Stran 1 od 1

Požar v TOMOS - Koper

ObjavaObjavljeno: 2. januar 2003, 0:19
gost
Ima kdo kaj več informacij o tem požaru v Kopru!! Nekaj so poročali po TV, zanimajo me podrobnosti. Če je kdo iz Kopra naj malo navede podatke.

ObjavaObjavljeno: 2. januar 2003, 11:28
Milan Dubravac
Ja fantje so imeli težko delo, ni kaj. Požar je hitro prešel v zunanjega in taktično se je (kolikor sem izvedel iz medijev) izvajala aktivna obramba v največji meri. Problem je bila tudi požarna voda. Upam, da bo analiza dostopna in bodo posebnosti pri gašenju na voljo tudi za nas ostale s ciljem izboljšati delo v naprej.

ObjavaObjavljeno: 2. januar 2003, 12:19
Milek
Pravijo, da se po prvem dnevu leto ravna :roll: , upam, da to ne drži :wink:.

Požar v TOMOS - Koper

ObjavaObjavljeno: 3. januar 2003, 15:08
Grega
KOPER - Požar, ki je malo pred polnočjo v noči na novega leta dan izbruhnil v skladišču koprskega Tomosa, je popolnoma uničil 6.000 m2 sladiščnih prostorov in vse v njih.

V Tomosu škode še ne morejo oceniti, po prvih jutranjih ocenah pa je bila uničena vsa zaloga polizdelkov in gotovih proizvodov podjetja. Vzrok požara še ni znan, v ponedeljek pa se bo proizvodnja v podjetju nadaljevala.

Požar je koprskim gasilcem (18 poklicnih in 75 prostovoljnih) uspelo omejiti v dobri uri in pol, pri tem pa so si zlasti - uspešno - prizadevali preprečiti širitev požara na ostale dele proizvodnje. Med akcijo ni bilo ranjenih.

Požar v TOMOS - Koper

ObjavaObjavljeno: 3. januar 2003, 21:28
Grega
Pri gašenju je sodelovalo 93 gasilcev Gasilske brigade Koper (GBK) in 13 okoliških prostovoljnih gasilskih društev. Gasilci so po slabi uri in pol požar pogasili in preprečili, da bi se razširil še na obrat Galvano in lakirnico, kjer podjetje skladišči nevarne snovi. Pri akciji je zaradi obsega požara in možnosti širše razsežnosti nesreče z logistično podporo sodeloval tudi operativni del Mestnega štaba Civilne zaščite Službe za zaščito, reševanje in civilno obrambo Mestne občine Koper ter vodstvo Tomosa.

ObjavaObjavljeno: 10. januar 2003, 10:56
metodg
Slike so na voljo na http://www.gb-koper.si.

Metod G.

ObjavaObjavljeno: 13. januar 2003, 16:49
icko
Pozdrav!
Nekaj pa me moti ob požaru v Tomosu. Nekje sem zasledil da je bilo v dvajsetih minutah na mestu dvajset gasilcev in nekaj vozil. Ko je gorela Galvana jih je bilo v dvajsetih minutah tam okrog 150!!!!!!!! in trideset vozil. Me zanima ali je prostovoljno gasilstvo na Primorskem v težavah, če je, ali gre za opremo ali članstvo. No to me malo moti sama intervencija pa vse OK!

ObjavaObjavljeno: 14. januar 2003, 23:37
Milek
Icko 8)

Požar je izbruhnil na silvestrovo :!: Mislim, da je ob takšnem dnevu razumljivo, da je čas prihoda na požarišče s strani PGD malo daljši :oops:

LP :wink:

ObjavaObjavljeno: 15. januar 2003, 1:06
Gost
Pozdravljeni.

Ne samo to, da je bilo na Silvestrovo. Vse skupaj se je dogajalo nekaj minut pred polnočjo. Prostovoljni gasilci so bili klicani tik pred 12.00 ali pa celo po 12-ih. Na obali imamo sistem alarmiranja preko GSM-ov. Predsavljajte si kako je bilo z linijami takrat. NEMOGOČE!!! Prvi prostovoljci so vseeno prišli na požarišče že par minut po 12-ih.
Mislim, da lahko delo vseh prisotnih prostovoljnih gasilcev samo pohvalimo, kljub temu, da niso bili tam v 20-tih minutah.

Glede opreme prostovoljnih gasilcev na obali se POČASI izboljšuje, toda še zdaleč ni taka, kot bi morala bit.

ObjavaObjavljeno: 15. januar 2003, 17:14
icko
Da me ne bi kdo narobe razumel, nisem grajal ali omaleževal prizadevanj primorskih kolegov, prav nasprotno vem da se vedno zelo trudijo, ampak ta podatek me je pa motil.

Upam pa da se bo stanje opreme kmalu izboljšalo!