Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Oprema gasilca-šoferja

Moderatorji: Oskar, BAČO, Gregor K.

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.

Oprema gasilca-šoferja

Objava Pomorc1 » 20. marec 2020, 0:04

Pozdravljeni,

Večkrat sem že zasledil, da ni priporočljivo da bi gasilci-šoferji (strojniki) imeli med vožnjo na sebi polno zaščitno opremo. Med drugim sem o temu bral tudi tukaj:
https://www.dnevnik.si/1042773156

Kakšna pa so kaj vaša mnenja in izkušnje o temu?

Lp
Pomorc1
 
Objave: 18
Registriran: 8. december 2019, 21:47
GE: PGD Prekopa ČS

Odg: Oprema gasilca-šoferja

Objava gubina » 20. marec 2020, 10:16

Vse lepo in prav...vendar je težko iti vštric PGD in poklicni kolegi...
Sam peljem vozilo v gasilki obleki a brez čelade na glavi, čelada je zelo moteča pri vožnji, ima pa posadka v vozilu čelado obvezno na glavi.
Glede obutve smo si različni..mene načeloma kaj dosti ne moti razlika, imam kar veliko ur vožnje v zaščitnih gasilskih škornjih, je pa res, da tisti ki bolj poredko peljejo katero od gasilskih vozil lahko imajo težave, ker so ti škornji le dosti bolj robustni od običajne obutve.
V PGD načeloma smo skrbniki vozil tudi prvi vozniki le teh, a vendarle nismo vedno na voljo...tako da pelje vozilo naslednji z C kategorijo, tako da vožnja v civilu je tko tko...ker se ne morejo tisti z C kategorijo gledati med seboj kdo bo peljal in kdo se bo spravil v obleko, pač se oblečemo in gremo.
di-du-di-du
Uporabnikova podoba
gubina
 
Objave: 717
Registriran: 29. oktober 2004, 12:55
Lokacija: LJ-okolica

Odg: Oprema gasilca-šoferja

Objava bolcn » 25. marec 2020, 22:56

Sam mislim, da bi že na splošno morali gasilce postaviti v dve skupini. Tisti, ki opravljajo vse in tisti, ki delajo samo podporna dela (v zeleni in rumeni coni). Sedaj bo vsak rekel, da nikol ne veš kdaj boš moral v ogenj ... resno?
Zmanjšali bi se stroški za nabavo vseh polno zaščitnih oblačil (nekatera sedaj niti ne pridejo iz gasilskega doma, kaj šele da bi ogenj videle), podporni gasilci bi bili bolj okretni (s tem mislim tudi na gasilce šoferje, strojnike, delo z motorno žago v za to narejenih hlačah, bolničarji, ...), lažje čiščenje po naravnih nesrečah, ...
Zaščitne obleke za tehnično reševanja so nekaj takega, kamor bi moral iti razvoj ...
bolcn
 
Objave: 9
Registriran: 7. marec 2020, 23:42
GE: GE

Odg: Oprema gasilca-šoferja

Objava Excel » 26. marec 2020, 21:01

Se popolnoma strinjam. Jaz osebno sem mnenja da bi za gasilska društva 1. in 2. kategorije zadostovala pametna razporeditev požarnih intervencijskih oblek ter kombinezonov za požare v naravi... V 80% se društva TEH DVEH kategorij srečujemo s požari kjer nismo posredno izpostavljeni direknemu ognju (zelo zelo malo je notranjih požarov). In osebno sem mnenja da zato zadostujejo kombinezoni za požare v naravi ipd... To bi za nas pomenilo manj stroškov, lažje vzdrževanje itd... Ker 80% intervencijskih oblek ni izkoriščenih... Se pravi pametna razporeditev teh dveh tipov oblek...
Excel
 
Objave: 10
Registriran: 27. junij 2015, 13:22


Nazaj na Gašenje

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost