GVV-1 PGD Notranje Gorice-Plešivica
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
GVV-1 PGD Notranje Gorice-Plešivica
V petek 28.09.2007 smo dobili težko pričakovano novo vozilo GVV-1.
Več o novem vozilu, fotografije izdelave vozila... najdete na naši spletni strani.
http://users.volja.net/pgd-ngp
ali
http://www.pgd-ngp.tk
Več o novem vozilu, fotografije izdelave vozila... najdete na naši spletni strani.
http://users.volja.net/pgd-ngp
ali
http://www.pgd-ngp.tk
- glede rolet... smo razmišljali tudi o drugem sistemu vendar na koncu nismo imeli izbire(problem Mettis - Rosenbauer)gobi napisal/-a:No ni slabo vozilo...me pa nekaj zanima:
- kako to, da ste se odločili za ta sistem odpiranja rolet
- zakaj niste namestili vsaj enega večjega VT navijaka
Hvala za odgovore![]()
Se pa strinjam z Janezom...
- en navijak je večji... sem že dodal na spletni strani
2 navijaka(hidravlično navijanje): premer 13, dolžine 100m; premer 20, dolžine 60m
LP
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
Tu se dajmo pogovarjat o vozilu zgoraj navedenega društva.
Debata o sodu pira pa naj poteka tukaj.
viewtopic.php?t=9687
Vozilo je lepo in uporabno. Koliko je znašala cena?
viewtopic.php?t=9687
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Pametno moderator!Janez Tratnik napisal/-a:Tu se dajmo pogovarjat o vozilu zgoraj navedenega društva.
viewtopic.php?t=9687
Glede cene pa ne vem točno... bi moral vprašati predsednika...
Z podvozjem, nadgradnjo in opremo ki je nova bo po moji slabi oceni blizu 100k...
BRAVO, izredno veliko opreme, videl sem dobre rešitve.
Tudi mene zanima kako se obnaša na cesti pri hitrosti nad 100 km/h, ker mi imamo 65c/17 leto starejšega nadgradnja Pušnik, pa je kar čuden občutek na ovinkih pa ne čisto ravni cesti.
prav tako e zanima sistem za MB 8/8, ali se da črpalko z lahkoto na sanke?
--
LP
Tudi mene zanima kako se obnaša na cesti pri hitrosti nad 100 km/h, ker mi imamo 65c/17 leto starejšega nadgradnja Pušnik, pa je kar čuden občutek na ovinkih pa ne čisto ravni cesti.
--
LP
Zaenkrat hitrosti nad 100 km/h s tem avtomobilom ni mogoče doseči. Razlog: omejitev hitrosti na 100 km/h.Nabavni napisal/-a:BRAVO, izredno veliko opreme, videl sem dobre rešitve.
--
LP
Prvotna omejitev je bila 90 km/h. Na nultem servisu smo zaprosili za odstranitev omejitve hitrosti, vendar so nam na servisu rekli da to ni mogoče(kar ne verjamem) in da nam lahko omejitev hitrosti zvišajo na največ 100 km/h.
Tako da je trenutna najvišja hitrost vozila 100 km/h. Bo treba sčasoma najti alternativno rešitev...
Drugače pa se avto pelje kakor osebni(razen ovinkov in širine seveda)...
Sanke za MB 8/8 imajo amontizirano blaženje in varovalo. MB 8/8 enostavno položiš v sanke. Paziti moraš le na varovalo. Zaenkrat dela vse brez težav... sistem Rosenbauer pač!
Zadnjič spremenil 5r002, dne 10. November 2007, 14:52, skupaj popravljeno 2 krat.
Najprej čestitke ob novi pridobitvi!
Tudi jas bi rad izvedel kakšna je cena tega vozila?
Nevem sicer katere kategorije je vaše društvo, vendar predvidevam, da imate na požarnem rejonu veliko gospodarskih poslopij. Tukaj pa se mi poraja vprašanje smiselnosti nabave vozila s 500 litri vode!
Ja saj vem vsi boste navalili name, da je v vozilu MB in je to to. Moje mnenje je, da potem niti teh 500 litrov vode ne rabimo ta prostor, ki ga je vzela cisterna pa lahko izkoristimo za še več na požarišču tako potrebne opreme!
Pipika je pač pipika in vse pobere!
Tudi jas bi rad izvedel kakšna je cena tega vozila?
Nevem sicer katere kategorije je vaše društvo, vendar predvidevam, da imate na požarnem rejonu veliko gospodarskih poslopij. Tukaj pa se mi poraja vprašanje smiselnosti nabave vozila s 500 litri vode!
