Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Iskanje požara vozila

Moderatorji: Oskar, BAČO, Gregor K.

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.

Iskanje požara vozila

Objava M.H. » 30. avgust 2013, 15:09

Danes sem na SPIN-u videl tole intervencijo:

Požari na prometnih sredstvih - požari na sredstvih cestnega prometa
Ob 2.38 je v Srednji vasi pri Kamniku v občini Kamnik zagorelo osebno vozilo. Voznica vozila ni vedela v katerem kraju se nahaja. Gasilci PGD Sela in Šmartno so pregledali širši teren od ceste za Rožično do Šmartnega v Tuhinju in Hruševke. Vozilo so našli ob 3.50 uri na cesti Šmartno-Hruševka. Gasilci so pogasili ostanke avtomobila in gorečo travo okoli avtomobila. Na kraju dogodka je bila prisotna tudi policija. Vozilo je popolnoma uničeno.

Pri vsej sodobni tehnologiji potrebujemo 1.12 ure, da se najde požar? Sicer konkretno krajev ne poznam, vendar sem malo gledal google earth in niso to ravno kraji Bogu za hrbtom, res je relief kar razgiban, vendar vidim veliko hiš.

Temo odpiram z namenom, kaj storiti v takem primeru?
M.H.
 
Objave: 16
Registriran: 25. november 2009, 22:21
GE: PGD

Odg: Iskanje požara vozila

Objava Gost Gasilec » 30. avgust 2013, 16:58

Če še sama voznica ni vedela kje se nahaja, kako bi potem vedeli gasilci? Edina možnost najdbe lokacije bi bila preko GSM telefona, ko je gospa klicala na 112.
Gost Gasilec
 

Odg: Iskanje požara vozila

Objava Andraž » 30. avgust 2013, 22:08

Kolikor je meni poznan informacijski sistem, ki ga uporabljajo naši ReCO-ji, pri stacionarnih številkah lahko natančno določijo lokacijo iz katere kliče občan. Nasprotno pri GSM omrežju lahko locirajo klicatelja le na območje bazne postaje, kar je malce bolj nedoločeno. Tako da je zmeda v primeru, ko se klicatelju ne sanja kje je kar razumljiva. Mogoče bi Gregor ali Tilen lahko bolje razložila, glede na to da se dnevno srečujeta s podobnimi situacijami. Sicer pa ne poznam terena, da bi lahko ocenil ali je 1 ura veliko ali malo za lociranje požara glede na razpoložljive informacije.

LP Andraž
Uporabnikova podoba
Andraž
 
Objave: 183
Registriran: 31. julij 2003, 22:00
Lokacija: Kobarid

Odg: Iskanje požara vozila

Objava Mitja79 » 30. avgust 2013, 23:13

Pri pisanju biltena je prišlo do napačne ure pričetka požara. Požar je bil javljen ob 3.21, od izvoza do najdbe lokacije pa je minilo dobrih 20 minut.

LP!
Mitja
Mitja79
 
Objave: 7
Registriran: 7. oktober 2009, 22:51


Nazaj na Gašenje

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 5 gostov