Novo tehnično vozilo PGD Kamnik

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
Andraž
Kraj: Kobarid
Kontakt:

Novo tehnično vozilo PGD Kamnik

Odgovor Napisal/-a Andraž »

Za Gobija:

Vozilo s Hiabom je namenjeno v PGD Kamnik. Je pa to MB Atego s podaljšano kabino. Kabino je podaljšalo podjetje Metis iz Gornje Radgone. Vse skupaj naj bi izgledalo tako nekako kot TRV-1 (TV-2D) od PGD Postojna. Zna se zgoditi da bodo imeli kar precej težav s tipizacijo. Seveda pa jim želim, da bi vozilo kar se da hitro imeli parkirano v garaži in v operativni uporabi.

L.P. Andraž
Uporabniški avatar
gobi
Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gobi »

Hvala Andraž :!:
LP, Robert Kopatin
Ko gredo drugi ven ,gremo mi noter!
Slika
Marky

Odgovor Napisal/-a Marky »

ZRSBR ima vozilo zaradi njihovega skladišča goriv v Ortneku.
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

Andraž napisal/-a:Za Gobija:

Vozilo v ozadju s Hiabom je namenjeno v PGD Kamnik. Je pa to MB Atego s podaljšano kabino. Kabino je podaljšalo podjetje Metis iz Gornje Radgone. Vse skupaj naj bi izgledalo tako nekako kot TRV-1 (TV-2D) od PGD Postojna. Zna se zgoditi da bodo imeli kar precej težav s tipizacijo. Seveda pa jim želim, da bi vozilo kar se da hitro imeli parkirano v garaži in v operativni uporabi.

L.P. Andraž
Pa še par slik gotovega vozila PGD Kamnik.
Priponke
T1.jpg
T2.jpg
T3.jpg
T4.jpg
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
Uporabniški avatar
man 14.284
Kraj: Zgornja Bistrica

Odgovor Napisal/-a man 14.284 »

In kako se je rešlo z tipizacijo? :?:
denis s
Kraj: Ilirska Bistrica

Odgovor Napisal/-a denis s »

Kakor je meni znano so morali podaljšano kabino preuredit kot nekakšno skladišče tako, da ni sedežev notri samo kabina za 3 ljudi, tko da naj bi skozi tipizacijo prišli.
Uporabniški avatar
Dušan
Kraj: Zgornja Bistrica (Tirgot)

Odgovor Napisal/-a Dušan »

Pa je to res ali je to samo šala ??? :shock: :shock: :shock:
Tehnika nam lajša življenje!
denis s
Kraj: Ilirska Bistrica

Odgovor Napisal/-a denis s »

Tako sem slišal pri EVRO GV. Kako ga pa zdaj uporabljajo ali imajo skladišče ali sedeže pa me ne zanima.
darko

Odgovor Napisal/-a darko »

bravo kamničani.
mislim pa da odgovorni niso detajlno prečitali din standarda na katerega se vsi sklicujejo.
darko
Uporabniški avatar
gapi
GE: Lukovica
Kraj: Lukovica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapi »

denis s napisal/-a:Kako ga pa zdaj uporabljajo ali imajo skladišče ali sedeže pa me ne zanima.
Nazadnje ko sem ga videl jazt so bili v kabini sedeži z dihalnimi aparati, v kabini imajo tudi pisalno mizico, kot nekakšno poveljniško vozilo!!

Lep pozdrav!

Gašper Mav
http://www.gasilci-lukovica.si
Uporabniški avatar
man 14.284
Kraj: Zgornja Bistrica

Odgovor Napisal/-a man 14.284 »

Nič nimam proti podaljšani kabini za TRV vendar če je tipizacija napisana naj velja za vse! Ali pa se naj spremeni!! :!:
Uporabniški avatar
gapex
Kraj: Šmarca
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapex »

Se strinjam, da tipizacija velja za vse. Vendar v tem primeru mislim, da so kolegi iz Kamnika dobro pemislil kaj in kako. Primer do sedaj mislim, da edinega tehničnega posredovanja z novim vozilom. Prometna nesreča Stahovica, 1 oseba vkleščena v razbitinah. Zahteva po tehnični pomoči. Štartajo gasilci, ki živijo nad gasilnim domom pgd Kamnik s HTV-jem in 5 minut za tem prispe trv 2d z večjim številom gasilcev. Zaradi manjšega števila gasilcev, ki so prisotni v gd so verjetno hoteli podaljšano kabino, ker se v tem primeru za 2. izvoz že nabere nekaj več gasilcev in nato izvozijo.

lp :)
"Ne boj se za pomoč, mi b`dimo dan in noč." Posvetilo Otona Zupančiča na praporu Gasilske župe Kamnik iz leta 1928.

"Taktika brez tehnike je brez moči, tehnika brez taktike je brez smisla."/M. Vrhovec
guest

Odgovor Napisal/-a guest »

gapi napisal/-a:
denis s napisal/-a:Kako ga pa zdaj uporabljajo ali imajo skladišče ali sedeže pa me ne zanima.
Nazadnje ko sem ga videl jazt so bili v kabini sedeži z dihalnimi aparati, v kabini imajo tudi pisalno mizico, kot nekakšno poveljniško vozilo!!
Skladišče??? :lol:

Ne, vozilo je sedaj registrirano za prevoz oseb, vse je O.K. in zadaj ni nobenega skladišča.
Mislim, da imajo kamničani v svojem koncu in daleč naokrog najbolje poskrblejno za tehnične intervencije, saj so obdržali prejšnjega TRV-ja, ki je opravil samostojno oz. z vozilom za nevarne snovi mnogo težkih intervencij, poleg tega pa imajo še to novost. V bistvu dve vozili, neodvisni eno od drugega - lahko izvajajo dva tehnična posega ob istem času. 8)
Uporabniški avatar
gapi
GE: Lukovica
Kraj: Lukovica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapi »

Moje osebno mnenje pa je, da je vozilo z podaljšano kabino operativno dosti boljše, kajti zavedatti se je potrebno, da omenjeno vozilo ni namenjeno zgolj tehničnim intevencijam, ampak tudi za nesreče z nevarnimi snovmi.

Takrat pa taka kabina še kako prav pride, saj s gasilci lahko že v kabini namestijo dihalne aparate, ko prispejo pa samo še obkele za navarne snovi (če so potrebne)!

Skaratka, mislim da je prav da ima tako vozilo podaljšano kabino, sevada pa je potrebno pri vsakem vozilu upoštavti specifike, ki se pojavljajo pri nabavi takšnega vozila!!

Lahko se pa tudi motim!

Lep pozdrav!

Gašper Mav
http://www.gasilci-lukovica.si
Uporabniški avatar
gapex
Kraj: Šmarca
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapex »

guest napisal/-a:
gapi napisal/-a:

Skladišče??? :lol:

Ne, vozilo je sedaj registrirano za prevoz oseb, vse je O.K. in zadaj ni nobenega skladišča.
Mislim, da imajo kamničani v svojem koncu in daleč naokrog najbolje poskrblejno za tehnične intervencije, saj so obdržali prejšnjega TRV-ja, ki je opravil samostojno oz. z vozilom za nevarne snovi mnogo težkih intervencij, poleg tega pa imajo še to novost. V bistvu dve vozili, neodvisni eno od drugega - lahko izvajajo dva tehnična posega ob istem času. 8)
No ravno to je to. Si še boljše povedal kot jaz. :lol: Tudi meni se zdi, da zadaj nisem videl nobenega skladišča, vendar sedeže. :) Potrdil si tudi dejstvo o bivšem glavnem TRV-ju, ki je sedaj bolj hitro TRV. :) Staro vozilo za nevarne snovi pa nameravajo nameniti za orodno vozilo.
Torej strinjamo se, da še kako prideta dve omenjeni vozili za delo na dveh koncih hkrati.

lp :)

P.S. Rok je bil močno pred novim letom, vozilo pa se je pripeljalo konec aprila.
"Ne boj se za pomoč, mi b`dimo dan in noč." Posvetilo Otona Zupančiča na praporu Gasilske župe Kamnik iz leta 1928.

"Taktika brez tehnike je brez moči, tehnika brez taktike je brez smisla."/M. Vrhovec
Odgovori