Deva Tiger
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Deva Tiger
Zanima me kakšne izkušnje imate z Devo tiger, glede na to da se kar veliko kupujejo ter kako se je kaj odrezala na testih in podobno.Kakšna oziroma kakšno je vaše mnenje v primerjavi z ostalimi proizvajalci?
Nekaj podatkov o Devi;
Delta TA 200 Diamond
Gore-Tex Fireblocker N
Nomex Comfort/Aramid Grid
lp
Nekaj podatkov o Devi;
Delta TA 200 Diamond
Gore-Tex Fireblocker N
Nomex Comfort/Aramid Grid
lp
Ja res je naša GZ Škofljica je nabavila te obleke, vendar še niso bile razdeljene po društvih! Sam pa sem individualno testiral obleko, in lahko podam nekaj pozitivnih opažanj!
+ Obleka je kar za nekaj gramov lažja od svojih predhodnic, čeprav jaz zagovarjam tezo, da raje shujšaj, kot kupi lažjo obleko
+ Nima več gumbov za naramnice na zadnji plati, ki so se pri uporabi IDA zelo radi trgali. Sedaj je to prešito v hlače!
+ Na kolenih so dodali gumirano plast, kar prej ni bilo, zato se je nomex pri zaleganju, klečanju...itd rad strgal!
+ Največji napredek pa so dosegli z membrano, ki dejansko odvaja švic. Ker sem kar precej prešvical v predhodnici Deva Tiger, to se pravi Deva Fireman V in IV, lahko rečem da je to Revolucija za Čehe. Med, tem ko so bile prejšne obleke še naslednji dan vlažne in mokre od dela, je Tiger praktično vseskozi suha!
+ Dodali so še nekaj taktičnih korekcij, kot je recimo vponka za mikrofon na levi rami in malo povečali žep za postajo!
Tehnične karakteristike je že Nepiro napisal, drugače je pa obleka realno ovrednotena v svoji ceni, kar za PBI nebi mogli reči!
+ Obleka je kar za nekaj gramov lažja od svojih predhodnic, čeprav jaz zagovarjam tezo, da raje shujšaj, kot kupi lažjo obleko
+ Nima več gumbov za naramnice na zadnji plati, ki so se pri uporabi IDA zelo radi trgali. Sedaj je to prešito v hlače!
+ Na kolenih so dodali gumirano plast, kar prej ni bilo, zato se je nomex pri zaleganju, klečanju...itd rad strgal!
+ Največji napredek pa so dosegli z membrano, ki dejansko odvaja švic. Ker sem kar precej prešvical v predhodnici Deva Tiger, to se pravi Deva Fireman V in IV, lahko rečem da je to Revolucija za Čehe. Med, tem ko so bile prejšne obleke še naslednji dan vlažne in mokre od dela, je Tiger praktično vseskozi suha!
+ Dodali so še nekaj taktičnih korekcij, kot je recimo vponka za mikrofon na levi rami in malo povečali žep za postajo!
Tehnične karakteristike je že Nepiro napisal, drugače je pa obleka realno ovrednotena v svoji ceni, kar za PBI nebi mogli reči!
V našem društvu imamo vse obleke omenjenega proizvajalca. Pač kakor so jih delali Fireman, Fireman IV, Fireman V in sedaj Fireman Tiger, jaz osebno jo uporabljam že kakšno leto in sem zelo zadovoljen z njo. 
Je pa res da vsaka nova serija Fireman-Tiger ima nekaj modifikacij, to sem opazil pri zadnjem nakupu dveh kompletov prejšnji mesec.
Je pa res da vsaka nova serija Fireman-Tiger ima nekaj modifikacij, to sem opazil pri zadnjem nakupu dveh kompletov prejšnji mesec.
Stati inu obstati. /Trubar/
Moje mnenje glede oblek je tako ,da so sedaj obleke že tako izdelane in izenačene , da se med sabo lahko kar lepo primerjajo ,seveda je pa v ceni včasih velika razlika . Pri nas smo se odločili za DEWO in bomo pri tem tudi ostali ,saj nam popolnoma zadostuje za naše potrebe .Sevada je pa razumljivo , da če se nekdo ukvarja z reševanjem in gašenjem in ima vsak dan na sebi za ščitno obleko ,potem mora bit ta res kvalitetno izdelana .
Gasilec znanja ne proda , ampak ga podari.
NA POMOČ !
NA POMOČ !
Jaz sem prejšno Devo Fireman V, čisto raztrgal. Res je da sem z njo oddelal, kar zahtevne vaje in posege in pri tem se je izkazalo da Fireman pač ni za aktivne gasilce in da se ne obnese za zahtevnejša dela! Za moj način dela, bi mi res najbolj odgovarjal PBI, ker imam v glavi še vedno tisto predstavo "ko jo boš uničil do konca, dobiš drugo" A pri prostovoljcih to žal ne gre tako. Devo Tiger bom pa že v kratkem testiral, ko grem na HTF, bomo videli, kako se obnese!
- Denis
- Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
- Kontakt:
Se mi je zdelo da bo nekaj takšnega Ico.
Ja pač društva ki nimajo toliko intervencij na leto ter finančnih zmogljivosti si ne morejo privoščit PBI-ja.
Pa nisem zagovornik Deve ker pri nas še imamo kr basa smo se pa odločili da drugo leto nabavimo zgornji del Bristol kratka jakna z nekaj dodatki, spodaj pa rosenbauer hlače z nekaj dodatki.
Ja pač društva ki nimajo toliko intervencij na leto ter finančnih zmogljivosti si ne morejo privoščit PBI-ja.
Pa nisem zagovornik Deve ker pri nas še imamo kr basa smo se pa odločili da drugo leto nabavimo zgornji del Bristol kratka jakna z nekaj dodatki, spodaj pa rosenbauer hlače z nekaj dodatki.
Ta hudi PGD VRBJE.
Ja na žalost moramo razmišlajt tudi pragmatično, ker vemo kako je s financami po društvih.
Moram pa tudi jaz dodat, da nisem bil ravno zagovornik DEVE! Ti prejšni modeli so bili dokaj slabi, z tem modelom TIGER so pa naredili res velik napredek in jo lahko mirno primerjamo z Bristolovo delta Nomex, ki naj bi bila po ocenah uporabnikov med boljšimi Nomex oblekami!
Če bo pa imel Ico, kakšen kos PBI-ja preveč, sem pa z veseljem pravi naslovnik

Moram pa tudi jaz dodat, da nisem bil ravno zagovornik DEVE! Ti prejšni modeli so bili dokaj slabi, z tem modelom TIGER so pa naredili res velik napredek in jo lahko mirno primerjamo z Bristolovo delta Nomex, ki naj bi bila po ocenah uporabnikov med boljšimi Nomex oblekami!
Če bo pa imel Ico, kakšen kos PBI-ja preveč, sem pa z veseljem pravi naslovnik