Vozni park pgd bled

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Grega
Kraj: Bled-Aerodrom Ljubljana
Kontakt:

Odg: Vozni park pgd bled

Odgovor Napisal/-a Grega »

hover napisal/-a:
Hover ti navajaš dejstva v prid svojemu stroju oni so se odločili za drugega.
Več kot očitno je da bo zadostoval njihovim potrebam.
Po domače povedano... dobimo se na terenu in štopajmo kdo v kakšnem času reši nekoga iz določene situacije. Ti boš opazovalec, ko bo vaja mimo pa boš imel komentar ne temu forumu. Njihov hovercraft bo seveda lebdel to sploh ni vprašanje, dejstvo pa je da za toliko denarja kot je stal ponuja premalo, in da ni učinkovit kot bi lahko hovercraft bil in da ga čisto navadni hovercrafti prekašajo v marsikaterem pogledu. Sploh če se gre za profesionalno vozilo je poraz na primerjalni tekmi nesprejemljiv. Samo to navajam.
In kolikšna je cena tega crafta katerega si omenjal, če mi lahko zaupaš prosim.
Grega ( 040 738 525 )
Uporabniški avatar
markf

Odgovor Napisal/-a markf »

Hover je napisal!
27.9.2004 v rubriki ACV Hovercraft - vozilo na zračni blazini
Hovercraft bi bil naprimer nenadomestljiv na vseh jezerih v sloveniji, kjer se v zimskem času drsalcem udira led, katastrofalnih poplav na srečo še ni, nikjer pa ne piše da jih ne bo.

Klikni na spodnji link, kjer je s profesionalnim reševalnim hovercraftom predstavljena akcija reševanja iz vdora ledu, mogoče je malo za počakat da naloži,

http://www.neoterichovercraft.com/movies/rescue.mpg

Reševalna akcija slovenskih gasilcev pa zgleda takole,
Slika
Pozimi pa gasilci če se komu udre led zelo radi plezate po lestvi in za seboj ulečete gumijak, kot sem videl na sliki reševanja na Blejskem jezeru. Po nepotrebnem izpostavljate sebe pa verjetno bi se tudi ponesrečenec utopil preden bi priplezali do njega.
27.9.2004
ja to je pa to, klikni
http://www.neoterichovercraft.com/movies/rescue.mpg
Kot sm reku pro rescue stane krepko čez 10.000 SIT, z unim k vam ga je za 9 ponujov, se kar začnite pogovarjat, pa boste hitr na 10 pa še kej čez.

Sam za drsalce iz jezera ulečt vn je že predelan racing pa dobr voznik čez glavo zadost, spremenit je treba le naklon lopatic impelerja, za boljšo ubogljivost dodati kak smerni laminator, ter prečni laminator zraka za lažji dvig iz vode, čeprav tudi to je odveč, ojačat stranice, da se po njih lahko hodi ko se človeka vn iz vode vleče, pa ležišče za nosila popedenat nad dol spuščenim motorjem, pa je več kot polovica miljončkov prišparanih, efekt isti.
Hovercrafti o katerih ste se pogovarjali je res za ekstremne razmere, in za preseravanje na gasilskih paradah.
A pa se je sploh kdo od teh k ste se pogovarjal s hoverjem že peljal?
Mislim, da komentar ni potreben!
Uporabniški avatar
Grega
Kontakt:

Hover sedaj pa res ne vem kaj bi sploh še rad povedal, ker kot kaže govoriš oziroma pišeš enkrat eno drugič drugo naj ti pa povem da naš craft pripada temu podjetju katerih si dodal povezavo za filmčke sedaj pa praviš da je to preslabo za reševanje in da je itak sam prfarban na rdečo..... ah sej bo bolše kajne :oops: #-o
Grega ( 040 738 525 )
Uporabniški avatar
hover
Kraj: Republika BANANA
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hover »

In kolikšna je cena tega crafta katerega si omenjal, če mi lahko zaupaš prosim.
Cene rekreativnih bolidov so na naši spletni strani jasno napisane. Povdarek na rekreativnih.

