Sirene in luči, kaj uporabljate?

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
krasni

Odgovor Napisal/-a krasni »

Federal je itak zakon. Mi imamo na enem avtu haztecov strobo, na drugem pa nam je lani Pušnik vgradil 3dim blok. Lahko rečem da se 3dimove rotacije vidijo boljše kot pa haztecov strobo. Ne vem kakšne so od premier hazardove ampak Anexate meni se zdi, da je haztec kot kitajska igrača. Če bi imeli več denarja bi pa itak kupli federal.
Uporabniški avatar
SAKI
Kraj: PGD ZAGORJE-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SAKI »

krasni napisal/-a:Mi imamo na enem avtu haztecov strobo, na drugem pa nam je lani Pušnik vgradil 3dim blok. Lahko rečem da se 3dimove rotacije vidijo boljše kot pa haztecov strobo.
Se strinjam :!: Tudi mi imamo na vozilu MB Actros GVC-24/50 na strehi nameščen svetlobni blok z dvema 360 stopinjskima stroboskopoma Premier Hazard - Lomax. V maski vozila pa dva linearna stroboskopa proizvajalca Federal.

Federalova res sekata in se žal zanašamo le nanju, kajti Lomax na strehi služi bolj kot okras :( Na drugem vozilu GVC-16/24, pa je na strehi svetlobni blok z rotacijskimi lučmi, po dve na vsaki strani, ta pa daje pravi efekt 8) Tako, da imam v prvi priliki v planu zamenjavo le tega :!:

Če bi se kdo rad prepričal na lastne oči, glede zadovoljivosti svetlobnih efektov pred nakupom za svoja vozila, naj mi sporoči na ZS :!: :!: :!:
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!

Lp

Borut Satler
Uporabniški avatar
Denis
Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Denis »

Kolk pa imate močne ojačevalce ?
Ta hudi PGD VRBJE.
Uporabniški avatar
SAKI
Kontakt:

Denis napisal/-a:Kolk pa imate močne ojačevalce ?
Ojačevalce za luči :?: :roll:

Lp

Borut Satler
Uporabniški avatar
.

Odgovor Napisal/-a . »

KOLK dnarja tok muzke.. 8) SAKI.
Uporabniški avatar
SAKI
Kontakt:

. napisal/-a:KOLK dnarja tok muzke.. 8) SAKI.
Po tvojem prispevku sklepam, da s cenami proizvajalcev svetlobnih in zvočnih signalov, o katerih govorimo, nisi seznanjen :!:

Lp

Borut Satler
Uporabniški avatar
.

Odgovor Napisal/-a . »

Cena niti ne igra vloge če želiš imeti svetilnost...oziroma če želiš da ti avto sveti kot novoletna jelka ko greš na nujno vožnjo.. :!:
SEj tut nadgradnja vozila ni poceni in cene se gibljejo od do...
Pa avto tut ni pocen....ko ga je treba kupt .... :D
Naredu si primerjavo z flashi,ki so na strehi in fleshi na maski vozila...
Že tle je bistvena razlika... :idea:
Flash na strehi je kot prvo zaprt z dvema plastičnima pokrovoma(po domače),eden je prozoren in narezan da razprši svetlobo in se plavi pleksi.
Flash v maski pa je usmerjen in ima parabolo, kar pomeni da je svetilnost veliko večja.... :oops:
Kar se pa cen tiče pa mislm da bi se moral preden kupiš rotacije ali fleshe najprej pogledati v denarnico in potem kupovati...ampak vsak potem zadnje tolarje nameni za luči ...In to ti je odgovor o cenah...Luči imajo isti pomen kot voda, ki je v rezervoarjih za gašenje... :twisted:
Pač vedno se pogovarjete gasilci med sabo kok denarja bo slo za avto in koliko za nadgradnjo ...Nikoli pa kok bomo dal za osvetlitev na vozilu.
Če pa pač mislis da je vse bolj pomemno kot luči se pač motiš..
Isto so pomemne kot je vozilo in nadgradnja... :roll: :D
Sej v končni fazi te morajo vsi videt in slišat ko si na nujni vožnji....
Vsaka stvar stane..sploh pa če je to spacifična oprema...ta je še dražja...
Tko da kot sm že reku kolk dnarja tok muske... :lol:
Uporabniški avatar
.

Odgovor Napisal/-a . »

Še niki Saki ..
A so slučajno vaša vozila bila v decembrski številki gasilca??
Uporabniški avatar
SAKI
Kontakt:

Prvo kot prvo, najprej preberi objavo kot je treba, potem pa filozofiraj na dolgo in široko :!:

Kje sem jaz delal primerjavo s stroboskopi na strehi in stroboskopi v maski, groza :!:
Rekel sem, da se zanašamo na stroboskope v maski, ker so na strehi slabo vidni :!:

Delal pa sem primerjavo med stroboskopi in rotacijo na strehi :!:

Sedaj izjavljaš, kar je pravilno, da cena niti ne igra vloge, če hočeš imeti svetilnost :!:
Je pa nasprotno od tega, kar si napisal v prejšnji objavi, da kolk dnarja tolk muzke, in s tem sedaj popravljaš sam sebe in ne mene, ki tega mnenja nisem imel nikoli :!:
Ob enem pa na koncu sedanje objave, po tem ko si spremenil mnenje, zopet udarjaš po stari struni :shock: Kaj je sedaj, krop ali voda :?:

Izjava, da se za svetlobne in zvočne signalne naprave nameni zadnji tolar, ki ti je ostal, pa je po mojem mnenju tudi iz trte izvite, ali pa žal iz lastnih izkušenj :cry:
Po mojih izkušnjah sodeč, se za take naprave nameni vse prej kot pa malo sredstev :!:
Saj ko jih kupiš, jih kupiš za celo življensko dobo vozilo, le redko kdaj so vmes izjeme :!:

Prilagajaš pa se ostalim stvarem, ki so bolj tehnične narave :!: Tako je tudi v našem primeru, kjer smo zaradi višine garažnih vrat morali vzeti stroboskopski blok, ki je nižji :!:

In odgovor na vprašanje, ne naša vozila niso bila v decemberski številki gasilca :!:

Lp

Borut Satler
13-pgd cerklje

Odgovor Napisal/-a 13-pgd cerklje »

jack ali mi lahko poveš kje si dobil te sirene ali pa kako se jih da spravt na računalnik
Uporabniški avatar
gubina
Kraj: LJ-okolica

Odgovor Napisal/-a gubina »

:oops: malce pozno pa vseeno-3-DIM je mogoče po kvaliteti dober vendar po slišnosti in vizuelnem učunku-sploh podnevi-precej slab.tegradova signalizacija je slišno zelo v redu in dnevna vizuelnost je boljša.povedano iz izkušenj,imamo namreč oba bloka v uporabi na naših vozilih!
di-du-di-du
SR

Odgovor Napisal/-a SR »

Spoštovani g. Boštjan Cerar!
Mene samo zanima, če bi se dalo pridt pogledat v vašo firmo.
Vsak dan se mimo vozim in gledam tisto tablo na stavbi, pa vedno sem si želel ogledat kako to funkcionira.

Lahko mi odgovorite na mail:

samorajkovic@hotmail.com

LP, Samo
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

Pri nas smo montirali Federalov blok z dvema blicoma in sireno na sredini, ki je bila prej za odbijačem. Razlika v primerjavi sirene prej in sedaj zeeelo očitna. Prej so bile na strehi dve rotacijske lučke, ki pa smo jih pustili zaradi lukenj v strehi - pa še paše blok med njiju. Ojačevalec je ostal stari 100W. Zadeva tud zgleda OK :D
Tudi na zadnji stranici GVC 24/50 smo montirali dva blica, zamenjavo pa čakata še lučki v maski vozila.
Odgovori