). Drugače pa prav nam je kaj smo pa izvolili to ekipo (se mi zdi da ravno z pomočjo štajerskega konca ??? ali se motim)
--
LP
V biltenu URSZR lahko za včeraj preberemo sledeče:

Res nima veze (ali pač???) z Lovrencem na Dravskem polju, pa vendar. Človek se vpraša, ali ena ekološka bomba in velik požar ni dovolj, da bi inšpekcijske službe ustrezno preverile vse tovrstne "kupe starih gum"???Ob 23.17 je v nekdanji tovarni dušika v Rušah v enem izmed industrijskih obratov velikosti 70x40 metrov lesene konstrukcije in kovinskega ostrešja zagorelo. Zagorele so odpadne in mlete avtomobilske pnevmatike, ki so bile skladiščene v tem prostoru, ki ima betonirano dno in meri v globino 5-6 metrov. Šlo je za večjo količino shranjenih, odpadnih in mletih pnevmatik. Požar je uspelo pogasiti 125 prostovoljnih gasilcev PGD Ruše, PGD Smolnik, PGD Bistrica ob Dravi, PGD Selnica ob Dravi, PGD Slemen , PGD Lovrenc na Pohorju, PGD Studenci in PGD Pekre. Na kraju dogodka se vrši gasilska straža.
LP iz Celja
Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Pri nas NE

"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
-
guma
V zadnjem času so kar pogosti požari gum. Podobno se je včeraj zgodilo v Kamniku, ko je požar zajel skladišče gum pri Pneumatic centru Sitar. Nekaj video-gradiva se nahaja na spletni strani http://www.kotv.si/kamnik/info/prispeve ... -centru/84
Zanimajo me vaši komentarji glede gašenja gum v zaprtem prostoru!
Lp
Zanimajo me vaši komentarji glede gašenja gum v zaprtem prostoru!
Lp