Vozni park pgd bled

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Zaklenjeno
Habjan Anže
Kraj: LJUBLJANA
Kontakt:

Odg: Vozni park pgd bled

Odgovor Napisal/-a Habjan Anže »

Pod to objavo se pa še jaz podpišem. =D>

Tako me mika, da bi se kaj napisal ampak se ne splača.... ](*,)
PS: Ponavadi se ob poplavah največkrat črpa vodo in ne vozi z hoverjem gor pa dol :lol:

Lep pozdrav!

Habjan Anže
Uporabniški avatar
Jack
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a Jack »

LESCE2 napisal/-a:V zadnjem obdobju se sicer ne oglašam pogosto, saj je forum zaplul že davno v neke čudne vode. Dober primer je že ta tema, ki se bo ravnokar vlekla že celo leto. Hover jasno je, da imaš ti s svojimi žabicami ogromno izkušenj, primerjati se z nekom, ki je v hovercraftu šele "novinec" je bedarija. Verjamem, da bi dokazal moč svojih plovil in vse znanje, ki ga po tvojih besedah obvladaš v piko.

Bistvo pa je, da so blejski gasilci kupili plovilo za povsem druge namene in če bo le enkrat dosežen namen nakupa, je poplačano vse...Kaj je primerljivo z rešenim življenjem?

Tako, da ti se drži svojega veselja in trapanja po poplavah in si dajaj adrenalina, gasilcem pa pusti, da opravijo svoje delo, kot sami najbolje znajo! Pa upajmo, da ga sploh ne bo treba uporabiti.

BTW nisem blejski gasilec in nimam kakšne čustvene navezanosti na njih, je pa res že vse to debatiranje preseglo vse meje. In dvomim, da se tu še spreminjajo stvari na bolje.

Razbiram le še hvalisanje iz tvojih objav in upanje, da ti bo uspelo napumpati svoj ego.
#-o

Matej, kdaj greva dirkat? Ti z renaultom jest pa z ivecotm, pa se blejci z dojcm pridejo. Nasledn let pa organiziramo rejli. Sigurn je nas iveco najbolsi, k ma najbolsi motor, ceprov mate vi vec konov. Sam iz servisa pride k ga mal frizirajo da bo bl letu. he he.

:lol:
Uporabniški avatar
hover
Kraj: Republika BANANA
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hover »

PS: Ponavadi se ob poplavah največkrat črpa vodo in ne vozi z hoverjem gor pa dol
Ne boš verjel Anže... pri hoverjih je pač tako da le z vonžjo gor pa dol dobiš primerne in nujno potrebne izkušnje... vsak hovercraft ima svoje meje, katerim se moraš približati do skrajnosti, ko z njim koga rešuješ,...

Torej kako veš kje je meja če je nikoli ne prestopiš? Hovercraft pa spoznavaš ravno z vožnjo gor pa dol po poplavah, po divjih rekah, po snegu, ledu...

Če si predstavljaš da bo hover stal v garaži in bo deloval samo ko ga bodo potrebovali za reševanje... bo imela reševana oseba zelo majhne možnosti, saj bo neizkušenost pilotov ključnega pomena za neuspeh akcije...

