Državno tekmovanje 2007-2008

Nasveti, vprašanja, sojenje, ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
mirank
Kraj: PgD Lokvica

Odg: Državno tekmovanje 2007-2008

Odgovor Napisal/-a mirank »

tomy1 napisal/-a:SESALNE CEVI SO POPOLNOMA NOVE
imamo potem malo sreče da tekmujemo med zadnjimi in jih boste ostali malo razgibali :D ... Upam pa da nam ne boste naredili preveč blata :^o ker je napovedan dež... #-o

se vidimo v nedeljo...
tekmovalec

Odgovor Napisal/-a tekmovalec »

A so že kšni rezultati za mladince? Če ma kdo bi lpo prosu č jih napiše pa ne sam prve tri...
zibko
Kraj: Dvor pri Polhovem Gradcu
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a zibko »

pa sej veš, da GZS ni sposobna na net dat rezultatov. Tam v sredo se bodo spomnil dati. Torej objava rezultatov ne traja dlje kot 1,5 min, preverjeno - tko da....
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Naša desetrina mladincev in mentorji so se vrnili zelo zadovoljni, pa ne zaradi visoke uvrstitve, tiste tudi nismo pričakovali, ampak zaradi lepo doživetega dne. Po njihovih besedah je bilo vse odlično organizirano.
Kolikor sem videl na hitro je pri mladincih slavila Nova Cerkev. Več pa bo napisal kdo, ki je bil prisoten. =D>
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Gasilko_112
Kraj: MB

Odgovor Napisal/-a Gasilko_112 »

Res je, dan na Ravnah je bil odliče!
Odlična organizacija ipd.
Bomo tudi naložili kakšne slike ;)
Lp. T
mitja.kemperle

Odgovor Napisal/-a mitja.kemperle »

Ja, tudi sam sem bil prisoten, organizacija res odlična, tudi vreme je lepo sodelovalo, tako da smo bili z preživetim dnem zadovoljni. Se je pa ponovno pokazalo, kakšne svinjarije se dogajajo pri sojenju. Dotična sodnica na vaji z ovirami za mladince nam je dosodila 2 nerazumljivi napaki:
1. dosojeno je bilo, da je vozelj narejen napačno, pa čeprav kolikor so mene učili na tečaju za sodnika, se sodnik ne sme na kakršen koli način dotakniti vozla. Tov. Leonida Matjaž pa je najprej brez pomisleka vzdignila ročnik, naknadno, pa se je še s kemičnim svinčnikom krepko dotikala in premikala vozel, za katerega je bilo potem ocenjena napaka.
2. druga neupravičena napaka pa nam je bila dosojena za nepravilno premagano oviro( preskok), ker naj bi ena od tekmovalk oviro premagala zunaj ''zračnega ''prostora. Ne vem kje so to videli, ampak na njihovo žalost imamo lep posnetek, ki dokazuje njihovo zmoto.

Pritožbe, kot vedno neuslišane, saj veste, da se imajo nekateri sodniki za male bogove in so nedotekljivi.

Vsem zmagovalcem čestitke za uspeh, vsem ostalim pa za dobro delo. Poškodovancem pa želim čimprejšnje okrevanje.

Mitja Kemperle
Pgd Kamnik
Uporabniški avatar
M-Coki
Kraj: Malečnik

Odgovor Napisal/-a M-Coki »

No - zdaj reči, da je bila sama organizacija odlična (se pravi najboljša možna ocena) je po mojem mnenju malo pretirano. Že kot prvo - težave so se pojavile s časovnimi razporedi tekmovalnih ekip - pri komisiji A se je še nekako izšlo, kasneje, ko smo pa čakali, da začnemo z vajo pa gotovo ne! Kar se pa tiče sodniškega odnosa - tudi jaz nisem bil (pretirano) zadovoljen z njim. Npr. ko smo bili pri komisija A, je eden izmed sodnikov kar dvema fantoma rekel, da se mu po fotografiji sodeč zdita sumljiva. Ali je to primerno/vmesno vprašanje?? [-X

Ko smo končali s pregledom, nas pospremijo do tekmovalne proge - tukaj nas ponovno napotijo narobe - na progo, kjer tekmujejo mladinke... no in potem smo kar nekaj časa čakali, da smo začeli vajo z ovirami ter štafeto.

