GVM VW Transporter ali Renault Trafic
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Boštjančk to je čist odvisn od vašega okoliša, nima smisla, da bi društvo kupil avto, ki je 4×4 če nima takega terena in ne rabi take vrste pogona!! Mi smo zadovljni z Renoult Mastrom in morm rečt da nam dobr služi!!
Gasilci smo edina živa bitja,ki ne bežimo od ognja pač pa gremo vanj in se spopademo z njim.
Cheeby in Boštjanček na žalost is te moke ne bo kruha
VW Transporter s pogonom 4x4 ne ustreza za podvozje GVM-1 po veljavni tipizaciji GZS, zaradi veliko premajhne nosilnosti
Edino vozilo s pogonom 4x4 katero ustreza tipizaciji je MB Sprinter. Pripravlja pa se tudi, upamo da še v tem letu, uvoz vozil IVECO Daily s pogonom 4x4 kateri že nekaj let veselo vozi v sosednji Avstriji in Italiji, le v naši ljubi Sloveniji zaradi birokracije v povezavi s homologacijo še ni dobil zeleno luč
VW Transporter s pogonom 4x4 ne ustreza za podvozje GVM-1 po veljavni tipizaciji GZS, zaradi veliko premajhne nosilnosti
Edino vozilo s pogonom 4x4 katero ustreza tipizaciji je MB Sprinter. Pripravlja pa se tudi, upamo da še v tem letu, uvoz vozil IVECO Daily s pogonom 4x4 kateri že nekaj let veselo vozi v sosednji Avstriji in Italiji, le v naši ljubi Sloveniji zaradi birokracije v povezavi s homologacijo še ni dobil zeleno luč
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!
Lp
Borut Satler
Lp
Borut Satler
Glede pogona 4x4!
Kot je napisal Saki, sem tudi že sam omenil, da je problem pri potrditvi podvozja! Če mene prašate je to totalni absurd! Naši gasilski "veljaki" ti ne potrdijo podvozja, ker si kupil preveč "varnosti" in izboljšal vozne lastnosti. Mislim! OK za premalo, ne rečem! Če pa kupiš preveč imaš pa lahko probleme! SKREGANO Z LOGIKO! OK če je problem nosilnost, ja. Vendar pri določenih modelih-znamkah to ni problem!
Pri nas 4x4 nekako ne pride v poštev. Pa ne toliko glede cene (čeprav je cca miljon dražji in kolikor sem seznanjen novi modeli VW nimajo več 4x4 (sinhro) ampak nekaj podobnega, vzeto od Audija! Če se ne motim sistem proti zdrsavanju koles). Imamo namreč ravninski teren in se nam ne splača zaradi nekaj klančin kupovati toliko dražje vozilo!
Lep pozdrav
Kot je napisal Saki, sem tudi že sam omenil, da je problem pri potrditvi podvozja! Če mene prašate je to totalni absurd! Naši gasilski "veljaki" ti ne potrdijo podvozja, ker si kupil preveč "varnosti" in izboljšal vozne lastnosti. Mislim! OK za premalo, ne rečem! Če pa kupiš preveč imaš pa lahko probleme! SKREGANO Z LOGIKO! OK če je problem nosilnost, ja. Vendar pri določenih modelih-znamkah to ni problem!
Pri nas 4x4 nekako ne pride v poštev. Pa ne toliko glede cene (čeprav je cca miljon dražji in kolikor sem seznanjen novi modeli VW nimajo več 4x4 (sinhro) ampak nekaj podobnega, vzeto od Audija! Če se ne motim sistem proti zdrsavanju koles). Imamo namreč ravninski teren in se nam ne splača zaradi nekaj klančin kupovati toliko dražje vozilo!
Lep pozdrav
- Denis
- Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
- Kontakt:
Jst sem absolutno za WV če pogledamo koliko reševalnih vozil je v Sloveniji z to znamko lahko ugotovimo da so ta vozila zelo vzdržna. Glede novega transporterja res da je dražje ampak je tudi boljši od konkurence tako po udobnosti kot tudi po funkcionalnosti in moči. Glede voznih lasnosti je izvrsten sploh v ovnikih se zelo dobro prilagaja vozišču. Glede prejšnega modela je ta višji od ceste kar pomeni da v primeru snega na cestišču z pravimi pnevmatikami ni ovir kajti pomaga vam še pri tem ESP, sovoznika nimata več velikih problemov glede sedenja kajti vozilo ima prestavno ročico na armaturki in ni več ovire voznika pri prestavljanju. Za moje pojme je motor 2.5 TDI z 130 konjev dovolj.
Ta hudi PGD VRBJE.
Običajno so ta vozila izdelana v treh variantah medosne razdalje. Priporočam srednjo ali še bolje daljšo medosno razdaljo, da vam za sedeži ostane dovolj prostora, da razporedite obvezno opremo in imate še nekaj koristnega prostora za prevoz morebitne dodatne gasilske opreme ali pa tudi prtljage, ....
vw transporter 2.5tdi 130km 4motion dolga mednosna razdalja sem gledal in piše da ima nosilnost povečano na 3t se pravi da je to enostavno dovolj...
ampak naši gasilci, ki imajo zgleda več pojma o avtih bojo po vsej verjetnosti uzeli trafica, pol pa nej rinejo avto vn iz blata (v našem okolišu je reka sava in ima zelo blatne bregove)
ampak naši gasilci, ki imajo zgleda več pojma o avtih bojo po vsej verjetnosti uzeli trafica, pol pa nej rinejo avto vn iz blata (v našem okolišu je reka sava in ima zelo blatne bregove)
Skupaj spreminjajmo svet na bolje!
Potrebno se je sam vprašat ali rabimo 4x4 ali ne, ker štirkolesni pogon imata samo MB sprinter in VW transporter in sta oba dovoljena po tipizaciji, res pa je da ima transporter malo manjšo skupno nosilnost (300 kg) in ga je potrebno vzeti z ojačanim podvozjem. Če pa ne rabimo štirikolesnega pogona pa je zelo dobra izbira Renault masters, je tudi daleč najcenejši ali še cenejšo verzijo Citroen-jumper. Izbira je kar velika

Stati inu obstati. /Trubar/
GVM-1
Pozdravljeni
Vidim da nekateri razpravljajo na pamet.
VW Transporter 4x4 je zelo dobro vozilo, ki ima možnost za prevoz 1+8 in še 14 kg tovora. Ja prav vidite štirinajst kg. Ko smo izbirali podvozja sem bil pri ponudnikih, tudi povečana nosilnost po naročilu ne pride v poštev, gasilci v Sloveniji namreč kupimo letno le okrog 10 vozil znamke VW. Ta nosilnost je seveda premalo za nadgraditev v GVM-1.
Minimalno potrebna nosilnost vozila za GVM-1 je 885 kg. Pa še to je potem praktično brez vsake rezerve. Poglejmo se gasilci kdo pa ima 75 kg in manj. Glede na priporočene kuharske nasvete na forumu, pa bo to še večji problem.
Takih "luksuznih" izvedb je najti skoraj pri vseh proizvajalcih.
Tudi CITROEN Jumper II club 29C je tak, ima premajhno nosilnost. Ima pa Citroen druge različice, tudi 4x4, ki pa so zelo primerne.
Lep dan.
Ivo
Vidim da nekateri razpravljajo na pamet.
VW Transporter 4x4 je zelo dobro vozilo, ki ima možnost za prevoz 1+8 in še 14 kg tovora. Ja prav vidite štirinajst kg. Ko smo izbirali podvozja sem bil pri ponudnikih, tudi povečana nosilnost po naročilu ne pride v poštev, gasilci v Sloveniji namreč kupimo letno le okrog 10 vozil znamke VW. Ta nosilnost je seveda premalo za nadgraditev v GVM-1.
Minimalno potrebna nosilnost vozila za GVM-1 je 885 kg. Pa še to je potem praktično brez vsake rezerve. Poglejmo se gasilci kdo pa ima 75 kg in manj. Glede na priporočene kuharske nasvete na forumu, pa bo to še večji problem.
Takih "luksuznih" izvedb je najti skoraj pri vseh proizvajalcih.
Tudi CITROEN Jumper II club 29C je tak, ima premajhno nosilnost. Ima pa Citroen druge različice, tudi 4x4, ki pa so zelo primerne.
Lep dan.
Ivo
Re: GVM-1
Je res da ima VW Transporter synhro skupne nosilnosti nosilnosti samo 2,8 t in nima možnosti ojačitve podvozja, medtem ko pri dvokolesnem pogonu je ta možnost na 3,0 t ali pa na 3,2 t seveda z doplačilom. 
Stati inu obstati. /Trubar/
Re: GVM VW Transporter ali Renault Trafic
Za vozilo GVM vzemite rajši vw Transporterja.........
Novi VW Transporter 4motion je reševalne službe na Gorenjskem razočaral. Prejšnji model se je v snežnih razmerah obnašal veliko boljše, prišel si kamor si hotel, novi model se pa ustavi že na manjšem klančku, pa čeprav imamo kao najboljše gume ki se jih dobi za ta model
Mogoče je premočen, kajti z prvo in drugo prestavo je nemogoče štartati.
Na suhi cesti je pa situacija ravno nasprotna, je pa novi model zakon.
Mogoče je premočen, kajti z prvo in drugo prestavo je nemogoče štartati.
Na suhi cesti je pa situacija ravno nasprotna, je pa novi model zakon.