Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

DRŽAVNO TEKMOVANJE 2016- Koper

Nasveti, vprašanja, sojenje, ...

Moderator: Janez Koncilija

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

DRŽAVNO TEKMOVANJE 2016- Koper

Objava žanvandam » 9. junij 2016, 6:44

Tekmovanje je pred vrati, naj ima tudi svojo temo ;). Vremenska napoved je zelo slaba, v soboto zjutraj bi še naj zdržalo, kasneje pa "nevihtno neurje". Pogoji bodo seveda precej spremenjeni, a tako pač je, smo gasilci in bomo zmogli ;). Škoda le, ker je tekmovanje tudi izbirno in bodo nekatere res dobre ekipe lahko plačale davek vremena...

Napoved ni nič kaj boljša tudi za nedeljo, kjer bo vreme (veter) pri mladini in pionirjih lahko predstavljalo veliko večjo oviro, glede na vaje. No res upam, da se do sobote še popravi vse skupaj in da bo tudi organizatorjem naklonjena sreča.

Pa srečno!
žanvandam
 
Objave: 72
Registriran: 13. junij 2009, 7:06

Re: DRŽAVNO TEKMOVANJE 2016- Koper

Objava Peter » 11. junij 2016, 21:58

Prvi dan se je vse dobro izteklo. Če bo vse prav, bo tako tudi jutri.
Uporabnikova podoba
Peter
Upravnik
Upravnik
 
Objave: 4860
Registriran: 5. julij 2002, 23:40
Lokacija: Breznica
GE: Zabreznica

Odg: Re: DRŽAVNO TEKMOVANJE 2016- Koper

Objava žanvandam » 12. junij 2016, 8:44

Peter je napisal:Prvi dan se je vse dobro izteklo. Če bo vse prav, bo tako tudi jutri.


Odvisno s čigave strani gledaš :wink: . Nevem kako jim je včeraj uspelo pridobit skoraj 45min zamude na urnik... Bilo je tudi precej pritožb s strani ekipi na sojenje, sploh na razvrščanju. Sama razglasitev pa tudi katastrofa. Slišalo se je zelo malo, ali skoraj nič.
žanvandam
 
Objave: 72
Registriran: 13. junij 2009, 7:06

Odg: DRŽAVNO TEKMOVANJE 2016- Koper

Objava renegade » 12. junij 2016, 11:21

Komisija A katastrofa, razglasitev še večja katastrofa....o sodnikih......vsak ima svoje mnenje....a niso bili na ravni dobrega sojenja...žal
renegade
 
Objave: 5
Registriran: 8. junij 2005, 15:17
Lokacija: Kapela

Odg: DRŽAVNO TEKMOVANJE 2016- Koper

Objava Peter » 12. junij 2016, 21:26

@žvandam
Pisal sem o vremenu...
Takšno tekmovanje je kompleksen proces in če se nekje malo zatakne, takoj nastane verižna reakcija...
To, da je bilo na razvrščanju precej slabe volje me niti ne preseneča, glede na to, da jih veliko niti ne ve, da obstaja Priročnik o razvrščanju.
Na današnji razglasitvi so napako popravili in so bili zvočniki nameščeni na visokih stebrih.

@renegade
Kaj te je pa na komisiji A tako zmotilo?
Uporabnikova podoba
Peter
Upravnik
Upravnik
 
Objave: 4860
Registriran: 5. julij 2002, 23:40
Lokacija: Breznica
GE: Zabreznica

Odg: DRŽAVNO TEKMOVANJE 2016- Koper

Objava Luka90 » 13. junij 2016, 9:54

Nedeljsko mladinsko tekmovanje kako je potekalo???

Bilo je malo zastoja in časovnega zamika na komisiji A, vendar so tisti ki so bili tam korektno opozarjali da prihaja do časovnega zamika nekje 20 minut in so dali tekmovalnim ekipam jasne napotke da naj se zglasijo kasneje, kar se je meni osebne zdelo zelo primerno glede na to da so tekmovali tudi najmlajši gasilci, predvsem pa je bilo vreme oziroma ozračje zelo težko (vroče, soparno....)
Nekaj težav so imeli z štartno pištolo ter merilcem časa na štafeti, zaradi česar je nato prihajalo do zamika tudi med samim tekmovanjem. Glede na to da sem ravno v tistem času bil z najmlajšimi na tekmovališču, sem videm celoten problem...kakšen rezervni kabel ali inštrument je pa na takem tekmovanju dobro imeti takoj pri roki in ne v avtomobilu nekje na parkirišču.
Sodniki... za pionirje, na vedrovki in razvrščanju korektni, do otrok prijazni, kar se mi zdi pri najmlajših še toliko bolj pomembno.

O sami zaključni prireditvi pa še stavek ali dva. Če so tisti na tribuni v 1.vrsti ki so sedeli na stolih, na tako visokih položajih, potem verjetno imajo nekaj "soli" v glavi, naj se zavedajo da 1 urno stanje na stadionu za najmlajši tekmovalce še zdaleč ni najbolj zabaven del tekmovanja. Sem mnenja da podelitve medalj in pokalom naj spremljajo vsi tekmovalci, zmagovalnim ekipam je potrebno zaploskati in čestitati, tisti del pred samo podelitvijo, govori od poncija do pilata, ja lepo vas prosim.... Pa naj kdo reče da ni bilo primerno da so se nekateri najmlajši tekmovalci med govori usedli na zelenico na stadionu. Oprostite ampak tudi sam bi se, če bi bil njihovih let!!!
Luka90
 
Objave: 92
Registriran: 3. julij 2013, 17:48
GE: JGS Škofja Loka

Odg: DRŽAVNO TEKMOVANJE 2016- Koper

Objava JKavšek » 13. junij 2016, 14:08

Sam pa priporočam, da naslednjič medalje kupuje nekdo, ki ima več občutka za estetiko in na testu barvnega vida doseže pozitiven rezultat.

Na to temo sem se spomnil, ko sem videl objavljene uradne slike na gasilec.net v resoluciji 650×433. Torej popolnoma neuporabne.

Sicer pa je ne glede na pretežno negativne komentarje, verjetno obstajala tudi kakšna svetla točka, vendar jo človeška narava težko najde.
PGD Grosuplje - SPLETNA STRAN | FACEBOOK
Uporabnikova podoba
JKavšek
 
Objave: 23
Registriran: 20. marec 2012, 18:59
Lokacija: Grosuplje
GE: Grosuplje

Odg: DRŽAVNO TEKMOVANJE 2016- Koper

Objava žanvandam » 13. junij 2016, 19:43

1. Vse enote, ki na komisiji A ne ustrezajo predpisom, bi se morale uvrstiti na konec urnika ali celo diskvalificirati. Da zaradi tega nekdo čaka in potem celo naleti na slabo vreme, ni fer.
2. V primeru naliva, kot je bil v soboto, bi se tekmovanje moralo začasno prekiniti. Dodatnih 10-15 minut ne bi pomenilo konec sveta... Proge bi se morale pripraviti optimalno tudi po dežju. Ekipe, ki so tekmovale v dežju ali po njem, so bile hendikepirane in to zelo. 3,4 leta dela se ti razbline v 10 minutah, kar ni pravično.
3. Komisija A je bila postavljena povsem na napačnem mestu, glede na mesto ogrevanja, ker niti slučajno nisi slišal koga se kliče. Kar ne bi bil problem, če bi šlo po urniku. Veliko bolje bi bilo, če bi bila "vstop" in "izstop" zamenjana.
4. Napake zaradi "prehitro dvignjene ali spuščene roke pri pozdravu" na razvrščanju, so milo rečeno bizarne. Da nekoga taka sodniška odločitev izloči iz boja za vrh, ni pravično.
5. Taraba na 1. progi je bila neposrečena. Tistim ki so tekmovali po dežju, je zgoraj zelo drselo.
6. Hrana. Take porcije za 8,5 € so v posmeh tekmovalcem...
7. Postroj. Slaba ozvočitev v soboto, v nedeljo je bilo veliko bolje.

Evo, to je nekaj "felerjev", po mojem mnenju.
žanvandam
 
Objave: 72
Registriran: 13. junij 2009, 7:06

Odg: DRŽAVNO TEKMOVANJE 2016- Koper

Objava mirank » 14. junij 2016, 8:16

Pozdrav,

Gasilski funkcionarji bi lahko politikom povedali da naj imajo kratke govore, ker dolgi govori po napornem dnevu niso priljubljeni med gasilci ki čakajo v postroju. Ker govor preCednika vlade je bil pa reeees dolg. Reakcija prisotnih je bila jasen znak... Saj če bi kdo kaj slišal kaj je nakladal, bi bilo mogoče bolj znosno...

Glede vremena ne moremo nič, samo ovire pa mislim da bi lahko organizatorji zaradi velike verjetnosti padavin zaradi varnosti umaknili. Isto je bilo narejeno 8 let nazaj. Ker ravno naš "borec" je grdo padel zaradi drsečega roba na oviri.
Uporabnikova podoba
mirank
 
Objave: 227
Registriran: 25. junij 2007, 21:16
Lokacija: PgD Lokvica


Nazaj na Tekmovanja

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron