Obnova GVC 16/25

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
oča
Kraj: Preddvor

Obnova GVC 16/25

Odgovor Napisal/-a oča »

Naše PGD se je odločilo da bomo obnovili GVC 16/25. Zanimajo me vaše izkušnje na tem področju in katerega nadgraditelja bi nam priporočili. Obnova bo zajemala kleparsko ureditev kabine in zamenjava nadgradnje razen cisterne. Vaši predlogi in nasveti nam bodo v veliko pomoč.

Hvala
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš. WAGGERL
Uporabniški avatar
sebastjan.kamensek
Kraj: Železniki

Odgovor Napisal/-a sebastjan.kamensek »

Za moje mišlenje je xxxxxxxxxxxx izdelovalec gasilskih vozil, in verjamem, dač e boste njemu zaupali obnovo vašega vozila, boste 100% zadovoljni! Pri nas je prenavljal starega dojca, in ga je res popedenal kar se da.. Lahko rečem samo vsaka čast! =D>
!Vogn ni igrača!
Uporabniški avatar
janez
dolgoprogaš
Kraj: Ljubljana

Odg: Obnova GVC 16/25

Odgovor Napisal/-a janez »

Fantje se resno zanimajo, kako obnoviti gasilsko vozilo, ki ga imajo. Prepričan sem, da si želijo resnega odgovora.
Nabava novega ali obnova starega vozila (ne le gasilskega) je danes velika dilema. Če so se odločili za obnovo potem imajo tehtne razloge. Spoštujmo jih!Pomagajmo in svetujmo jim!

Odgovori:
"pa se splača obnavlat staro garo?"
"oziroma najboljše predelave starih gar izvaja dinos jesenice ali pa surovina kranj"
so blago rečeno neumestni. Tudi ugled foruma močno kvarijo.

Sicer pa avtorju tole:
- stavek se začne pisati z veliko začetnico,
- "obnavljat" je namenilnik in sledi glagolu premikanja, pravilno je "obnavljati",
- Kranj in Jesenice so krajevna imena in jih pišemo z veliko začetnico,
- Dinos in Surovina sta imeni firm in se tudi pišejo z veliko začetnico,
- tak način odgovarjanja je žaljiv do tistega, ki je vprašal.

Sicer bi moral vprašati, kdo je dal comendatoreju pravico, da svinja s slovenščino? Glede na italijanski izvor imena morda živi še v časih ko je bila slovenščina v kar eni četrtini slovenskega ozemlja prepovedana?

Samo en slovenski jezik imamo! Spoštujmo ga in delajmo z njim lepo!

LP

Janez
Uporabniški avatar
lipe
GE: Preddvor

Odgovor Napisal/-a lipe »

LP!

Samo v informacijo; vozilo že predeluje eden od slovenskih izdelovalcev nadgradenj.
Moderator lahko temo do nadaljnega zaklene in jo kasneje ponovno odklene, da bomo lahko predstavili rezultat predelave.

Glede smiselnosti predelave imam pomisleke tudi sam, vendar pa je to moje subjektivno mnenje.
Vozilo, ki je predmet debate najbolje pozna Oskar, saj prihaja iz njegove (službene) enote.
Naj še on poda svoje mnenje.
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

V vsakem društvu obstaja UO, ki odloča tudi o takšni zadevi. Temo sem malce prečistil. Oča, pričakujem slike obnovljenega vozila.

lp
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
Rok Ušen
GE: Savinjska

Odgovor Napisal/-a Rok Ušen »

Glede na to, da se vozilo že obnavlja, sem si upal skreniti malo s teme in napisati moje mišljenje...

Obnova vozila je po moje smiselna od stanja in lastnosti vozila. Primer: Pri nas se nikakor ne bomo odločili za obnovo TAM-a 130. Ima premalo konjskih moči, pogon samo na zadnji osi , brez servo volana, itd.

Če bi imeli vozilo s 350 KM, bi ga sigurno obnovili, saj se kljub starosti vozila v gasileriji zaradi kilometrov ne menjujejo - vsaj v SLO ne. Ne poznam primera, da bi vozilo zamenjali zaradi obrabljenosti ("pretegnjenosti") motorja.
Rok Ušen, GČ I. st.
Uporabniški avatar
oča

Odgovor Napisal/-a oča »

Ja, zadeva je sledeča!

Vozilo se pričakuje po Veliki noči. Vozilo je Mercedes 1219 4x4 in bo nadomestilo TAM 12t125. Samo podvozje in motor brez pripomb in v odličnem stanju. Premišljevalo se je samo o nadgradnji in smo zavzeli sklep, da se obnovi celotna nadgradnja. Vozilo se je eno leto preizkušalo in se pokazalo kot zadovoljivo na našem terenu in s tem opravičeno do obnove. Sama zadeva je zorela skoraj eno leto do končne odločitve. Vozilo zakar je namenjeno bo operativno vsaj 10 let.
Uporabniški avatar
man 14.284
Kraj: Zgornja Bistrica

Odgovor Napisal/-a man 14.284 »

Najboljši odgovor o pravili odločitvi glede obnove bo povedala cena obnove? Že imate fiksno ceno ali bo znana po obnovi?

Zanima me če ste razmišljali o prodaji tega vozila in koliko(realno) bi dobili za njega?
comendatore
Kraj: jesenice

Odgovor Napisal/-a comendatore »

dej nj en pove kako se sploh nekdo upa delat katero koli stvar , ne da bi vedel vsaj približno koliko bo stvar stala.
Uporabniški avatar
oča

Odgovor Napisal/-a oča »

Cena je dogovorjena, ravno tako je narejena tudi pogodba!
Odgovori