Zelene Luči za Prostovolce

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
matic112

Zelene Luči za Prostovolce

Odgovor Napisal/-a matic112 »

Pozdravljeni pred časom sem nekje zasledil da imajo po nekod prostovoljni gasilci v osebnih vozilih nameščene zelene opozorilne luči da v primeru intervencije uporabijo namesto vseh 4 utripalka da opozoriš okolico nase in ti dajo prostor. Me pa zanima če ima slučajno že kdo kakšno izkušnjo z to stvarjo pri nas v Sloveniji. https://www.youtube.com/watch?v=yRN_32WNwHQ
Luka90
GE: JGS Škofja Loka

Odg: Zelene Luči za Prostovolce

Odgovor Napisal/-a Luka90 »

Odlična ideja, tudi sam sem že videl posnetek in mi je ušeč, stvar pa koristna, vendar.
Ja vedno obstaja tisti vendar. V naši državi se ne znajao zmeniti niti kako in kje naj se pravilno dela rešavalni pas na avtocestah, niso se sposobni po vseh teh letih zmeniti kako urediti pojem delojelamca gasilca do delodajalca, kaj šele da bi zakonsko dovolili uporabo takih luči.
Tudi t.i. utripajoči vsi 4 smerniki, niso "dovoljeni" ampak si jih gasilci jemljemo kot nekaj kar nam daje "prednost" oziroma opozarja na nas ko se peljemo v gasilni dom na intervencijo. Tudi sam sem jih že uporabil, pa mi je pred časom dala malo za misliti izjava kolega gasilca, da kakšen znak pa naj bi to bil - utripajoči vsi 4 smerniki. Nekomu lahko res pomenijo poglej gasilec gre v gasilni dom na intervencijo, nekomu drugemu pa: "lej ga tega bedaka, kako nori, pa še vse 4 smerniki ima prižgane." Verjetno jih bom še kdaj prižgal, pa verjetno bolj iz navade kot iz koristi... priznam. Pa sem prepričan da nas je takih še kar nekaj, tako da upam da nebo obsojanja. Ker vem, vidim in slišim da tudi naše hitrosti do samega gasilnega doma, ob pozivu na intervencijo niso ravno v skladu z CPP.ji.

Se strinjam da bi bilo nekaj v tej smeri pametno čimprej narediti. =D>
Uporabniški avatar
Gregor
Kraj: Šentjernej

Odg: Zelene Luči za Prostovolce

Odgovor Napisal/-a Gregor »

Nekaj o tem je bilo napisano že:

viewtopic.php?f=9&t=11472&start=45

Pobud na to temo je bilo že veliko, vendar vse neuspešne.

LP Gregor
Odgovori