Sodniki so tudi nam dosodili kar nekaj napak. Med drugim kar 2 vozla... ki pa si jih žal nisem smel ogledati, da bi videl, kako sta bila narejena. Tudi mojim tekmovalcev ni bilo ravno jasno, zakaj sta bila navezana narobe. #-o

Kot je že napisal Mitja - pritožbe so bile kot (skoraj) zmeraj neuslišane. Še več - tisti, ki so vložili pritožbo, so bili diskvalificirani. :?
FIREFIGHTERS we are reversing new side!
Slika
Slika Slika
mentor

Odgovor Napisal/-a mentor »

Meni se je zdela organizacija dobra. Sojenje je bilo tako kot vedno, pri enih je bilo vse ok, pri drugih (tudi pri nas) so našli neke nevidne napake. žal. :)

Edino kar pa me je zelo zmotilo je pa naslednje:

Pri malici je bila vrsta za hrano res dolga. Otroci so "potrpežljivo" čakali v vrsti, ko je prihrumela truma sodnikov in meni nič tebi nič, šla mimo vrste po hrano. To se mi zdi nedopustno. Le en sodnik je čakal v vrsti, ko pa je videl ostale kolege je tudi ta brž skočil iz vrste. Sodniki, kako to opravičujete? Dobro veste, da ste v otrokovih očeh vzor, idol, da vas spoštujejo, cenijo, pa naredite nekaj takega. To se mi zdi nedopustno.

In kako potem otrokom razložiti zakaj gredo sodniki lahko preko vrste?
če je vojna, je vojna za vse.

aja, drugače je blo pa za jest super :) tudi vreme je zdržalo, čeprav je bilo na trenutke kar hudičevo soparno. Organizatorji si zaslužijo pohvale.
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Organizacija je bila dobra, vsekakor ne odlična, pa tudi slaba ne. Tekmovanje bi lahko potekalo mnogo hitreje, a se je žal na štafeti predolgo čakalo.
Kar se tiče opreme - brez večjih pripomb: vso orodje je bilo popolnoma nove, kar pomeni da so imele vse ekipe ENAKE pogoje. Res je, da so se cevi nekoliko težje spajale, vendar pa je dobra stran tega da so se vse spajale enako težko.
Kar se tiče rezultatov: pri mladincih je zmagala enota iz Nove Cerkve, pri mladinkah pa iz Gomilskega. Torej so potrdili svoj primat in dokazali, da špekulacije okoli izbirnega tekmovanja za olimpiado niso bile na mestu.
Kar se tiče nagrad: žal so nagrade prejele le prvouvrščene ekipe. Mislim, da bi GZS lahko našla dovolj pravih sponzorjev in bi te nagrade lahko bile bogtejše, ter tudi podarjene večjemu številu ekip (vsaj prve tri).
Kar se tiče sodnikov in vozlov: sodnik se vozla res naj ne bi dotikal, ampak!!! takoj ko vozel ni identičen tistemu na sliki (torej če je vrv zavita, ali kaj podobnega) se ga sodi kot napačno. Če je torej tovarišica sodnica hotela nekoliko premakniti voze, da ugotovi njegovo pravilnost je to naredila le vam v dobro.(Jaz bi vam takoj sodil napako!) Zato se mi zdi nekorektno in nespoštljivo takšno pisanje zgornjega tovariša.
mitja.kemperle

Odgovor Napisal/-a mitja.kemperle »

v pravilih piše, da lahko sodniki vozel ocenijo samo vizuelno, ter da je vsak dotik (premikanje) nedopustno. v kolikor se sodnik dotakne vozla, potem ga ne sme oceniti kot nepravilnega. Vrjemi, nihče se nebi pritoževal, če bi ocenila vozel kot napačen po pregledu, tako se mi pa njeno ravnanje ne zdi v skladu z nivojem, na katerem sodi. Naknadno naj bi celo zanikala dotik in premikanje. Ne me narobe razumet, tudi če nebi imeli kazenskih sekund, se nam uvrstitev nebi opazno izboljšala, gre preprosto za princip, da si nekateri dovolijo vse, drugim pa najdejo napake, še preden nardijo vajo.

lep pozdrav
PAJO6

Odgovor Napisal/-a PAJO6 »

LEP POZDRAV!
MENE PA ZANMIMA KAKŠNI SO BILI, KAJ ČASI PRI MLADINKAH ALI PA ČE SO ŽE MOGOČE KJE OBJAVLJENI.
andod

Državno tekmovanje 2007-2008

Odgovor Napisal/-a andod »

No, končno smo tudi v Poljanah (GZ Škofja Loka) dočakali 5 minutno slavo po dolgoletnem čakanju na pravi rezultat iz državnih tekmovanj, saj smo bili že naveličani tako 4 kot tudi 5-ih mest z najvišjih tekmovanj. Mladinke =D> so res pokazale iz kakšnega testa so. Njihova umirjenost, zbranost in sproščenost je bila res na fenomenalnem nivoju in prav njim velja velika zahvala za osvojeno drugo mesto.
Prav škoda :oops: , da so mladinci že na nivoju GZ izpadli, kajti pravila si nekateri sodniki sami prilagajajo [-X in tomačijo [-o< prav gotovo pa bi tudi oni posegli po njvišjih mestih, a kaj hočeš tak je pač ta gasilski šport. Kljub vsemu so bili povabljeni na državno tekmovanje Hrvaške, kjer so se dobro odrezali, ampak rezultati hrvaških ekip pa so bili še za odtenek boljši kot na našem državnem tekmovanju.
Tako pač je, da smo se nekateri vrnili domov srečni drugi pa razočarani. Moramo se pa zavedati, da ne tekmujemo mentorji ampak mladina. Uspeh, ki smo ga dosegli je temeljil na tem da smo si za prvi plan zadali prijeten izlet v Ravne in druženje, za drugi plan pa po prikazanem na prejšnjih tekmovanjih dličen rezultat.
Luka19

