Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Požar kmetije, zgorelo 10 glav živine

Moderatorji: Oskar, BAČO, Gregor K.

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.

Odg: Požar kmetije, zgorelo 10 glav živine

Objava firefly » 24. junij 2013, 12:15

Oskar je napisal:Kako pa je to mogoče, Župan naj bi bil gasilec, požar pa si je prišel ogledat šele dopoldan ?


Nekateri plačajo članarino (pa še to je potrebno jih prosit) in ne pridejo niti na kranjsko na občni zbor pa se imajo za gasilce ;)
firefly
 
Objave: 76
Registriran: 26. maj 2011, 14:35

Odg: Požar kmetije, zgorelo 10 glav živine

Objava gasilec36 » 24. junij 2013, 12:59

Tako je kot si napisal gasilko112 Pgd Kozje je III.kat. ostala društva pa so I.kat. Vsa društva v občini imajo gvc pa čeprav so društva nižje kategorije. Ne znam si predstavljati kako bi zagotavljal požarno varnost v občini če nebi imel po društvih gvc(je)
samo v tem primeru nebi bilo mogoče obvarovati hišo in pa hlev, tudi če bi izvozili še z gvc 16-25 bi bilo nemogoče, najbližji hidrant je bil odaljen okoli 4km. Vsako leto zapored se izkaže dober nakup gvc za preostala društva,saj teren, ki ga pokrivamo marsikje nima javnega vodovoda predvsem hribovita območja, in s tem posledično hidrantnega omrežja, in je edini vodni vir
v gvc ju, ki ga pripeljaš s seboj, gre pa predvsem za kmetije, ki pa vemo da so objekti eden zraven drugega in, pa grajeni iz lesa predvsem hlevi in pa kozolci. V hlevu ki smo ga obvarovali je bilo okoli 70"glav" živine.

Kdaj točno je pa bil reco obveščen pa nimam podatka mogoče so mediji narobe razumeli in,pa objavili v časopisu.
gasilec36
 
Objave: 50
Registriran: 2. december 2012, 10:41
GE: Kozje

Odg: Požar kmetije, zgorelo 10 glav živine

Objava ljubljančan » 24. junij 2013, 15:30

Najprej naj izrečem pohvalo sodelujočim gasilcem, da so rešili kar se je pač dalo, in pohvala lokalnim gasilskim in občinskim vodstvom, da so enote opremili po pameti in ne samo po minimumu kategorizacije.

Sedaj pa bi rad opozoril na širši problem, pravilnega sprejemanja klica oziroma natančnega določanja lokacije. V dobrem tednu sta se zgodila dva podobna primera, napačno razumljena lokacija. Prvi primer je prodajalna rabljenih vozil, kjer je zgorelo kar osem (po spominu) vozil, ker so gasilci prispeli z veliko zamudo. Poslani so bili namreč na ulico z istim imenom, vendar v drugi kraj na širšem domžalskem območju. Tokratni primer je nastal zaradi napačnega razumevanja po telefonu oziroma zamenjave K-lake , T-lake. Menim da bi v takih primerih operater moral natančneje izprašati javljajočega, za katero vas gre. Tudi sam se ukvarjam z intervencijami (ne gasilskimi) in sem na domžalskem območju že dvakrat prišel na pravi naslov a napačni kraj. Imena ulic na istem območju se namreč ponavljajo.

Opozoril bi še na problem iskanja prave hiše v posamezni ulici, seveda v primeru manjših intervencij, ne kadar je cela hiša v ognju. Marsikje imajo hiše nameščeno hišno številko zadaj, da se ne vidi z ulice (ker mora biti po nekih predpisih nameščena "pri vhodu") ! Prav tako je neskončna birokratska neumnost, da je črkovni dodatek k hišni številki napisan s štirikrat manjšo velikostjo. Črkovni dodatek je namreč enakovredno pomemben sami hišni številki, ponekod je osnovni številki dodana celo črka t in je potem (v naglici) zelo težko najti pravo hišo.
ljubljančan
 
Objave: 124
Registriran: 5. december 2011, 22:27
GE: občan

Odg: Požar kmetije, zgorelo 10 glav živine

Objava občan » 24. junij 2013, 17:12

V primeru da na lokaciji požara primanjkuje vode za gašenje, nimamo pa Rosenbauerice na kraju, uporabili potopne črpalke za poplave in z njimi napajali GVCje iz vodnjaka?

Občutek imam da so prebivalci (predvsem na deželi) zelo slabo seznanjeni s klicem v sili 112, kar pa zelo povečuje čas prihoda gasilcev in posledično zmanjšuje uspešnost gašenja. In potem gasilci vse prevečkrat slišimo namesto "Hvala da set prišli in nam pomagali!", osoren odgovor "Itak nima smisla da gasite, ker ste prepozno prišli! Tudi računa za gašenje ne bom plačal" :cry: :cry: :cry: :evil:

Žal tako pač je...
občan
 

Nazaj

Nazaj na Gašenje

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 3 gostov