Svetilka na čeladi

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
seba__19

Svetilka na čeladi

Odgovor Napisal/-a seba__19 »

Pozdravljeni!
V gasilskem domu kopujemo čeladne svetilke. Kaj predlagate za nabavo na čelado (slabše kvalitete) -akrapovic buzet..
če ma kdo morda kaksne povezave mi jih naj prilepi ali pošlje na mail. sebo94.jevsevar@gmail.com
hvala! NA POMOČ
vidic
GE: PGD Lesce
Kraj: Lesce

Odg: Svetilka na čeladi

Odgovor Napisal/-a vidic »

Mi smo pred kakšnim letom kupili svetilke Petzl PIXA 2, sem jo že kar nekajkrat uporabljlal na intervencijah in je super. Svetilka ima 2 nastavtivi dolk in kratek snop. Zraven pride nosilec za okoli glave in za pritrditev na čelado, imajo pa za te svetilke nove Heros čelade že vgrajen nosilec, za na stare Heros pa se da nosilec dokupit in se ga prišraufa an čelado.
seba__19

Odgovor Napisal/-a seba__19 »

Hvala:)
Uporabniški avatar
Tadcom
GE: Ptuj

Re: Svetilka na čeladi

Odgovor Napisal/-a Tadcom »

Nekateri kar vrtate, šraufate v čelado. Kdo vam potem še vedno jamči A-test in ustreznost standardom?? #-o
Uporabniški avatar
mali_tona
GE: Malečnik

Odgovor Napisal/-a mali_tona »

za heros maš dve varianti in nobena se ne vrta kolko vem
prva je na ježek varjanto ko se nalepi
Slika

druga pa
Slika
Vijolčno sveti se nebo !
vidic

mali_tona pri drugi varianti se zvrta 4 luknice in preišraufa nosilec...imamo enke nosice samo drugačne lučke
Actros
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Actros »

Predlagam Acculux svetilki, model HL10EX (36 eur) ali pa Petalux (26,90) brez davka. Nosilec je po 17 eur. Obe dve LED svetilki imata po 200 lumnov, razlika je le v tem da druga (Petalux) ni v Ex izvedbi in da je črna in ne rumena kot je prva (HL10EX). Vse skupaj lahko dobiš v podjetju xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx.
Matej_K.

Odgovor Napisal/-a Matej_K. »

Ali kdo uporablja Petzl PIXA2 na čeladah Rosenbauer Smart? Eno tako svetilko smo vzeli za test, pa se mi nosilec ne zdi najbolj posrečen. Nekako se ne zatakne najbolje v pripravljeno režo na čeladi in imam občutek, da bo svetilka hitro skočila ven. Tudi sam nosilec ni ravno robusten in če se s svetilko nekam zadaneš, se tisti zatič pomoje hitro odlomi. Kakšno so vaše izkušnje s to kombinacijo?
robit

Odgovor Napisal/-a robit »

Matej_K. napisal/-a:Ali kdo uporablja Petzl PIXA2 na čeladah Rosenbauer Smart? Eno tako svetilko smo vzeli za test, pa se mi nosilec ne zdi najbolj posrečen. Nekako se ne zatakne najbolje v pripravljeno režo na čeladi in imam občutek, da bo svetilka hitro skočila ven. Tudi sam nosilec ni ravno robusten in če se s svetilko nekam zadaneš, se tisti zatič pomoje hitro odlomi. Kakšno so vaše izkušnje s to kombinacijo?
pri nas uporabljamo pixa 3 na 4-ih čeladah in zaenkrat še ni bilo težav.
vidic

Mi uporabljamo svetilke Petzl PIXA2 na čeladah in do sedaj še nismo imeli takšnih problemov, kot jih omenjaš. Smo pa prve dobili pred dobrimi dvemi leti.
Odgovori