Če nekdo kupi profesionalni hovercraft, za dvojno ceno rekreativnega je za pričakovat da bo boljši v vseh pogledih, ne pa da ga navaden rekreativni craft pelje scat v večini primerov. A ni to logično.

Sam pa sem prepričanja da naj bodo rekreativni crafti rekreativni, profesionalni pa profesionalni - in naj bojo boljši in zmoglivejši od rekreativnih, samo to kar so nabavili blejci je zelo star rekreativni craft pobarvan rdeče, ki se z novejšimi ne more kosati v performancu, prekaša ga samo v ''baletu'', ki pa je pri reševanju brez pomena. Samo to.

Kolikor sem informiran je blejski stal cca 20.000 EUR, za kar bi naprimer lahko dobili 2 zmoglivejša angleška hovpoda (čeprav tudi hovpod ni kaj posebnega, ker je zopet dodelan rekreativni hovercraft, vendar če je dovolj imeti nič posebnega, kot je bil tudi nakup, sta 2 hovpoda bistveno primernejši nakup, ker sta le 2 in ne 1 hover in jih lahko uporabljate na dveh mestih.

Zavedati se je tudi treba če hovercraft odpove na nedostopnem območju, vas lahko reši le helikopter oziroma še en hovercraft. Tega verjetno ni nihče pomislil :D .
Hover sedaj pa res ne vem kaj bi sploh še rad povedal, ker kot kaže govoriš oziroma pišeš enkrat eno drugič drugo naj ti pa povem da naš craft pripada temu podjetju katerih si dodal povezavo za filmčke sedaj pa praviš da je to preslabo za reševanje in da je itak sam prfarban na rdečo..... ah sej bo bolše kajne
Film sem dodal zato ker imajo lepo uprizorjeno (in naučeno) demonstracjio reševanja in proti Neotericu nimam nič, vem pa da ni to za kar se izdaja v primeru manjših hovercraftov, razen v primeru najnovejšega Alfeo Hovercrafta, ki je zelo soliden - kapo dol.

Moje mnenje je še vedno isto, in sedaj ko je en tak hover pri nas lahko v praksi dokažem starto trditev...
Sam za drsalce iz jezera ulečt vn je že predelan racing pa dobr voznik čez glavo zadost, spremenit je treba le naklon lopatic impelerja, za boljšo ubogljivost dodati kak smerni laminator, ter prečni laminator zraka za lažji dvig iz vode, čeprav tudi to je odveč, ojačat stranice, da se po njih lahko hodi ko se človeka vn iz vode vleče, pa ležišče za nosila popedenat nad dol spuščenim motorjem, pa je več kot polovica miljončkov prišparanih, efekt isti.
Dajmo skupaj uprizoriti akcijo reševanja... pa štopajmo 8) Mi smo vedno za stvar :mrgreen:
Slika
Uporabniški avatar
Grega
Kontakt:

Hover posnetek reševanja je enak na obeh straneh tako na Neoteric kot na Alfeo sedaj pa res ne vem ker ti je bolj ljubši... :^o
Grega ( 040 738 525 )
Uporabniški avatar
hover
Kontakt:

Seveda, saj je isti hovercraft.
Alfeo je povečana različica manjših Neothericov - 3 sedov, in je OK, vsaj kot delovni stroj, enega uporabljajo v Italiji za škropljenje proti komarjem, prav tako nekaj drugačnih modelov in vsi opravljajo nalogo uspešno in zelo dobičkonosno. Manjša verzija s sistemom krmiljenja kot ga ima Alfeo pa je totalen nesmisel in naredi hovercraft samo še slabši in težje upravljiv, teoretično in za uprizarjanje baleta na gladki ravni površini pa zadeva deluje in prepriča - realnost pa je malo drugačna, ta realni del pa vam lahko demonstriramo :), samo verjamem da je demonstracija nezaželjena.
Uporabniški avatar
SUXic
GE: Dolič-Šentflorjan
Kraj: Dolič

Odgovor Napisal/-a SUXic »

Naj v začetku povem, da o Hovercraftih nimam pojma. Vso prerekanje pa se mi zdi vedno bolj podobno temu, da bi se gasilci med sabo začeli prerekati o dveh GVC 16/25 (samo primer) o tem kateri je boljši - na podvozju MAN ali MERCEDEZ. Moje mnenje je takšno, da ima vsaka stvar svoje prednosti in tudi slabosti in zato ne smemo biti tako prekleto zaverovani v svoj prav.

Hover, če si že sedaj tako zelo pameten in se oh in sploh spoznaš na stvari, kje pa si bil, ko so se Blejski gasilci odločali za nakup in če lahko postavim nadvprašanje: Kaj za vraga bi sploh rad povedal s to tvojo tekmo? Resno se mi zdi to tvoje prepričevanje podobno temu, kot bi eno društvo z vozilom na podvozju MAN želelo dokazati da je njihovo vozilo na podvozju MERCEDEZ veliko veliko boljše. Če so se odločili za nakup Hovercrafta, ki ga sedaj posedujejo, so verjetno vedeli zakaj in še nekaj; denar za nakup so, kolikor sem razbral zbrali sami, če pa si bil ti glavni donator potem pa se ti opravičujem, res se spodobi, da veš kam je šel tvoj denar.

Še vedno pa verjamem, da bo ta hovercraft reševal življenja - pa vse to mimo dejstva ali je najboljši ali pač ne....

lp AleŠ ;)

P.S: Znamki vozil so izbrani naključno
Moje ime Aleš RAKOVNIK
Uporabniški avatar
markf

še manjša primerjava:

Hover slo - za 1 osebo, (teža ?) cena 10.000 eur
neoteric pgd - za 4 osebe (teža 200kg) cena 16.700 eur
hovpod - za 4 osebe (teža 250kg) cena 24.000 eur (17.800 bpd)
neoteric - za 6 oseb (487 kg) cena 37.000 eur
alfeo - za 6 oseb (490 kg) cena 38.000 eur

Aleo hover je izdelan po enaki tehnologiji kot neoteric, katerega je tudi zastopnik (proizvajalec afeo hoverjev). Prav pri proizvajalcu Alfeo hoverja smo bili na demonstraciji v italy in nam je predstavil oboje, imajo oba in sicer gasilci v Lidu z floto 40 plovil na jezeru. Največ reševanj opravijo prav s takim kot smo ga kupili mi in so z njim zelo zadovoljni. Seveda se pa z večjim lahko več rešuje, vendar hoverja za 6 oseb mi ne potrebujemo. Odzivni čas hoverja je odličen v kar smo se tudi prepričali sami v živo.

še slikca, da vidiš da ne ropotam v prazno

tekme pa ne bo, ker sem tvojga pametovanja in samovšečnosti že kle sit in nimam nobene želje še nekje to poslušat
Priponke
hover 2.JPG
hover 1.JPG
Uporabniški avatar
markf

popravek
alfeo ne stane 38.000 eur ampak 60.000 eur
cena za neoteric pa je gibljiva oz. je odvisna od tečaja usd
Uporabniški avatar
Ico
Kraj: PGD Zagorje-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

LP iz zagorske doline
Mi gremo noter, ko gredo drugi ven !
http://www.pgdzagorje-mesto.si
gas14

Odgovor Napisal/-a gas14 »

Vsaka čast Pgd Bled!Eni pa znajo.
Kaj pride v Humerr-ja vgrajena tudi hidravlika kot v Pajerotu?
Uporabniški avatar
markf

ICO

to je to
pa še link na uradnega proizvajalca

https://www.neoterichovercraft.com/spec ... ations.htm

Hummer - hidravlika pride not
Uporabniški avatar
hover
Kontakt:

še manjša primerjava:
Hover slo - za 1 osebo, (teža ?) cena 10.000 eur
neoteric - za 6 oseb (487 kg) cena 37.000 eur
alfeo - za 6 oseb (490 kg) cena 38.000 eur
S hover slo misliš najbrž naše hoverje. Naši crafti so hovercrafti za 2 osebe in ne eno osebo, lahko pa se vozi tudi 1 oseba, teža pa je od 135 kg dalje (kompleten z motorjem), kar je primerljivo s konstrukcijo dirkalnikov, kljub lahki konstrukciji pa so še vedno dovolj trdni da zdržijo extremne razmere, kot so skoki, prevračanje, nalete kamenja, hojo po stranicah,... Prevračanja vaš hovercraft naprimer ne izdrži, preverne pa ga lahko vsak neizkušen pilot, že pri zelo majhni hitrosti (prevrne se lahko vsak hover). Občutek stabilnosti je na hovercraftu lahko zelo varljiv in meja med prevračanjem in vožnjo je zelo tanka.
Cena crafta pa je relativna stvar. Craft sam stane cca 5000 EUR (tudi neoteric brez motorja ni vreden več) + motor, sedaj pa je tvoja stvar kaj želiš imeti za pogon, motorji rotax pa stanejo od 3000 EUR pa do kolikor želiš oziroma kolikor si lahko privoščiš. Toliko o ceni in teži in nosilnosti hover - slo.

Zanima me če ste mogoče upoštevali faktor '' hump speed time-a'' - po domače, čas, ki je potreben da vozilo spraviš v pogon, po tem ko se na vodi z njim ustaviš.

Takole naprimer zgleda z mojo žabico in 50 konjskim motorjem.
http://www.youtube.com/watch?v=09TctkO1wV8 - demonstracija z eno osebo
http://www.youtube.com/watch?v=fflgqPXKtoc - demonstracija z dvema osebama
Če štejete sekunde pridete do 5tih sekund, neglede na težnostno obremenitev hovercrafta, če bi naložil na žabico tretjo osebo, razlike praktično ne bi bilo :D

Sedaj pa me zanima podatek za neoteric za hump speed time in sicer...
Čas potreben za zglisiranje z 1 osebo, z 2 osebama, s 3 osebami in s 4 osebami na krovu... tega podatka verjetno nimate

Za neoterica ne vem točno, vem pa za hovpod, da za hump potrebuje 15 - 30 sekund, minimalna moč motorja da na vodi lahko zglisira pa je 65 KS. Kako to izgleda? Katastrofalno! Kup vodnega spreja v zraku, kup ropotanja na mestu, skratka zgleda tako grdo, da na spletu ne najdete niti en vido hovpoda, kako premaga hump in v kakšnem času. Prav tako tega podatka ne najdete na njihovi uradni spletni strani. Če dobro premislim nisem zasledil niti enega posnetka Neoterica kako premaguje hump. Kaj pa Neoteric? Podatki o hump speed time-u...?

Kaj pa naklon in klanci...? 50 konjska žabice zmore tak teren za šalo molo... http://www.youtube.com/watch?v=PfcM6VIg2-A - nekaj nedosegljivega za hovercraft kot je hovpod in neoteric...

Samo par dejstev, ki jih lahko kadarkoli demonstriramo skupaj v praksi [-o<

Kaj pa trim? Vam je že kdo povedal kaj se vam lahko zgodi če dobite pri vožnji 50 km (to je pri hoverju v trenutku) sunek vetra v hrbet? Tega vam ni verjetno povedal nihče... Reši vas samo trimanje hovercrafta, ker pa neoteric nima trim usmernika, se lahko zgodi da vsi štirje poletite s hovercrafta medtem ko se hovercraft zalepi na vodo v manj kot sekundi, medtem ko hitite na mesto nesreče. To preizkušnjo sem že doživel, in verjemite ko pri 50 na uro zletiš s hoverja, narediš kar nekaj salt po zraku in ni prijetno plavati nazaj do hoverja. Takole izgleda trim http://www.hovercraft-club.si/img/bufo- ... udders.JPG - horizontalni usmernik.

