KJE JE MEJA ??

Nasveti, vprašanja, sojenje, ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Ob zadnji objavi sem se spomnil časov , ko smo sodelovali preko meje v Avstriji na različnih tekmovanjih. Kot gostje smo lahko tekmovali le za bronasto ali srebrno tekmovalno značko.

Za srebrno značko je bilo potrebno izvest žreb funkcij.

Vam povem , da je bilo na pripravah , ki so trajale kak mesec zelo zanimivo. Vsi smo morali vse znati in ugotavljali smo katera kombinacija funkcij nam bo prinesla največ uspeha.

Zgodba se je sicer končala bolj žalostno. Za žalost in užaljenost ter jezo pa nismo bili krivi mi iz mojega PGD ampak sosednje društvo.
Ko so le ti videli , da smo se prijavili za srebrno značko so to storili tudi oni. Nam se je posrečil dokaj dober rezultat. Tedaj pa smo doživeli pravi šok. Pozorni smo bili na naše sosede, ki so izvlekli ploščice z funkcijami in prejeli tekmovalne oznake. Tedaj je eden od tekmovalcev padel na tla in kričal "da ga je zagrabil krč" Ko je bila vsa pozornost sodnikov usmerjena na namišljenega bolnika so ostali izmenjali tekmovalne oznake v takšni kombinaciji ki jim je najbolje ustrezala.
Potem so tekmovali in nas seveda premagali. :twisted: :evil: :twisted: :evil: :axed:
Takrat me je bilo sram , da je na prizorišču vihrala naša državna zastava!

Skratka , tudi trodelca se da popestriti. Strinjam pa da ga jemljemo bolj kot kondicijski trening kot izobraževanje.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Štajerc
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Štajerc »

Man, haj!

Po mojem ni problem v vsebini tekmovanj, ampak že v biti... vsiljena so nam (če ne greš, ne dobiš pik in ti potem grozijo z odvzemom tistih par sto jurjev, ki jih dobiš na leto), poleg tega nimajo nič več skupnega z intervencijami... V naših logih smo v zadnjih nekaj letih samo enkrat uporabili takšen način na kraju požara (velikonočni petek 2002)... zame osebno je to izguba časa in denarja... naj kvečjemu tekmuje mladina in se na tak način seznani z opremo... vse ostalo se naučiš samo na intervencijah...
Je pa na žalost tak, da je to eden redkih načinov, kako uradno in brez problema vse gasilce spraviti skupaj na en kraj... se vidi, da so v določenih gasilskih organizacijah ljudje tako togi, da njihovi mlini meljejo celo bolj počasi kakor pa cerkveni...

lp

bp
začetnik

Odg: KJE JE MEJA ??

Odgovor Napisal/-a začetnik »

po mojem je meja nekje 27s. Za sesalnega je po mojem meja pri 13,5s, pa tudi vodarja se ustavita nekje pri 13,5s. Najhitrejšo vajo sem videl na posnetku Avstrijce (okoli 29s). Samo za takšen rezultat morajo biti člani že pravi atleti... (mi nismo :^o, tako da rekordnov ne bomo podirali [-X )
jdrozg
Kraj: duplek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jdrozg »

Jaz bi dal za operativne enote in res tiste prave operativce, preverjanje raznih opravil, ki jih srečujemo in so neobhodno potrebna spretnost v akcijah, ostali v društvu (društveni del) pa mečite trodelca do onemoglosti, ja kaj pa naj drugega delajo? Imamo jih za število, da se lahko hvalimo, da nas je 130 000 pa jih je od tega videlo ogenj bore malo.
Poglejte samo parado na kongresu, včasih smo zbirali (gardiste) za parado na kongresu, danes pa samo da nas je dosti!
PGD Žižki

Odgovor Napisal/-a PGD Žižki »

Če je verjeti viru, je svetovni rekord v trodelcu 28.8 sekund, dosežen leta 2005. V lasti pa ga ima ta ekipa. Obstaja pa tudi možnost, da ga je že kdo izboljšal, a o tem nisem zasledil nič zapisanega.
Takšen čas lahko, pomoje, na tekmovanju doseže samo ekipa, ki je pripravljena tako fizično kot psihično. Verjamem pa, da lahko gre na vajah še za kakšno desetinko hitreje. A to je že druga zgodba:).

Lp
Uporabniški avatar
mirank
Kraj: PgD Lokvica

Odgovor Napisal/-a mirank »

na olimpijadi na Češkem bo verjetno letelo konkretno izpod 30s... avstrijci so povsem nori #-o ...
vodnar

Re: KJE JE MEJA ??