Hovercraft je nujno voziti ''gor pa dol'' kot praviš... le tako lahko pridobiš izkušnje, potrebno je tudi dirkati (s tem mislim gas do konca), saj samo tako spoznaš kje so meje vozila, in šele ko vozilo dobro poznaš in ga obvladaš, ter ob rednem treningu (vožnji gor pa dol) pilotov, in ko bodo piloti dovolj izkušeni, bo tak hovercraft lahko koga rešil. Tako pač je s hovercrafti in nič drugače... dril dril dril dril, ponovno dril... in neskončne vožnje gor pa dol Anže
Bistvo pa je, da so blejski gasilci kupili plovilo za povsem druge namene in če bo le enkrat dosežen namen nakupa, je poplačano vse...Kaj je primerljivo z rešenim življenjem?
Tukaj se povsem strinjam, vi pa se morate tudi strinjati, da je za reševanje življenja dovolj dobra le najboljša oprema.
Hovercraft namreč v primeru reševanja ni vozilo, pač pa del opreme ki mora biti zanesljiv in zmogljiv. Zmogljivost pa je vse prej kot vrlina hovercrafta ki ga imajo na bledu...
Hover jasno je, da imaš ti s svojimi žabicami ogromno izkušenj, primerjati se z nekom, ki je v hovercraftu šele "novinec" je bedarija. Verjamem, da bi dokazal moč svojih plovil in vse znanje, ki ga po tvojih besedah obvladaš v piko.
Verjemi da sem po petih letih odkar vozim hovercraft in po več kot tisoč urah na njem, še vedno velik NOVINEC tudi sam, kjub temu da imam največ ur na hovercraftu v ekstremnih pogojih od vseh slovencev, in se niti pod razno ne bi upal v pravo reševalno akcijo z rekreativnim hovercraftom (sem spada tudi blejski), ko gre za res, ker vem kaj je odgovornost in kaj je realnost kadar govorimo o hovercraftih. Tega pa se marsikdo od vas ne zaveda in ne želi slišati nikakršne kritike. To pa je razumljivo in ravno za to pravim da je treba na teren in izkoristiti čim več terena za hovercrafte (sedaj so to poplave), da bodo vsaj piloti imeli primerne izkušnje, mi pa videli kakšno fotko in filmček :D
Tako, da ti se drži svojega veselja in trapanja po poplavah in si dajaj adrenalina, gasilcem pa pusti, da opravijo svoje delo, kot sami najbolje znajo! Pa upajmo, da ga sploh ne bo treba uporabiti.
Ravno gasilci so tisti, ki bi morali kar naprej trapati po poplavah, le tako bodo namreč pridobili primerne izkušnje za reševanje... in njihovo glavno delo, če imajo hovercrafta je da redno z njim tudi trenirajo, in da so kadarkoli pripravljeni za kakršen koli teren ali vodo. Brez izkušenih pilotov je hovercraft neuporaben. Tako pač je.
ߣ€

Odgovor Napisal/-a ߣ€ »

Hover, zdej te mamo pa že dost. Zakaj stokrat vse poveš? Vsak normaln prebere enkrat pa ve kako pa kaj...

PS: Ne bit jezen name, ampak sm mogu napisat ker....
ߣ€
Uporabniški avatar
Ndrej
GE: PGD Prečna
Kraj: Prečna, Novo mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ndrej »

Hover, pa ti si en idiot. Ko berem tvoje poste, mi gredo kar dlake pokonci. Kaj si ti mogoče kupil hovercraft za reševanje? NE NISI, blejci so ga. Zato se ne vtikaj v njihove zadeve. Bodo z njim počeli kar bodo sami hotli.
Uporabniški avatar
hover
Kontakt:

Ko berem tvoje poste, mi gredo kar dlake pokonci. Kaj si ti mogoče kupil hovercraft za reševanje? NE NISI, blejci so ga.
Z reševanjem se ne ukvarjam in me tudi ne zanima :D , vsekakor pa vsa čast vsem ki se s tem ukvarjate tako ali drugače.
Ne boš verjel, kaj imava skupnega - obema nama hodijo dlake po konci... meni gredo tudi dlake po konci, ko je v blejskem primeru nakupa govora o ''reševalnem hovercraftu'' - ki je vse prej kot reševalen in vse prej kot vreden svojega denarja, in ne bom še 1001 navajal dejstev. Strinjam se s tabo da me stvar prav nič ne briga, tudi me ne briga kaj bodo počeli z njim, res je..., imam pa jo pravico pokomentirati in izraziti svoje mnenje, katero marsikomu ni povolji in mu postavlja dlake po konci... recimo bobu bob in ne rescue bob, če gre za navaden star črviv bob :D
Razlikujeva pa se v tem da jaz ne žalim ljudi :wink:
rok1234

Odgovor Napisal/-a rok1234 »

hover, se strinjam s tabo da se je treba na vajah čimbolj približat mejnim zmogljivostim hovercrafta, da veš kje si. Ampak to moraš narediti varno. Zdaj te pa vprašam: ali si tudi s svojim avtomobilom/motojem/traktorjem preizkusil končne zmogljivosti? Kje pa?

Ugotavljam da če bi foušija res gorela, bi bili gasilci (z bleda :p) ves čas v akciji pri tebi.

Še izziv zate, pa pustiva blejce pri miru. Ali bi bil pripravljen razkazati svojo žabico, opremo vožnjo, na divji reki brez udeležbe blejcev? Kdaj, kje? Lahko gasilci postavimo kraj in datum? pa bo Ali za vožnjo po reki, jezeru, poplavi rabiš posebna dovoljenja ali prideš in "odvoziš svoje"?

še zadnje vprašanje:

ali bi rad dokazal da je tvoj (oz. tvoja 2) hovercrafta najboljša v sloveniji, oh in sploh odlična dobra, super in krasna? Bi zato rad prejel kakšno priznanje oz. odlikovanje? Razumem, da te hovercrafti veselijo, navdušujejo, da si majster hovercraftov, samo ne razumem pa tega zakaj blejcev ne pustiš pri miru. Če bi bi bil gasilec, bi verjetno nesebično zastonj ponudil blejcem pomoč, z njimi delil svoje izkušnje, jih naučil voziti, jim dal koristne nasvete, ne pa da jih tukaj drkaš za brez veze.
Uporabniški avatar
MICKA
Kraj: Slovenski Javornik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MICKA »

Hover???
Z reševanjem se ne ukvarjam in me tudi ne zanima :D ,

Če bi se preganjal gor in dol po reki, oseba pa bi potrebovala pomoč ti očitno nebi priskočil na pomoč s svojim plovilom - ŽALOSTNO!
Polovično znanje je nevarnejše od neznanja (bolivijski)

V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
Uporabniški avatar
hover
Kontakt:

Ne obtožuj micka... v takih situacijah je vsak dolžan po zakonu pomagati, in tudi če ne bi bilo zakona, bi vsak od nas pomagal človeku v pomoči potrebni situaciji, a ni to logično, saj smo ljudje...
comendatore
Kraj: jesenice

Odgovor Napisal/-a comendatore »

meni se pa zdi da ko vam hover svetuje da se čim več vozite s hoverkraftom dober nasvet, saj najbrž tud vozniki kamionov ne vozijo kamiona samo nekajkrat ne leto
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rfireman »

Mogoče bi jim lahko bil inštruktor :roll:
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
comendatore
Kraj: jesenice

Odgovor Napisal/-a comendatore »

rfireman napisal/-a:Mogoče bi jim lahko bil inštruktor :roll:
to se morjo pa sami zment
Uporabniški avatar
Šumadinac
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Šumadinac »

Hover...

Ne štekam....
Samo od daleč opazujem dogajanje tegale foruma, ampak včasih pa moram kako zint ane?!
Ti, Hover, si 26.9.2004 ob 19.12 uri na ta forum prilepil svoje mnenje o Howercraftih in skorajda cepiv v glavo naj si slovenski gasilci ob večjih jezerih takoj nabavijo hoverja, kako je to dobra stvar za reševanje itd. itd. sedaj pa, ko imajo gasilci to vozilo pa tako NAGRAVŽNO ( :vomit: ) provociraš... :clubbed: Ne štekam!!

PS: pa mislim, da je ta tema že davno za zaklenit

LP pa srečno
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Uporabniški avatar
Marko Š.
GE: Gornja Radgona

Odgovor Napisal/-a Marko Š. »

Šumadinac napisal/-a:Hover...

Ne štekam....
Samo od daleč opazujem dogajanje tegale foruma, ampak včasih pa moram kako zint ane?!
Ti, Hover, si 26.9.2004 ob 19.12 uri na ta forum prilepil svoje mnenje o Howercraftih in skorajda cepiv v glavo naj si slovenski gasilci ob večjih jezerih takoj nabavijo hoverja, kako je to dobra stvar za reševanje itd. itd. sedaj pa, ko imajo gasilci to vozilo pa tako NAGRAVŽNO ( :vomit: ) provociraš... :clubbed: Ne štekam!!

PS: pa mislim, da je ta tema že davno za zaklenit

LP pa srečno
S tem pod PS se jaz tudi strinjam. Marsikdaj me je prijelo napisati kaj bolj žgočega in tudi zadnjič, ko sem šel vse skupaj zbrisat, ker nima smisla žolč izlivat tukaj in sem napisal le "zaj pa bo"!
Tukaj ni konca in ga nikoli ne bo, kar lahko vidite na še najmanj dveh forumih po sloveniji (a ne rafter?!). Verjetno je smisel le v provokaciji, saj drugače pristopiš na drug način in ne s pljuvanjem po drugih.

lp, marko
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Marko Š. napisal/-a:Tukaj ni konca in ga nikoli ne bo, kar lahko vidite na še najmanj dveh forumih po sloveniji (a ne rafter?!).
Jebemomast, da je res! :lol: :lol: :lol:
Zaklenjeno