Teža vašega crafta je okoli 270 kg, če ne še malo več, kolikor sem jaz seznanjen.
Hovpod pa je hovercraft za 3 osebe in tehta 280 kg tisti ki je iz poliestra, novejši iz polietilena pa so še težji, polietilen pa je daleč od tega da bi bil primeren za izdelavo craftov.
Odzivni čas hoverja je odličen v kar smo se tudi prepričali sami v živo.
Seveda, če ni zraven drugega hovercrafta. Jaz sem še vedno za primerjalno reševanje na čas. Odzivni čas naših hoverjev bi bil torej več kot odličen :mrgreen: , torej nimamo kaj izgubiti, ne vi ne mi :idea:
še slikca, da vidiš da ne ropotam v prazno
Slike me ne prepričajo, dajmo v praksi izpeljat zadevo. Zgubiti nimate itak ničesar, lahko pa se kaj novega in koristnega naučite od nas. Obljubim da se ne bom smejal in da ne bom žaljiv če izgubite, poraz pa tudi znam prenašati, saj vsak poraz je lahko dolgoročno gledano zmaga.
tekme pa ne bo, ker sem tvojga pametovanja in samovšečnosti že kle sit in nimam nobene želje še nekje to poslušat
Navajam samo dejstva za katerimi stojim in sem pripravljen besede dokazati tudi v vaji, kar pa vam ni sprejemljivo, ker se vnaprej zavedate poraza, in poraza ne znate sprejemati, kljub temu da se lahko veliko naučite.

Komentar na slike - Lepe slike, lep hovercraft. Bohinjci bodo navdušeni in lahko jih boste prepričali o odzivnosti. Čestitam! :mrgreen:

Da ne pozabim. 20 aprila naš klub na http://www.hovercraft-club.si organizira prijateljsko srečanje med našim hovercraft klubom in italjanskim hovercraft team friuliem, tako da vsi ki vas zanima, vsi ki bi se malo s hoverji zapeljali, pojedli kakšen golaž, spili kakšno pivo, lepo vabljeni. Informacije bodo pravočasno objavljene na naši spletni strani kluba. Skratka Vabljeni vsi ki vas hoverji zanimajo.
Uporabniški avatar
Ndrej
GE: PGD Prečna
Kraj: Prečna, Novo mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ndrej »

hover napisal/-a: Slike me ne prepričajo, dajmo v praksi izpeljat zadevo. Zgubiti nimate itak ničesar, lahko pa se kaj novega in koristnega naučite od nas. Obljubim da se ne bom smejal in da ne bom žaljiv če izgubite, poraz pa tudi znam prenašati, saj vsak poraz je lahko dolgoročno gledano zmaga.
Navajam samo dejstva za katerimi stojim in sem pripravljen besede dokazati tudi v vaji, kar pa vam ni sprejemljivo, ker se vnaprej zavedate poraza, in poraza ne znate sprejemati, kljub temu da se lahko veliko naučite.
Zdaj si pa že malo tečen s tem siljenjem. Če so rekli ne, pomeni to NE. V vsakem odgovoru napišeš, da bi šli vi tekmovat z njimi. Ja prav no, reče se enkrat, dvakrat, ne pa stokrat. Mogoče je vaš hovercraft res boljši. Ja pa kaj. Sprijazni se, niso ga izbrali.
Uporabniški avatar
hover
Kontakt:

Mogoče je vaš hovercraft res boljši. Ja pa kaj. Sprijazni se, niso ga izbrali.
Mogoče v tem primeru pomeni SIGURNO. In nimam se s čemer sprijaznit ker svojega ne ponujam kot reševalno vozilo, ker to NI in NIKOLI NE bo - kar vsakemu povem ki povprašuje v to smer, z veseljem pa s svojim vozilom ki NI reševalno vozilo in NIKOLI ne bo reševalno, presežem zmogljivosti t.i. reševalnih vozil ki so na trgu, ki v osnovi to sploh niso reševalni ampak samo rdeče obarvani slabi rekreativni crafti. To pa je nekomu ki je plačal veliko denarja za nekaj kar ni vredno niti polovice plačanega, zelo težko dopoveš, ker si ni pripravljen tega priznati, ne v teoriji ne v praksi, vendar se v takih primerih z veseljem potrudim :mrgreen: , tako s tipkanjem, kot tudi na terenu če do tega pride.

Resnica pa od nekdaj marsikomu ni všeč, sploh če zaradi neumnosti in naivnosti boli, resnica pa vedno je in vedno bo bolela :P
Zaklenjeno