Stran 1 od 2

Zaščitne rokavice

ObjavaObjavljeno: 22. november 2002, 19:44
Milek
Veliko se "pogovarjamo" o zaščitni opremi, na nekaj zelo pomembnega pa mislim, da nekateri ne dajo veliko poudarka - zaščitne roakvice. :oops: Zelo pomembno je, da ima gasilec roke ustrezno zaščitene in to z rokavicami, ki si res zaslužijo naziv "gasilske rokavice":!: Na intervencijah opažam, da veliko gasilcev rokavic sploh ne uporablja, če pa, so pa to rokavice, ki niso ustrezne za gasilsko delo.

Kakšne rokavice uorabljate pa VI :?:

LP :roll:

ObjavaObjavljeno: 22. november 2002, 21:44
binep
Milek!
Pri uporabi rokavic opažam naslednje: Stari mački ( gasilci ) so že tolk usposobljeni, da oni nič ne rabijo, kaj šele da bi dali rokavice na roke. Včasih je že hudo če ga samo opozoriš. Opažam pa, da pri mlajših gasilcih zaščitna oprema danes ni več problem in so veliko bolj osveščeni kar se tiče zaščite in jih kmalu ne bom več spravil nikamor, če res ne bodo popolnoma zaščiteni. No to mi je zares všeč, da vsak zase skrbi za svojo varnost. Drugače pa največ uporabljamo rokavice, ki so sestavni del zaščitne obleke ( v naši zvezi trenutno Viking, v službi pa prisegamo na Bristol )

LP

Bine

ObjavaObjavljeno: 23. november 2002, 1:07
matjaž
Bi se kar strinjal z Binetom!
Pri nas prakticiramo da so rokavice v žepih zaščitnih oblek, nekateri jih imamo pod čelado, poleg tega pa jih je nekaj parov še v vsakem vozilu, tako, da z njimi nebi smelo biti problema. Je pa nekaj res, če profesionalno opravljaš delo, kjer jih ne nosiš in jih nisi navajen imeti na rokah, jih tudi na intervenciji težko nosiš, saj jih enostavno nisi navajen.

LP!

Matjaž

ObjavaObjavljeno: 23. november 2002, 21:28
Milek
Matjaž 8)
Ko še nisem bil profesionalec tudi jaz nisem delal v takšnem poklicu, da bi rokavice vsak dan uporabljal. Vendar pa sem jih uporabljal na gasilskih intervencijah (na vajih pa res ne :oops: ). Med šolanjem za poklic gasilca so nam pa "vcepili" v glavo (HVALA BOGU) :lol: , da rokavice uporabljaš vedno :!: In to sedaj tudi počnem :wink:

LP :roll:

ObjavaObjavljeno: 25. november 2002, 16:48
matija
Naj večkrat je tko, če rokavic ne uporabljaš na vajah potem jih pozabiš uporabljat tudi v intervenciji. Vaje so tiste da gasilca navadiš , da mora uporabljat zaščitno opremo , potem se bo spomnil tudi na intervenciji ,da mu nekaj manjka od opreme. Prinas v društvu imamo narejeno tako , da ima vsaka obleka pripete rokavice nemogoče , da jih pozabi vzeti sabo. :wink: :wink:

ObjavaObjavljeno: 25. november 2002, 16:59
Matej B.
Pri nas je stvar naslednja. Imamo 12 ognjevarnih oblek. Zdaj pa bi potrebovali še rokavice in čelade. Škornje imamo Rosenbauerjeve.
Za rokavice smo dobili ponudbo za Viking, vendar je cena kar visoka (nekje nad 15 tisoč) čeprav je res iz Nomexa in drugih težko gorljivih materialov. Drugo ponudbo smo dobili za rokavice iz trdega govejega usnja, domačega bližnjega izdelovalca. Cena je 6.000 Sit. Malce smo debatirali. Glede na to da letno nimamo več kot 10 intervencij in tudi nimamo veliko denarja, bi se nam bolj splačalo kupiti 12 parov rokavic iz trdega usnja. Ne vem kako je s tipizacijo in ostalo birokracijo, ampak rokavice bomo morali nabavit čim prej.

