Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Požar tovornjaka - Goli vrh

Moderatorji: Oskar, BAČO, Gregor K.

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.

Požar tovornjaka - Goli vrh

Objava darko » 21. oktober 2013, 14:40

RAVNOKAR SE JE ZAKLJUČILA INTERVENCIJA GAŠENJA TOVORNJAKA.
Ob 9:23 je prišlo do požara na kabini tovornjaka DAF. Na kraj dogodka s oodšli gasilci iz Sežane,Senožeč,Postojne in Razdrtega. Požar je popolnoma uničil kabino in prednji del priklopnika-furgona. Gašenje je bilo zelo zahtevno saj je bilo potrebno izdelati ustopno odprtino na prednjem delu priklopnika. Uporabljena je bila hidravlika, motorni rezalec in armature za gašenje in ODT.

Lp. Darko M.
Priloge
IMG_1718.jpg
darko
 
Objave: 2932
Registriran: 18. november 2003, 14:06

Odg: POŽAR TOVORNJAKA GOLI VRH

Objava darko » 21. oktober 2013, 14:49

Tovor je bil sestavljen iz tekstila, usnja, pvc, rezernih delov in druge drobnarije.
Na pomoč za raztovarjanje je priskočil viličar podjetja Profiles iz Razdrtega. Požar je bil namreč oddaljen cca 3 km od Razdrtega proti Senožečam.
Priloge
IMG_1734.jpg
IMG_1725.jpg
IMG_1720.jpg
darko
 
Objave: 2932
Registriran: 18. november 2003, 14:06

Odg: POŽAR TOVORNJAKA GOLI VRH

Objava darko » 21. oktober 2013, 20:23

POROČILO SPIN 21.10.2013:
Požari na prometnih sredstvih - požari na sredstvih cestnega prometa
Ob 9.25 je na avtocesti med Senožečami in Razdrtim v občini Divača zagorelo tovorno vozilo. Aktivirani so bili gasilci ZGRS Sežana, PGD Postojna, Senožeče in Razdrto, ki so požar pogasili, izvajali požarno in prometno zavarovanje ter raztovorili vozilo. V požaru je zgorela kabina tovornega vozila, del priklopnika in tovora.
...........
Seveda pa v poročilu ni podrobnosti o izredno dobrem sodelovanju vseh štirih gasilskih enot, policije, DARSa, avtovleke Kopitar in predstavnikov podjetja Profiles. Tuja šoferja sta se samo čudila poteku intervencije.
Nihče se namreč ni spraševal ali ugibal o občinskih mejah ali mejah posredovanja gasilskih enot, vrstnem redu dela v tovornem prostoru, lastništvu opreme in drugih podrobnostih. Zato pohvala vsem sodelujočim v intevenciji.

Prizorišče požara in delo gasilcev sta si z zanimanjem ogledala tudi poveljnik GZS Franci Petek in strokovni sodelavec Marko Marčelja.

Darko
darko
 
Objave: 2932
Registriran: 18. november 2003, 14:06

Odg: POŽAR TOVORNJAKA GOLI VRH

Objava gost gasilec » 21. oktober 2013, 21:39

Čestitke za uspešno opravljeno intervencijo. Zadnje čase imaste na ''postonjskem'' območju avtoceste pa že kar pogoste interbencije z požari na tovornjakih. Kako se pa lotite gašenja tovornjakov kjer gori večja količina, kot pa pri osebnih avtomobilih, ali gasite najprej z vodo ali že od začetka začnete gasiti kar z srednjo/težko peno? Pa glede na to, da je sredi avtoceste, kar problem ker je vode, samo toliko, kot jo s seboj pripeljete.
gost gasilec
 


Nazaj na Gašenje

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron