Stran 1 od 5

Požar SUROVINA Maribor!

ObjavaObjavljeno: 21. julij 2013, 15:32
stjepko
Kolegi iz okolice Maribora iz 11. PGD in JZZPR Maribor se borijo z večjim požarom SUROVINE Maribor.

Ob 13.10 je zagorelo v objektu podjetja Surovina ob Špelini ulici v Mariboru. V objektu je bil v balah in razsutem stanju deponiran odpadni PVC material in kovine. Na strehi objekta so bile nameščene fotovoltaične celice. Požar gasijo prostovoljni gasilci iz 14 društev in poklicni gasilci iz Maribora. (vir:SPIN)


Odg: Požar SUROVINA Maribor!

ObjavaObjavljeno: 21. julij 2013, 15:34
nejc jerebic

Odg: Požar SUROVINA Maribor!

ObjavaObjavljeno: 21. julij 2013, 15:59
zagii
Vsem ekipam varno in brez nezgod! [-o<

Odg: Požar SUROVINA Maribor!

ObjavaObjavljeno: 21. julij 2013, 17:03
Radovljica27
Gledam http://www.skylinewebcams.com/sl/webcam/slovenija/stajerska/maribor/titov-most-drava.html in na srečo dim ni več črn čez cel ekran ampak postaja siv.
Je pa na objektu velika sončna elektrarna 325 kW se je spet ponovila zagodba iz Domžal?

Pogled iz satelita
Slika

iz letala
Slika

iz tal
Slika
Slika

(RTV SLO)

Požar, ki je okoli 13.00 izbruhnil v podjetju Surovina na Teznem, je omejen, zato nevarnosti za sosednje objekte ni več. Trem gasilcem pa so morali zaradi vročinskega udara nuditi zdravniško pomoč.

Vodja gasilcev na terenu je povedal, da so gasilci zdaj začeli vstopati neposredno v objekt, predvidevajo pa, da jim bo požar uspelo popolnoma pogasiti do poznih popoldanskih ur, je poročal Radio Slovenija.

S kraja dogodka se je za radijske Dogodke in odmeve oglasila kolegica Katarina Klep Černejšek, ki je povedala, da se je z ognjenimi zublji borilo na desetine gasilcev s celotne podravske regije (14 društev in mariborski poklicni gasilci).

V objektu so bili v balah in razsutem stanju deponirani odpadni PVC-material in kovine. Na strehi objekta so bile nameščene fotovoltaične celice, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Skrb je vzbujala tudi bližina skladišča mariborske Snage, kjer so spravljeni tudi nekateri nevarni odpadki, je poročala radijska kolegica Katarina. Dodala je, da je okoli 15. ure odjeknila tudi eksplozija plinskega ventila, dva pa so gasilci pravočasno pogasili.

Podjetje Surovina se sicer ukvarja s pridobivanjem sekundarnih surovin iz ostankov odpadkov.

Poziv policije
Na kraju dogodka, kamor so takoj prispeli gasilci in policisti, je bilo slišati detonacije, zato policija prosi ljudi, naj se ne približujejo kraju požara in naj sprostijo vse intervencijske poti ter tako omogočijo dostop intervencijskim službam.

Še posebej pa policija prosi ljudi, ki so se zbrali na Špelini ulici, da sprostijo intervencijsko pot, saj množica ovira prihod intervencijskim službam.

Ljudem, ki stanujejo v okolici požara, pa svetujejo, da zaprejo okna.

Na mariborski policijski upravi dodajajo, da se na policijo obračajo ljudje, ki imajo zaradi požara poškodovana vozila in povzročeno škodo, ter zahtevajo ogled policije.

"Ta trenutek policija ne more do vseh oškodovancev, saj so vse sile usmerjene v zaščito in reševanje. Vsem, ki so imeli kakršno koli škodo, svetujemo, naj se umirijo in počakajo, da požar pogasijo, ter šele takrat naj ljudje pokličejo na 113. Policisti na interventni številki 113 so zaradi koordinacije reševanja trenutno zelo obremenjeni in ne morejo sprejeti vseh klicev. Bo pa policija zagotovo prišla do vseh, ki so oškodovani, in opravila ogled," so zagotovili.

Uporabniki na družbenih omrežjih sporočajo, da se oblak dima vidi vse do Prekmurja. Vzrok požara še ni znan, o poškodovanih pa ne poročajo. Več sledi ...

Odg: Požar SUROVINA Maribor!

ObjavaObjavljeno: 21. julij 2013, 23:15
zagii

Re: Požar SUROVINA Maribor!

ObjavaObjavljeno: 21. julij 2013, 23:43
Gorilla
Katera društva sodelujejo? S katerimi vozili gasijo? Koliko IDA je?

Re: Požar SUROVINA Maribor!

ObjavaObjavljeno: 22. julij 2013, 0:21
g112l
po zadnjih informacijah je spet use zagorelo...

Odg: Požar SUROVINA Maribor!

ObjavaObjavljeno: 22. julij 2013, 4:38
mali_tona
kratek report gasi se z GVC, AC, poklicni z platformo tudi lestev je bila, nekaj se je probavalo gasit z peno drugače pa voda. IDA je samo je blo težko zadostit potrebam porabe saj kompresor ni folgo filat jeklenk
zaj točno vsa društva nevem je pa aktivna ali pa je bila cela občina maribor in širše
ko smo mi (Malečnik) odšli s kraja je nekaj še gorelo tako da še ni konec pa lahko noč

Odg: Požar SUROVINA Maribor!

ObjavaObjavljeno: 22. julij 2013, 14:55
Đuro
Na požaru je sodelovalo ali še sodelujejo, mislim da komplet vsa gasilska društva v GZ Maribor, aktivirana je tudi GZ Ruše in GZ Starše. Na kraju so bile ali so še vse izmene mariborskih poklicnih gasilcev. Na pomoč so prišli tudi kolegi iz poklicne industrijske enote Gorenje Velenje (moštvo), saj je Surovina v lasti Gorenja. Količina porabljene vode je enormna, mislim da je v številu ne bo mogoče točno določiti, enako je z porabljenimi jeklenkami IDA (razen če zavod vodi evidenco polnjenja). Intervencija je pa še vedno v teku...

Odg: Požar SUROVINA Maribor!

ObjavaObjavljeno: 22. julij 2013, 16:33
Fotomedia

Odg: Požar SUROVINA Maribor!

ObjavaObjavljeno: 22. julij 2013, 19:51
Sandi
Danes komentar pozara tudi v odmevih na SLO1 z gostom!
Gost bo Milan Dubravac .

Odg: Požar SUROVINA Maribor!

ObjavaObjavljeno: 22. julij 2013, 21:03
nejč
Tako danes si oglejmo komentar požara Surovina na SLO 1 Odmevi....

Re: Požar SUROVINA Maribor!

ObjavaObjavljeno: 22. julij 2013, 23:42
pes

Odg: Požar SUROVINA Maribor!

ObjavaObjavljeno: 23. julij 2013, 21:44
mundat
mene pa nekaj druga zanima...kak je bila situacija z oskrbo gasilcev? Pri tako težki intervenciji in predvsem dolgotrajni je treba poskrbeti vsaj za kako hladno vodo za gasilce in kaj za prigriznit...upam, da je bilo to dobro poskrbljeno!

Odg: Požar SUROVINA Maribor!

ObjavaObjavljeno: 23. julij 2013, 22:34
mali_tona
Pitno vodo so zagotovili skoraj takoj tudi za malico je bilo kasneje kr dobro poskrbljeno vsaj na tej strani špeline ulice za drugo stran pa naj povejo tisti kateri so bili tam.