Odgovor Napisal/-a Luka19 »

Rezultati za kolega, ki sprašuje po njih:

MLADINKE

1. Gomilsko vaja: 51,00 // štafeta: 73,80 (0 kazenskih)
2. Poljane vaja: 54,00 // štafeta: 82,92 (0 kazenskih)
3. Zbilje vaja: 56,60 // štafeta: 78,28 (10 kazenskih)
...

Najboljša vaja: 50,80, vendar +10 kazenskih (Dobrna)
Najboljša štafeta: 73,80 (Gomislko)

Upam, da sem ti kaj pomagal, če te pa zanima za konkretno kakšno ekipo pa napiši katero pa bom odpisal.

Za komentar samega tekmovanja pa zbiram še material, da bodo moji komentarji podkrepljeni z dokazi 8) .
Uporabniški avatar
OperativeC_19
Kraj: Trbovlje - Gabrland

Odgovor Napisal/-a OperativeC_19 »

Evo, tudi mi smo se včeraj vrnili nazaj v Trbovlje. Na tekmovanje smose odpravili z avtobusom (3 ekipe z mentoeji), ena ekipa pe se je odpravila s kombiji.
Kar se tiče same organizacije:
-Tako kot ste že predhodniki napisali ej bilo malo problemov glede časov nastopa. Mi smo imeli uro 9.50 pa smo bili na vrsti okoli 10.20, pri štafeti pa smo tudi precej dolgo čakali, tako da so bili mladi že precej nervozni.
- Hrana je bila odlična (nekateri pred nami so dejali, da je biu pomfri premalo pečen, pravtako tudi meso, vendar mi smo naleteli na odlične porcije). Končno so otroci dobili hrano, ki je praktično skoraj vsem ustrezala (ponavadi so navajeni kakih klobas:). Je pa res, da je bila vrsta kar dolga ja, ampak se je izplačalo:).
- Motilo me je predvsem čakanje na uradno razglasitev, ki je bila šele nekaj čez 17.uro. Vso to čakanje zna biti kar precej nestrpno, ampak smo našli popestritve, da nam ni bilo preveč dolgčas. Pa še vsi ti govori "taglavnih", ki po pravici povedano otroke ne zanima preveč, mora pa biti:)
- Vzdušje ob štadionu je bilo odlično, sploh so mi ostali v spominu navijače v rumenih majicah (se opravičujem, ker ne vem katero društvo so podpirali:) ter pevsko in plesno razpoložene mladinke.
- Čestital bi vsem dobitnikom pokalov in vsem, ki ste uspeli priti na državno prvenstvo in sodelovati. Naše društvo (PGD TRBOVLJE-MESTO) je doseglo 31. mesto in moram reči, da sem bil zadovoljen, pionirji pa tudi.
-Zmotilo me je popivanje nevemkaterih mladincev pred svojim kombijem okoli devete ure zjutraj (ME JE KAR MALO ZMRAZILO VIDIT MENTORJE PA MLADINCE S PIKSNO V ROKAH).

- če se bom še kaj spomnil, bom pa še napisal.

PS. : KAJ PRAVITE NA TO, DA ZELO VELIKO TEKMOVALNIH DESETIN ZAPUSTI PRIZORIŠČE ŽE TAKOJ PO KONČANI VAJI, ČEPRAV PIŠE, DA NAJ BI BILI PRISOTNI VSI. MENI SE ZDI TO IZREDNO NEFER, DA NEKATERI ČAKAMO POL DNEVA NA RAZGLASITEV, KER SE TO PAČ SPODOBI OZ. TAKO MORA BITI, DRUGI PA JO "PODURHAJO" ŽE PREJ.

lp, Sandi
Druži nas skupno načelo, da ne bi kaj zagorelo...
Uporabniški avatar
OperativeC_19
Kraj: Trbovlje - Gabrland

Odgovor Napisal/-a OperativeC_19 »

SEM VEDEL, DA SEM NEKAJ POZABIL:)
- Pozabil sem napisati, da želim vsem poškodovancem, ki so se poškodovali na tekmovanju čimhitrejše okrevanje, namreč, rešilec je kar nekajkrat zatulil.

LP, SANDI
Druži nas skupno načelo, da ne bi kaj zagorelo...
Odgovori