Odgovor Napisal/-a vodnar »

zadnji komentar je star okoli pet let in v tem času se je spremenilo marsikaj. v času izvedbe vaj ter načinu izvedbe. sedaj je meja 29,01, v sloveniji malo nad 30s. nekateri so bili mnenja da je vajo mogoče končati v 25sekundah vendar je to teoretično nemogoče. vodarja lahko vajo v maximalni izvedbi vodo kličeta na 26,5s, vendar ni pogojev da jo bosta napadalca. ker onedva nebosta nikoli položila B in C voda v tolikšnem času, ker je preprosto preveč za pretečt. moja ocena je 28,4s
Uporabniški avatar
linkotite
Kraj: Acivkol DGP

Odgovor Napisal/-a linkotite »

Hm....
Sam sem napadalec 1 in sem mnenja, da za vajo katero bi napadalci končali okrog 27 s, kar je po moje še dosegljivo morabiti N2 zelo hiter, kaj zelo enormno hiter. Ko tako računaš za vodarje zadaj 15 in naprej 12 s pa skupa znese 27, a napadalci... .

Sam sem mnenja, da za hitre vaje ( okrog 29s ali manj) mora biti N2 najhitrejši v ekipi, pa seveda zagnan gasilec.

LP
turbomatik

Odgovor Napisal/-a turbomatik »

če maš Bolta za napadalca se da naredit tudi 25, sesalc 13+12 naprej...
pred leti se spomnem da je bilo med člani dovolj naredit izpod 40 pa je bil pokal v ligi, danes pa z 31,0 izpadeš na kvalifikacijah... toliko o napredku =D>

jaz bi raje pobiral stave kdaj bo v sloveniji prvič padel uraden čas pod 30... ta vikend v hajdošah bi znal bit rekorden, ker tam se vedno dosegajo nori časi.
vodnar

Odgovor Napisal/-a vodnar »

glavni problem je N2. In sem mnenja da smo se počasi približali končnemu mejniku v tej disciplini s TEMI pravili. že sedaj ko je malo boljši sesalec, vidimo da imajo napadalci probleme.

Turbomatik. sesalec 13s? neverjamem da brez kazenskih. ni pogojev
turbomatik

Odgovor Napisal/-a turbomatik »

ne vem zakaj se ob nekem dobrem času najprej pomisli na kazenske. V povprečju še vedno največ kazenskh naredijo ekipe ki delajo 20 sekund slabše čase od tistih o katerih se mi pogovarjamo :) :) :)

če nekdo naredi rekorden čas s kazenskimi, potem se ga 100% da naredit tudi brez kazenskih... nekdo ki dela vajo 45, bo sigurno trdil da so imele vse ekipe v kvalifikacijah kazenske (glede na rekordne čase), ker mu ni najbolj jasno kako je možno naredit takšen čas :)
gost2

Odgovor Napisal/-a gost2 »

oskar hvala za to temo mislim da bo debata zelo pestra
sam sem nor tekmovalec in operativec ,moje mnenje je da samo na takšni način dobimo nove člane že od malih nog
ekipe ki trenirajo redno vdržujejo kondicijo ,tisti ki bi vadili samo notranji napad pa priporočam naj si nadenejo dihalca in tečejo dva kroga okoli svojega gas.doma pa bo videl kje bo.zakaj bi spreminjali nekaj kar ja dobro na operativnem področju pa je super tekmovanje gasilski boj mislim da tam ni take gužve .
v našem društvu ogromno damo na tekmovanje zato nimamo problemov z operativci.pa gospodje to ja olimpijska disciplina.
glede časa nikoli pod 27 s
rekordi slovenija- člani A žažar 30.09 - članice A hajdoše 34.44 - člani B šmartno 33.60 - članice B hajdoše 37.41
tim12

Odgovor Napisal/-a tim12 »

Moj mnenje je,da je meja tm okol 28. sekund pa že to mora vse poklapat za pod 28. pa mislim da bi mogla napadlca upit vodo po 27. sekund kar je pa mal težka je pa tud res da je treba najprej spravt vajo na tekmovanju pod 30 pol se bomo pa še menil o kerm bolšem cajtu.
Uporabniški avatar
linkotite
Kraj: Acivkol DGP

Odgovor Napisal/-a linkotite »

Niti ni tako težka vpiti vodo pod 27s samo če bo N2 hiter pi polaganju B voda in pa seveda N1 se vse poklopi.
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

komentiral bi samo, da se ste vsi skupaj preveč gledali samo napadalca in vodarja. Saj je vse res in teoretično se da na 27-28 klicati vodo, vendar se pozablja še C1, ki mora odpreti ventile in pri elektronskem merjenju pritisniti tipko. Če sta obe vodi istočasno klicani je to časovno bolj potratno kot pa če je 0,5s zamika. pa tudi pritisk na tipko lahko pomeni 0,5s ob prehitrem pritisku ko N2/V2 še nista mirno pa tudi 10 kazenskih.
Odgovori