Moderatorji: Oskar, BAČO, Gregor K.
Oskar je napisal:Prav toliko, če še ne več pa so potrebni novega znanja starejši gasilci.
Oskar je napisal:Prav toliko, če še ne več pa so potrebni novega znanja starejši gasilci.
Dave D je napisal:Dokaj neučinkovito gašenje avtomobila s peno iz "špičalnika": http://www.youtube.com/watch?feature=en ... DkMT-tjUUM
Najbrž je bilo res nekaj narobe (kot sta ugotovili zahtevni opazovalki), ker če je to maksimalni učinek penila na špičalniku, potem je bolje, da se gorečega avta lotiš z vodo.
To je dober primer, da je potrebno imeti GVC16/25. Kaj ti pomaga voda če sta pumpa in ročnik evidentno neprimerna....
TI GVV-1 in GV-1 z kerherji so totalno neuporabna zadeva.
nimajo vsi denarja za taka vozila.razlika med GVC IN GVV1,2 je pa samo v količini vode.
V kolikor boste vodo peljali skozi T-kos na MB in naprej v dvodelni napad, bo samo v 2 kosa B-cev, 2 kosa C-cev, armaturah in MB več kot 200 l vode. Jaz bi to izvajal z 4 kosi C-cev (zmanjšana 42 mm) in zasunom, kjer je cca 90 l vode in se lahko potem zaneseš še na cca 350 l vode za notranji napad. Ko je sila in se rešuje ljudi, hladijo plini in gasi začetne požare bo šlo!!??
rok č je napisal:Slika pove več kot 1000 besed!
P.s ime društva sem zbrisal zaradi "varnostnih" razlogov, ostali gasilci so gasilci moje enote!
Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 8 gostov