Novo tehnično vozilo PGD Kamnik
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Novo tehnično vozilo PGD Kamnik
Za Gobija:
Vozilo s Hiabom je namenjeno v PGD Kamnik. Je pa to MB Atego s podaljšano kabino. Kabino je podaljšalo podjetje Metis iz Gornje Radgone. Vse skupaj naj bi izgledalo tako nekako kot TRV-1 (TV-2D) od PGD Postojna. Zna se zgoditi da bodo imeli kar precej težav s tipizacijo. Seveda pa jim želim, da bi vozilo kar se da hitro imeli parkirano v garaži in v operativni uporabi.
L.P. Andraž
Vozilo s Hiabom je namenjeno v PGD Kamnik. Je pa to MB Atego s podaljšano kabino. Kabino je podaljšalo podjetje Metis iz Gornje Radgone. Vse skupaj naj bi izgledalo tako nekako kot TRV-1 (TV-2D) od PGD Postojna. Zna se zgoditi da bodo imeli kar precej težav s tipizacijo. Seveda pa jim želim, da bi vozilo kar se da hitro imeli parkirano v garaži in v operativni uporabi.
L.P. Andraž
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
Pa še par slik gotovega vozila PGD Kamnik.Andraž napisal/-a:Za Gobija:
Vozilo v ozadju s Hiabom je namenjeno v PGD Kamnik. Je pa to MB Atego s podaljšano kabino. Kabino je podaljšalo podjetje Metis iz Gornje Radgone. Vse skupaj naj bi izgledalo tako nekako kot TRV-1 (TV-2D) od PGD Postojna. Zna se zgoditi da bodo imeli kar precej težav s tipizacijo. Seveda pa jim želim, da bi vozilo kar se da hitro imeli parkirano v garaži in v operativni uporabi.
L.P. Andraž
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
- man 14.284
- Kraj: Zgornja Bistrica
- man 14.284
- Kraj: Zgornja Bistrica
Se strinjam, da tipizacija velja za vse. Vendar v tem primeru mislim, da so kolegi iz Kamnika dobro pemislil kaj in kako. Primer do sedaj mislim, da edinega tehničnega posredovanja z novim vozilom. Prometna nesreča Stahovica, 1 oseba vkleščena v razbitinah. Zahteva po tehnični pomoči. Štartajo gasilci, ki živijo nad gasilnim domom pgd Kamnik s HTV-jem in 5 minut za tem prispe trv 2d z večjim številom gasilcev. Zaradi manjšega števila gasilcev, ki so prisotni v gd so verjetno hoteli podaljšano kabino, ker se v tem primeru za 2. izvoz že nabere nekaj več gasilcev in nato izvozijo.
lp
lp
"Ne boj se za pomoč, mi b`dimo dan in noč." Posvetilo Otona Zupančiča na praporu Gasilske župe Kamnik iz leta 1928.
"Taktika brez tehnike je brez moči, tehnika brez taktike je brez smisla."/M. Vrhovec
"Taktika brez tehnike je brez moči, tehnika brez taktike je brez smisla."/M. Vrhovec
-
guest
Skladišče???gapi napisal/-a:Nazadnje ko sem ga videl jazt so bili v kabini sedeži z dihalnimi aparati, v kabini imajo tudi pisalno mizico, kot nekakšno poveljniško vozilo!!denis s napisal/-a:Kako ga pa zdaj uporabljajo ali imajo skladišče ali sedeže pa me ne zanima.
Ne, vozilo je sedaj registrirano za prevoz oseb, vse je O.K. in zadaj ni nobenega skladišča.
Mislim, da imajo kamničani v svojem koncu in daleč naokrog najbolje poskrblejno za tehnične intervencije, saj so obdržali prejšnjega TRV-ja, ki je opravil samostojno oz. z vozilom za nevarne snovi mnogo težkih intervencij, poleg tega pa imajo še to novost. V bistvu dve vozili, neodvisni eno od drugega - lahko izvajajo dva tehnična posega ob istem času.
Moje osebno mnenje pa je, da je vozilo z podaljšano kabino operativno dosti boljše, kajti zavedatti se je potrebno, da omenjeno vozilo ni namenjeno zgolj tehničnim intevencijam, ampak tudi za nesreče z nevarnimi snovmi.
Takrat pa taka kabina še kako prav pride, saj s gasilci lahko že v kabini namestijo dihalne aparate, ko prispejo pa samo še obkele za navarne snovi (če so potrebne)!
Skaratka, mislim da je prav da ima tako vozilo podaljšano kabino, sevada pa je potrebno pri vsakem vozilu upoštavti specifike, ki se pojavljajo pri nabavi takšnega vozila!!
Lahko se pa tudi motim!
Takrat pa taka kabina še kako prav pride, saj s gasilci lahko že v kabini namestijo dihalne aparate, ko prispejo pa samo še obkele za navarne snovi (če so potrebne)!
Skaratka, mislim da je prav da ima tako vozilo podaljšano kabino, sevada pa je potrebno pri vsakem vozilu upoštavti specifike, ki se pojavljajo pri nabavi takšnega vozila!!
Lahko se pa tudi motim!
No ravno to je to. Si še boljše povedal kot jaz.guest napisal/-a:gapi napisal/-a:Nazadnje ko sem ga videl jazt so bili v kabini sedeži z dihalnimi aparati, v kabini imajo tudi pisalno mizico, kot nekakšno poveljniško vozilo!!denis s napisal/-a:Kako ga pa zdaj uporabljajo ali imajo skladišče ali sedeže pa me ne zanima.
Skladišče???![]()
Ne, vozilo je sedaj registrirano za prevoz oseb, vse je O.K. in zadaj ni nobenega skladišča.
Mislim, da imajo kamničani v svojem koncu in daleč naokrog najbolje poskrblejno za tehnične intervencije, saj so obdržali prejšnjega TRV-ja, ki je opravil samostojno oz. z vozilom za nevarne snovi mnogo težkih intervencij, poleg tega pa imajo še to novost. V bistvu dve vozili, neodvisni eno od drugega - lahko izvajajo dva tehnična posega ob istem času.
Torej strinjamo se, da še kako prideta dve omenjeni vozili za delo na dveh koncih hkrati.
lp
P.S. Rok je bil močno pred novim letom, vozilo pa se je pripeljalo konec aprila.
"Ne boj se za pomoč, mi b`dimo dan in noč." Posvetilo Otona Zupančiča na praporu Gasilske župe Kamnik iz leta 1928.