Izolirni dihalni aparat - problem
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Izolirni dihalni aparat - problem
V gasilskem društvu imamo dihalni aparat, sicer zdajle nevem katere znamke vendar ima električni manometer na baterije. Ta manometer ima tudi nekakšno zeleno zadevo, ki je verjetno namenjena za označbo na informacijski tabli pred vstopom v prostor, kjer beleži čase. Vem pa tudi točno ne ,zakaj je tisto. Problem tiči v tem, da je tak manometer nezanesljiv, noben nezna delati z njim saj ima tudi nekaj funkcij. Kako dolgo zdržijo baterije v manometru Tako da tega dihalnega aparata ne uporabljamo. Vsi smo navajeni na klasični manometer. Zanima me, ali je možno ta dihalni aparat preurediti da bi blo vse mehansko, da bi bil mehanski manometer? Imate tudi kje drugje takšne dihalne aparate na električni manometer in kako upravljate z njimi.
Hvala za odgovor
Hvala za odgovor
Odg: Izolirni dihalni aparat - problem
Pozdravljen
Vaš manometer ima v sebi ugrajen tudi tako imenovan "bodyguard". To je naprava ki oporazarja če se gasilec ne prmika več in podobno. Pri nas imamo tudi takšne aparate in baterije menjujemo enkrat letno. Menjava je možna vendar potem boste morali digitalni manometer prodati. Ali pa če bi se s kom dogovorili da menjate manometre digitalnega za analognega.
Lp
Vaš manometer ima v sebi ugrajen tudi tako imenovan "bodyguard". To je naprava ki oporazarja če se gasilec ne prmika več in podobno. Pri nas imamo tudi takšne aparate in baterije menjujemo enkrat letno. Menjava je možna vendar potem boste morali digitalni manometer prodati. Ali pa če bi se s kom dogovorili da menjate manometre digitalnega za analognega.
Lp
Re: Izolirni dihalni aparat - problem
Mi niti probali nismo kako dolgo drži baterija samo nekakšen stran obstaja. A samo 1x na leto menjate baterije in zadeva normalno dela. Zdaj sem dobil nekaj napotkov na ZS kako se dela sploh z tem manometrom. Če pa še potem nebo rešitve pa bom moral najti koga, ki bi zamenjal zadevo. Ali pa celo zamenjal celoten dihalni aparat za analognega.
Mislim da analogni manometer stane okrog 80€ sedaj seveda odvisno od proizvajalca. Je pa stvar taka da vam potem ostane digitalni manometer.
LP
Sem po ZS poslal moj naslov in gsm pa se javite in bom videl kaj je možno naredit v našem servisu IDA v Poklicni gasilski enoti Maribor za rešitev težave.
RV
Še naš link:
http://www.jzzpr.sandisel.eu/index.php? ... &Itemid=57
Sem po ZS poslal moj naslov in gsm pa se javite in bom videl kaj je možno naredit v našem servisu IDA v Poklicni gasilski enoti Maribor za rešitev težave.
RV
Še naš link:
http://www.jzzpr.sandisel.eu/index.php? ... &Itemid=57
- man 14.284
- Kraj: Zgornja Bistrica
Mi imamo enako zadevo in delamo brez baterije saj pa je pod prikazovalnikom tudi analogni manometer, ki dela vedno!!
Vse je odvisno od modela in proizvajalca. Nekateri modeli imajo samo digitalni prikazovalnik tako da delovanje brez baterije ne pride v poštev.
- Alex74
- GE: PGD Ravne na Kor.
- Kraj: Prevalje
- Kontakt:
Kaj niste dobili poleg navodil za uporabo poleg tega IDA?
Drugače pa odlična zadeva. Nič komplicirano, poda ti pa kar nekaj koristnih podatkov kot je preostali čas, temperatura,
lahko si nastaviš opozorilo kdaj je treba zapustiti prostor glede na čas prihoda in seveda senzor gibanja. Če negibno
obležiš se začne dreti, da te reševalci lažje in prej najdejo pa še kaj bi se našlo odvisno od modela.
Drugače pa odlična zadeva. Nič komplicirano, poda ti pa kar nekaj koristnih podatkov kot je preostali čas, temperatura,
lahko si nastaviš opozorilo kdaj je treba zapustiti prostor glede na čas prihoda in seveda senzor gibanja. Če negibno
obležiš se začne dreti, da te reševalci lažje in prej najdejo pa še kaj bi se našlo odvisno od modela.
Dolgo sem se grizel v jezik. Ampak ne morem več.KUMBY napisal/-a:V gasilskem društvu imamo dihalni aparat, sicer zdajle nevem katere znamke vendar ima električni manometer na baterije. Ta manometer ima tudi nekakšno zeleno zadevo, ki je verjetno namenjena za označbo na informacijski tabli pred vstopom v prostor, kjer beleži čase. Vem pa tudi točno ne ,zakaj je tisto. Problem tiči v tem, da je tak manometer nezanesljiv, noben nezna delati z njim saj ima tudi nekaj funkcij. Kako dolgo zdržijo baterije v manometru Tako da tega dihalnega aparata ne uporabljamo. Vsi smo navajeni na klasični manometer. Zanima me, ali je možno ta dihalni aparat preurediti da bi blo vse mehansko, da bi bil mehanski manometer? Imate tudi kje drugje takšne dihalne aparate na električni manometer in kako upravljate z njimi.
Mi imamo pa v garaži nov GVC, ampak nihče ne zna vklopiti črpalke, tako da ga ne uporabljamo.
Ga kdo menja za starega "dojca"?
Ja, hudiča, a navodil vam pa niso dali???!!!
Verjetno je kar nekaj društev v naši ljubi deželici, ki so opremljena z tovrstno opremo, tudi mi smo dobili take Auerje, iz sredstev požarnega sklada če me spomin ne vara.
Pa morem reči, da smo bili veseli, da smo dobili nekaj malo bolj sodobnega.
Ravnanja z opremo se je potrebno pa naučiti.
Ali s pomočjo navodil ali pa vprašati soseda, ki ima isto reč v orodišču. Mogoče se skupaj naučite še kaj več.
Potem pa vaja, vaja, ...
LP iz Celja
Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Če bi imel navodila verjetno nebi pisal tule.Mi smo isto dobili ta dihalni aparat iz požarne takse. Drugače pa hvala vsem za odgovore in navodila.So nam zelo pomagale. Smo zadevo že sprobali in smo zaenrat zadovoljni z tem kar nudi. Treba ga bo pa dati na servis, da se vse prekontrolira. Drugače imamo poleg tega še 4. dihalne aparate in so za nas dovolj. Tega se moramo pa prvo nauči uporabljati na vajah,potem ga bomo pa počasi spravili v promet.
Hvala še enkrat za odgovore
Hvala še enkrat za odgovore
Pri nas imamo že omenjene dragerje, ki imajo analogni manometer + računalnik na baterije. Zadeva je , če jo znaš uporabljati, zelo funkcionalna, dela pa tudi analogno brez baterij.
Nevem pa ker "pametni" proizvajalec je naredil samo Digitalni manometer. Sem že pred to temo slišal za njih,ampak se mi zdi za naše delo malo nezanesljivo.
Tudi nevem kateri "pametni" naročnik jih je potem nabavil iz sredstev požarne takse ter kaj se je zgodilo s slovenskimi navodili ....
lp
Nevem pa ker "pametni" proizvajalec je naredil samo Digitalni manometer. Sem že pred to temo slišal za njih,ampak se mi zdi za naše delo malo nezanesljivo.
Tudi nevem kateri "pametni" naročnik jih je potem nabavil iz sredstev požarne takse ter kaj se je zgodilo s slovenskimi navodili ....
lp
Don't raise your voice, Improve your argument!
Ali nima Draeger samo digitalni manometer ali pa samo analogni manometer? Auer ima zagotovo kombinacijo obeh ali pa samo analogni manometer. Iz požarnega sklada so bili že nekaj časa Auer-ji z kombiniranim manometrom in ključem.Pero napisal/-a:Pri nas imamo že omenjene dragerje, ki imajo analogni manometer + računalnik na baterije. Zadeva je , če jo znaš uporabljati, zelo funkcionalna, dela pa tudi analogno brez baterij.
lp
Povezava na kombinirano napravo Auer:
http://www.msa-auer.de/en/products/supp ... icu-icu-s/
Kdor živi od meča bo z mečem pokončan.
sory Auer* kot si ga prilepil.
lp
lp
Don't raise your voice, Improve your argument!
Odg: Re: Izolirni dihalni aparat - problem
Hmmm, pri nas pa je vedno premalo dihalcev in smo veseli, če dobimo kdaj še kakšnega. Če imate kakega Auerja, ki ga ne znate ukomandirat odveč, se priporočamo - za šenkKUMBY napisal/-a:Drugače imamo poleg tega še 4. dihalne aparate in so za nas dovolj. Tega se moramo pa prvo nauči uporabljati na vajah,potem ga bomo pa počasi spravili v promet.
Pozdravljeni!
Izolirni dihalni aparati MSA Auer BD 96 s kontrolno enoto ICU so bili pred leti dobavljeni s strani našega podjetja. Vsem aparatom so bila priložena tudi navodila za uporabo v slovenskem jeziku.
Če ste slučajno v kakšni enoti izgubili navodila za uporabo, se lahko obrnete na nas in vam bomo posredovali navodila.
Za vse dodatne informacije pa smo seveda na voljo!
Kolektiv podjetja Mi Star
Izolirni dihalni aparati MSA Auer BD 96 s kontrolno enoto ICU so bili pred leti dobavljeni s strani našega podjetja. Vsem aparatom so bila priložena tudi navodila za uporabo v slovenskem jeziku.
Če ste slučajno v kakšni enoti izgubili navodila za uporabo, se lahko obrnete na nas in vam bomo posredovali navodila.
Za vse dodatne informacije pa smo seveda na voljo!
Kolektiv podjetja Mi Star
Vse za vašo varnost v sodelovanju z najboljšimi!