Mi smo dali za servis Drager 475€/kom. + test jeklenke oz. karbonke 25-30€.
Tudi mi imamo probleme z SABRE s pljučnim avtomatom oz. na maski, kjer pride priklopljen pljučni avtomat (tesnila).
Lp,A.
Primerjava IDA različnih proizvajalcev
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odg: Primerjava IDA različnih proizvajalcev
Kakšne pa so tiste cene? Z davkom? Neto cene? S popustom? So IDA med samo primerljiva? Ali pa so eni high drugi pa low cost aparati? Mislim, da je ob navajanju cen treba navesti vse te podatke drugače je vse navijaško in izkrivljeno. 
Odg: Primerjava IDA različnih proizvajalcev
seveda to so okvirne cene cene so pač s popustom in z ddv toraj za ta denar jih lahko ponidi trgovec. Seveda je druga cena ča jih uzameš večje število itd.dinkidi napisal/-a:Kakšne pa so tiste cene? Z davkom? Neto cene? S popustom? So IDA med samo primerljiva? Ali pa so eni high drugi pa low cost aparati? Mislim, da je ob navajanju cen treba navesti vse te podatke drugače je vse navijaško in izkrivljeno.
model Auerja je AIRXPRESS automat: AutoMaxx AS maska: Ultra elite PS MaXX
model Dragerja PSS 3000 maska FPS 7000
model spiro QS 2
model scott Propak AK-DSC
Re: Primerjava IDA različnih proizvajalcev
Mogoče v razmislek in opozorilo tistim ki imate doma model auerja AIRXPRESS oz. imate namen nabaviti to vrsto modela. Sicer do včeraj pri tem modelu nismo opazili nobenih težav, redno sem preverjal vse varnostne elemente in vedno so delovali ok, včeraj pa je med intervencijo eden izmed gasilcev opazil da mu pri 20 barih še vedno ne piska piščal. Kakorkoli, zaradi hitre porabe zraka in kondenza ki se je nabiral na sami jeklenki je zmrznila varnostna piščal, ki posledično ni opravljala svoje funkcije. Moje osebno mnenje je, da so zato bolj primerni tisti nosilci, ki imajo piščal speljano na zgornjo stran nosilca, kjer do podobnih primernov težje pride.
Re: Primerjava IDA različnih proizvajalcev
Prvič slišim za ta primer! Mogoče ni kriv IDA, mogoče uporabnik ni pravilno namestil jeklenke ,mogoče oring ni dobro tesnil ali pa je nekaj narobe s piščalko in kako je bil vzdrževan IDA? Veliko je vprašanj preden najdeš pravega krivca !
Lp Mare
V službi me kličejo Ježek!