Potrebno je omeniti, da ima društvo v svojem voznem parku še:PIPIKA13 napisal/-a:Tukaj pa se mi poraja vprašanje smiselnosti nabave vozila s 500 litri vode!Ja saj vem vsi boste navalili name, da je v vozilu MB in je to to. Moje mnenje je, da potem niti teh 500 litrov vode ne rabimo ta prostor, ki ga je vzela cisterna pa lahko izkoristimo za še več na požarišču tako potrebne opreme!
- GVC-24/50
- AC-16/70 (cisterna z 7000 litri vode in vgrajeno črpalko, vozilo služi za kasnejšo dostavo vode na intervencije - koristno zaradi slabega vodovodnega omrežja v kraju)
- GV-1
FIREFIGHTERS we are reversing new side!

O ceni sem že napisal...PIPIKA13 napisal/-a:Najprej čestitke ob novi pridobitvi!![]()
![]()
![]()
Tudi jas bi rad izvedel kakšna je cena tega vozila?![]()
![]()
Nevem sicer katere kategorije je vaše društvo, vendar predvidevam, da imate na požarnem rejonu veliko gospodarskih poslopij. Tukaj pa se mi poraja vprašanje smiselnosti nabave vozila s 500 litri vode!Ja saj vem vsi boste navalili name, da je v vozilu MB in je to to. Moje mnenje je, da potem niti teh 500 litrov vode ne rabimo ta prostor, ki ga je vzela cisterna pa lahko izkoristimo za še več na požarišču tako potrebne opreme!
Smo društvo 2. kategorije(glej našo stran). Ob zamenjavi dotrajanega kombija GV-1 Citroen Cimos C25 smo se odločali za tip novega vozila...
Po kategorizaciji bi se morali odločiti med GV-2 in GVM, vendar smo dali na GZ prošnjo za nakup GVV-1 z obrazložitvijo. Menili smo, da ima vozilo GV-2 morda nekoliko preveč opreme, GVM pa je skoraj popolnoma brez opreme... Morda bi izbrali katero drugo opcijo, če bi bila tipizacija vozil iz nemščine prevedena in sprejeta v slovenščino 100%(tako v tem rangu manjka nekaj vozil)!
Vode res nima veliko, a za notranji požar v začetni fazi zadošča(visoki tlak)...
Tipizacija je pač tipizacija in po predpisih mora imeti od 300 do 500 l vode! Skupna masa vozila pa prav tako ne sme presegati 5.500 kg, čeprav ima podvozje nosilnosti 7.200 kg... Ali je v tem primeru tipizacija smiselna ali ne naj vsak presodi sam!
Seveda je lahko vozilo brez vode... a potem vozilo ni po tipizaciji(ne dobiš povrnjenih sredstev).
Že res... vendar naše vozilo GVC-24/50 ni tipizirano, prav tako tudi ne GV-1, saj ste vozili starejši! Vozili ste pač najbližji tema oznakama...M-Coky napisal/-a:Potrebno je omeniti, da ima društvo v svojem voznem parku še:PIPIKA13 napisal/-a:Tukaj pa se mi poraja vprašanje smiselnosti nabave vozila s 500 litri vode!Ja saj vem vsi boste navalili name, da je v vozilu MB in je to to. Moje mnenje je, da potem niti teh 500 litrov vode ne rabimo ta prostor, ki ga je vzela cisterna pa lahko izkoristimo za še več na požarišču tako potrebne opreme!
- GVC-24/50
- AC-16/70 (cisterna z 7000 litri vode in vgrajeno črpalko, vozilo služi za kasnejšo dostavo vode na intervencije - koristno zaradi slabega vodovodnega omrežja v kraju)
- GV-1
GVC-24/50 je bilo praktično brez pritrdišč... pritrdišča še danes dodelujemo sami! Da o opremi, ki naj bi bila v obeh vozilih po tipizaciji niti ne govorim...
Samo vozilo bo zamenjalo dotrajano vozilo GV-1(l. 86)!
No hvala fantje!
Glede na zaledje, ki ga imaste v garaži je vozilo prava izbira. Smiselnost in kategorizacijo pa sem omenil, ker v naši okolici društva prve ali druge kategorije kupujejo ista vozila kot je tole vaše novo no z to razliko, da je takšno vozilo njihovo udarno na požarnem rajonu pa imajo večina gospodarska poslopja in tukaj je 500 litrov vode totalna bedarija.
Glede na zaledje, ki ga imaste v garaži je vozilo prava izbira. Smiselnost in kategorizacijo pa sem omenil, ker v naši okolici društva prve ali druge kategorije kupujejo ista vozila kot je tole vaše novo no z to razliko, da je takšno vozilo njihovo udarno na požarnem rajonu pa imajo večina gospodarska poslopja in tukaj je 500 litrov vode totalna bedarija.