ObjavaObjavljeno: 26. november 2002, 2:10
Jani
Matej, rade volje in brez provizije posredujem pri prodaji slikopleskarskih rokavic, ki so lepe bele barve in stanejo samo 356 sit. :roll:
Za našo dejavnost so pa vsaj tako primerne, kot rokavice vašega bližnjega proizvajalca. :?

Malo premislite!!

lp Jani

ObjavaObjavljeno: 26. november 2002, 10:19
metodg
V naši GZ ima vsako društvo poleg ognjavarne obleke tudi primerne rokavice in sicer VIKING (tako usnjene kot iz nomexa). Za ostale sem pa nabavil ZIEGLERJEVE usnjene rokavice, ki se mi tudi zdijo v redu, samo niso pa za notranje napade, ker imajo pretanko podlogo. Namenjene so gasilcem, ki delajo zunaj objekta. So pa podaljšane, tako da segajo nekako do polovice med komolcem in zapestejm. GZ je za vsako društvo nabavil toliko rokavice, da je ena desetina opremljena z njimi....

Metod G. :P :D

ObjavaObjavljeno: 28. november 2002, 23:10
Firechief
Mogoče bo zvenelo, kot reklama, vendar na več kot 100 intervencijah letno, na katerih uporabljam rokavice moram pohvaliti usnjene rokavice podjetja usnjarstvo Grad. Cena je dokaj ugodna, zelo so praktične in varne tako za požare, kot tehnične intervencije, tudi vzdrževanje je dobro!

ObjavaObjavljeno: 29. november 2002, 1:31
Matej B.
Firechief mi lahko po ZS posreduješ točen naslov Usnjarstva Grad( tudi e-mail). Ptujčani jih imajo nekaj in pravijo da so z njimi zadovoljni, tudi mi se odločamo da bi jih kupili 10 parov.

ObjavaObjavljeno: 29. november 2002, 12:07
Milek
Tudi mi uporabljamo trenutno rokavice Usnjarstva Grad, vendar smo se sedaj odločili za nabavo rokavic Rosenbauer, ker imajo te vse zahtevane standarde in certifikate! :roll:

ObjavaObjavljeno: 29. november 2002, 17:50
Gost
Tudi GRAD ima vse potrebne certifikate in standarde ter ustreza tipizaciji zaščitne rokavice. Primerjajte ceno!!! Drugače pa sem z rokavico zelo zadovoljen!

ObjavaObjavljeno: 29. november 2002, 17:57
Milek
Tudi jaz sem zadovoljen stemi rokavicami :!: :lol: Zakaj sem pa potem na tekmovanju poklicnih gasilcev moral zamenjati rokavice, ker niso ustrezalče gasilski tipizaciji :?: :roll: :?: Kar se pa tiče cene... Mal denarja, mal muske :wink:

ObjavaObjavljeno: 29. november 2002, 18:06
Gost
[Zakaj sem pa potem na tekmovanju poklicnih gasilcev moral zamenjati rokavice, ker niso ustrezalče gasilski tipizaciji

Očitno tvoji poklicni kolegi ne poznajo tipizacije, vsaj na področju rokavic ne. Država je za program KRAS predvidela nabavo teh rokavic, država pa lahko kupuje samo tipizirano opremo!!!. Pa ni samo to argument, potrudi se v GRAD, pa si na lastne oči oglej certifikate in EN normo. Pa še bližje je kot Rosenbauer. Prijetno pleši!!!

ObjavaObjavljeno: 29. november 2002, 18:11
Milek
No, gost 8)

Moj namen se ni kregat glede rokavic...
V Grad se tud ne bom potrudil, ker pride krava k štali, ne pa štala k kravi! (čist tak po domače :!: )
Moje roke oziroma roke vsakega operativca so več vredne, kot pa tista razlika pri ceni med enim in drugim proizvajalcem! :wink:

Pa predstavi se če me že glih za jezik vlečeš!! :wink: